Apple Watch Series 3 Edition

Apple Watch Edition: het complete overzicht met functies, prijzen en meer

De Apple Watch Edition is de duurste en meest exclusieve uitvoering van de Apple Watch, gemaakt van keramiek. Lees hier alles over de beschikbare modellen, prijzen en levertijden en meer.

Apple Watch Edition: alles wat je wilt weten

De Apple Watch Series Edition was de duurste en meest exclusieve uitvoering van de Apple Watch. Aanvankelijk was de Apple Watch Edition gemaakt van 18-karaat goud, maar Apple is in 2016 overgestapt op keramiek. Hieronder lees je alles over de specs, nieuws, functies en prijzen van de de Apple Watch Edition.

Wat is de Apple Watch Edition?

De Apple Watch Edition is de meest exclusieve uitvoering van de Apple Watch. De exemplaren van 18-karaat goud lagen voor meer dan €10.000 in de Apple Store, maar sinds de Apple Watch Series 2 gebruikt Apple keramiek. Bij de Series 2 en Series 3 betaalde je €1500 voor een exemplaar en het zit daarmee op ongeveer hetzelfde prijsniveau als de Apple Watch Hermès.

Sinds de Apple Watch Series 4 uit 2018 is Apple gestopt met het aanbieden van de Apple Watch Edition. Er is daarmee een einde gekomen aan deze dure Apple Watch. Je kan nu alleen nog kiezen uit aluminium en roestvrij staal.

Wil je toch deze Apple Watch kopen? Dan zul je het internet of lokale winkeltjes in het buitenland af moeten struinen. Al sinds 2017 verkoopt Apple de Apple Watch Edition niet meer in Nederland en België. Je moet dus uitwijken naar buitenlandse winkels, die hopelijk nog een restje van de Series 3 Edition hebben liggen.

Apple Watch Edition in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Apple Watch Edition:

 • De Apple Watch Edition is sinds 2015 verkrijgbaar.
 • Aanvankelijk gemaakt van 18-karaat goud, later van keramiek.
 • Kies uit de kleuren wit of grijs in de formaten 38mm of 42mm.
 • Horlogekast met verwisselbare bandjes.
 • Het scherm van saffierglas is sterk en krasbestendig.
 • Alleen verkrijgbaar in 4G-uitvoering, niet in Nederland en België.

De Apple Watch Edition is verschenen voor meerdere generaties, namelijk de Apple Watch Series 0 (geel- en rosegoud), Apple Watch Series 2 (wit keramiek) en Apple Watch Series 3 (wit en grijs keramiek).

apple-watch-edition-gold

Apple Watch Edition releasedatum

De Apple Watch Edition werd in september 2014 al aangekondigd door Apple, gelijktijdig met de modellen van aluminium en staal. Apple verraste iedereen met een horloge dat meer dan €10.000 moest kosten. Waarschijnlijk was dit vooral bedoeld om duidelijk te maken dat het hier om een high-end smartwatch ging, waardoor de prijzen van de goedkopere modellen opeens heel schappelijk leken. De eerste exemplaren verschenen in het voorjaar van 2015. Ze waren technisch gelijk aan alle andere exemplaren. Het enige verschil was dat de behuizing van 18-karaat goud in de kleur geelgoud en rosegoud was gemaakt.

In september 2016 verscheen de Apple Watch Edition, gebaseerd op de Series 2. Deze was alleen verkrijgbaar in wit keramiek. Een jaar later verscheen de Apple Watch Edition gebaseerd op de Series 3. Deze is verkrijgbaar in grijs of wit keramiek, maar is alleen leverbaar in 4G-uitvoering. Dit model is niet verkrijgbaar in Nederland en België. In 2018 is Apple gestopt met de Edition.

Apple Watch Edition wit keramiek

Apple Watch Edition specs

De Apple Watch Edition heeft dezelfde technische specs als de andere modellen. Dit houdt het volgende in:

 • Ingebouwde GPS en GLONASS voor navigatie
 • Snellere W2 dual-core processor
 • Barometer voor meting van hoogteverschillen
 • Versnellingsmeter en gyroscoop voor het meten van beweging
 • Hartslagsensor
 • Waterbestendig tot 50 meter
 • Saffierglas om het scherm krasbestendig te maken
 • Wi-Fi 802.11 b/g/n op 2,4GHz
 • Bluetooth 4.2
 • Tot 18 uur batterijduur

Het enige verschil is de keramische behuizing, waardoor deze Apple Watch een luxere uitstraling heeft.

Apple Watch Edition accessoires

De Apple Watch Edition wordt standaard geleverd met een horlogebandje van fluorelastomeer, een materiaal dat iets duurzamer is dan siliconenrubber. Deze bandjes zijn verkrijgbaar in talloze kleuren, maar bij de Edition kun je alleen kiezen uit zwart of grijs. Omdat het horlogebandje verwisselbaar is kun je ook kiezen voor een andere kleur of een ander materiaal zoals leer, nylon of metaal.

Apple Watch Edition kopen

Om de Apple Watch Edition te kopen zul je naar een winkel in het buitenland moeten gaan, bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk of de VS. Je vindt ze niet meer bij de Apple Store, omdat Apple in 2018 gestopt is met de Apple Watch Edition.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!