Titanium Apple Watch

Apple Watch Edition: alles over deze exclusieve smartwatch

Gemaakt van goud, keramiek of titanium

De Apple Watch Edition was een speciale uitvoering van de Apple Watch, die tussen 2015 en 2021 verscheen. Je kon kiezen uit luxere materialen zoals titanium en keramiek. Inmiddels is de Apple Watch Edition niet meer verkrijgbaar.

Prijs (vanaf €829,-)

Apple Watch Edition: alles wat je wilt weten

De Apple Watch Edition is nooit in Nederland verkrijgbaar is geweest, aangezien dit modellen waren met 4G-functie. Je moest voor deze modellen naar Duitsland, Frankrijk en andere grote landen om ze aan te schaffen. In de loop van de jaren zijn er verschillende materialen gebruikt die we hieronder oop een rijtje zetten. Lees alles over de specs, functies en prijzen van de de Apple Watch Edition.

Apple is gestopt met de Apple Watch Edition. Dit heeft te maken met de introductie van de Apple Watch Ultra.

Apple Watch Edition in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Apple Watch Edition:

 • De Apple Watch Edition is sinds 2015 verkrijgbaar in verschillende generaties.
 • Laatste versie dateert uit 2021 en is gebaseerd op de Apple Watch Series 7 en is gemaakt van titanium.
 • Opgevolgd door de Apple Watch Ultra.
 • Te combineren met meerdere bandjes, dankzij Apple Watch Studio.
 • Alleen in 4G-uitvoering.
 • Was verkrijgbaar vanaf €829.

Wat is de Apple Watch Edition?

De Apple Watch Edition is een exclusieve uitvoering van de Apple Watch. Technisch gezien zijn deze horloges identiek aan de normale Apple Watch in aluminium en roestvrij staal, maar de behuizing was gemaakt van een ander materiaal. Ook kreeg je er soms een extra wijzerplaat bij.

De allereerste Edition-versie van de Apple Watch Series 0 was gemaakt van 18-karaat goud. Sinds de Apple Watch Series 2 gebruikt Apple keramiek en daar kwam bij de Apple Watch Series 5 en nieuw materiaal bij: titanium. Daarnaast heeft Apple bij elke generatie ook de Apple Watch in roestvrij staal en de speciale Apple Watch Hermès-uitvoering verkocht, maar die maken beide geen deel uit van de Edition-serie.

Apple Watch edition crown
Rechts zie je de keramiek versie, die in 2019 verscheen maar sinds 2020 niet meer verkrijgbaar is.

Dit zijn de verschillende generaties:

 • Series 0: verguld
 • Series 1: geen Edition verschenen
 • Series 2: keramiek
 • Series 3: keramiek
 • Series 4: geen Edition verschenen
 • Series 5: keramiek en titanium
 • Series 6: titanium
 • Series 7: titanium
 • Apple Watch SE: geen Edition verschenen
 • Series 8: geen Edition, opgevolgd door de Apple Watch Ultra

Apple Watch titanium zijkant

Sinds de Series 3 is de Apple Watch Edition alleen nog leverbaar met 4G-functie. Dit heeft ervoor gezorgd dat de Apple Watch Edition nooit in Nederland beschikbaar kwam, aangezien er nog geen provider was die de eSIM in de Apple Watch ondersteunde.

Wilde je toch deze Apple Watch kopen in titanium, dan moest je naar het buitenland gaan of het internet afstruinen, op zoek naar tweedehands modellen. In Duitsland en Frankrijk lag de Apple Watch Edition gewoon in de Apple Store, maar niet bij winkels zoals MediaMarkt en Amazon.

Ben je op zoek naar een nieuwe Apple Watch, bekijk dan ons overzicht Apple Watch kopen.

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Dit zijn de prijzen

Wil je de Apple Watch Series 9 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra 2? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

Apple Watch titanium

Apple gebruikt titanium sinds de Apple Watch Series 5. De behuizing is gemaakt van mat, geborsteld metaal en het lijkt wel een beetje op de aluminium horlogekast. Maar toch heeft titanium een heel andere uitstraling en is harder. De afwerking ziet er ook iets luxer uit. Je kunt kiezen uit twee kleuren: licht titanium of spacezwart.

Titanium Apple Watch

De titanium behuizing ziet er meer uit als de horloges die je in een juwelierszaak vindt (die zijn dan ook vaak gemaakt van titanium), terwijl de aluminium versie er meer uitziet als een sportief horloge. Wat het gewicht betreft zit titanium tussen aluminium en roestvrij staal in. Je krijgt bij deze modellen een speciale wijzerplaat meegeleverd.

Dit waren de adviesprijzen van de Apple Watch Edition in 2021:

Bij de genoemde prijzen kreeg je een sportbandje meegeleverd in een standaardkleur, bijvoorbeeld grijs bij de licht gekleurde titanium Apple Watch. Wilde je liever een extra bandje van leer of metaal, dan betaalde je iets meer. Alle modellen zijn voorzien van een 4G-functie, dus dat is al bij de prijs inbegrepen.

Technisch gezien zijn deze modellen identiek aan de Apple Watch in roestvrijstaal. De uitvoeringen in staal en titanium zijn voorzien van een scherm van saffierglas. Saffierglas is erg hard en is daardoor krasbestendiger, maar het breekt ook iets sneller dan Ion-X, dat in je bij de aluminium modellen vindt.

Apple Watch keramiek

Wil je een Apple Watch in keramiek, dan kon je in 2019 kiezen voor een uitvoering, gebaseerd op de Apple Watch Series 5. Deze was alleen verkrijgbaar in wit keramiek. Ook deze was alleen in het buitenland verkrijgbaar. In 2020 heeft Apple het model in keramiek van de markt gehaald.

Apple Watch Edition keramiek

Dit waren de prijzen voor de Apple Watch keramiek:

Voor ongeveer dezelfde prijs koop je een Apple Watch Hermès, die wat ons betreft eigenlijk nog iets exclusiever is en nog steeds verkrijgbaar is.

Bekijk ook

Apple Watch Herm├Ęs: alles over deze exclusieve collectie

De Apple Watch Herm├Ęs is een exclusieve collectie horloges, ontstaan uit een samenwerking tussen Apple en modehuis Herm├Ęs. Waar zijn ze te koop, wat is er zo bijzonder aan? Dat lees je hier!

Apple Watch Edition generaties

Er zijn inmiddels meerdere generaties van de Apple Watch Edition verschenen:

Van de Apple Watch Series 1 en 4 is geen Edition verschenen. Sinds de Apple Watch Series 5 wordt geen speciale ronde oplader meer meegeleverd.

Apple Watch Edition release en aankondiging

De Apple Watch Edition werd in september 2014 al aangekondigd door Apple, gelijktijdig met de modellen van aluminium en staal. Apple verraste iedereen met een horloge dat meer dan €10.000 moest kosten. Waarschijnlijk was dit vooral bedoeld om duidelijk te maken dat het hier om een high-end smartwatch ging, waardoor de prijzen van de goedkopere modellen opeens heel schappelijk leken. Ook wist Apple met deze extreem dure modellen bekende sterren over te halen om promotie voor het horloge te maken. Onder andere Beyoncé en Karl Lagerfeld kregen een exemplaar van Apple toegestopt.

De eerste exemplaren verschenen in het voorjaar van 2015. Alle exemplaren waren technisch gelijk; het enige verschil was het materiaal van de behuizing. Dit is zo gebleven tot 2021. Apple heeft bijna elk jaar een nieuwe Apple Watch Edition uitgebracht, behalve bij de Series 1 en 4.

Titanium Apple Watch Edition