Titanium Apple Watch

Apple Watch Edition: alles over deze exclusieve smartwatch in titanium

Voorheen ook in goud en keramiek

De Apple Watch Edition is een exclusieve uitvoering van de Apple Watch. In 2019 kon je kiezen uit modellen in titanium in keramiek, maar in 2020 heeft Apple dit teruggebracht tot alleen titanium. Lees hier alles over de beschikbare modellen, prijzen en levertijden en meer.

Apple Watch Edition: alles wat je wilt weten

De Apple Watch Edition is een exclusieve uitvoering van de Apple Watch. Zo exclusief zelfs, dat je deze modellen niet in Nederland en België kunt kopen. Je zult hiervoor naar het buitenland moeten gaan: ze liggen bij de Apple Stores in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en andere grote landen. Aanvankelijk was de Apple Watch Edition gemaakt van 18-karaat goud en kostte het topmodel €18.000 maar Apple is later overgestapt naar minder prijzige materialen zoals keramiek en titanium. Hieronder lees je alles over de specs, nieuws, functies en prijzen van de de Apple Watch Edition.

Apple Watch Edition in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Apple Watch Edition:

 • De Apple Watch Edition is sinds 2015 verkrijgbaar in verschillende generaties.
 • Nieuwste versie dateert uit 2020 en is gebaseerd op de Apple Watch Series 6
 • Kies uit titanium in een donkere of lichte kleur.
 • Te combineren met meerdere bandjes, dankzij Apple Watch Studio.
 • Alleen in 4G-uitvoering, daarom niet in Nederland en België verkrijgbaar.
 • Verkrijgbaar vanaf €829 (tijdelijk vanaf €808 in Duitsland vanwege lagere BTW)

Wat is de Apple Watch Edition?

De Apple Watch Edition is een speciale uitvoering van de Apple Watch. Technisch gezien zijn deze horloges identiek aan de normale Apple Watch in aluminium, maar de behuizing is gemaakt van een ander materiaal. Ook krijg je er soms een extra wijzerplaat bij. De allereerste Apple Watch Edition was gemaakt van 18-karaat goud. Sinds de Apple Watch Series 2 gebruikt Apple keramiek en daar kwam bij de Apple Watch Series 5 is er een nieuw materiaal bijgekomen: titanium. Daarnaast verkoopt Apple de Apple Watch in roestvrij staal en de speciale Apple Watch Hermès-uitvoering, maar die maken geen deel uit van de Edition-serie.

Apple Watch edition crown
Rechts zie je de keramiek versie, die in 2019 verscheen maar in 2020 niet meer verkrijgbaar is.

Dit zijn de verschillende generaties:

 • Series 0: verguld
 • Series 1: geen Edition verschenen
 • Series 2: keramiek
 • Series 3: keramiek
 • Series 4: geen Edition verschenen
 • Series 5: keramiek en titanium
 • Series 6: titanium
 • Apple Watch SE: geen Edition verschenen

Apple Watch titanium zijkant

Sinds de Series 3 is de Apple Watch Edition alleen nog leverbaar met 4G-functie en dat betekent dat ze niet verkrijgbaar zijn in Nederland en België. Het heeft ermee te maken dat er nog geen providers in ons land zijn, die de eSIM in de Apple Watch officieel ondersteunen.

Wil je toch deze Apple Watch kopen in keramiek of titanium? Dan zul je naar het buitenland moeten gaan of het internet moeten afstruinen. Zoek je een Apple Watch die wel gewoon in Nederland verkrijgbaar is, bekijk dan ons overzicht Apple Watch kopen.

Apple Watch titanium

Titanium is een nieuw materiaal sinds de Apple Watch Series 5. De behuizing is gemaakt van mat, geborsteld metaal en het lijkt wel een beetje op de aluminium horlogekast. Maar toch heeft titanium een heel andere uitstraling en is lichter van gewicht. Titanium is een harder materiaal en de afwerking ziet er luxer uit. Je kunt kiezen uit twee kleuren: licht titanium of spacezwart.

Titanium Apple Watch

De titanium behuizing ziet er meer uit als de horloges die je in een juwelierszaak vindt (die zijn dan ook vaak gemaakt van titanium), terwijl de aluminium versie er meer uitziet als een sportief horloge. Wat het gewicht betreft zit titanium tussen aluminium en roestvrij staal in. Je krijgt bij deze modellen een speciale wijzerplaat meegeleverd.

Dit zijn de prijzen als je een Apple Watch titanium wilt kopen:

In Duitsland zijn de prijzen tijdelijk iets lager, vanwege de verlaagde BTW. Dit scheelt zo’n twintig euro.

Bij de genoemde prijzen krijg je een sportbandje meegeleverd in een standaardkleur, bijvoorbeeld grijs bij de licht gekleurde titanium Apple Watch. Daarnaast kun je kosteloos nog een tweede bandje uitkiezen, bijvoorbeeld een Sport Loop in een kleur naar keuze. Wil je liever een extra bandje van leer of metaal, dan betaal je iets meer.

Er zit in alle modellen al een 4G-functie, dus dat zit al bij de prijs inbegrepen.

Technisch gezien zijn deze modellen identiek aan de Apple Watch in roestvrijstaal. Voorheen benadrukte Apple dat deze modellen zijn voorzien van een scherm van saffierglas. Saffierglas is erg hard en is daardoor krasbestendiger, maar het breekt ook iets sneller dan Ion-X, dat in je bij de aluminium modellen vindt. Sinds de Series 6 maakt Apple geen melding meer van het gebruikte glas, waardoor het onduidelijk is of er nog steeds saffierglas wordt gebruikt.

Apple Watch keramiek

Wil je een Apple Watch in keramiek, dan kon je in 2019 kiezen voor een uitvoering, gebaseerd op de Apple Watch Series 5. Deze was alleen verkrijgbaar in wit keramiek. Je moest deze uit het buitenland halen, omdat dit model alleen verkrijgbaar is in een uitvoering met 4G. In 2020 heeft Apple het model in keramiek van de markt gehaald.

Apple Watch Edition keramiek

Dit waren de prijzen voor de Apple Watch keramiek:

Voor ongeveer dezelfde prijs koop je een Apple Watch Hermès, die wat ons betreft eigenlijk nog iets exclusiever is.

Apple Watch Edition generaties

Er zijn inmiddels meerdere generaties van de Apple Watch Edition verschenen:

 • Series 0: 18-karaat goud, in geel- en roségoud
 • Series 2: keramiek, alleen wit
 • Series 3: keramiek, wit en grijs
 • Series 5: titanium (licht en donker) en keramiek (wit)
 • Series 6: titanium (licht en donker)

Van de Apple Watch Series 1 en 4 is geen Edition verschenen. Sinds de Apple Watch Series 5 wordt geen speciale ronde oplader meer meegeleverd. Je kunt deze nog wel los aanschaffen voor €80.

Apple Watch Edition release en aankondiging

De Apple Watch Edition werd in september 2014 al aangekondigd door Apple, gelijktijdig met de modellen van aluminium en staal. Apple verraste iedereen met een horloge dat meer dan €10.000 moest kosten. Waarschijnlijk was dit vooral bedoeld om duidelijk te maken dat het hier om een high-end smartwatch ging, waardoor de prijzen van de goedkopere modellen opeens heel schappelijk leken. Ook wist Apple met deze extreem dure modellen bekende sterren over te halen om promotie voor het horloge te maken. Onder andere Beyoncé en Karl Lagerfeld kregen een exemplaar van Apple toegestopt.

De eerste exemplaren verschenen in het voorjaar van 2015. Ze waren technisch gelijk aan alle andere exemplaren. Het enige verschil was dat de behuizing van 18-karaat goud in de kleur geelgoud en rosegoud was gemaakt.

Daarna heeft Apple elk jaar een nieuwe Apple Watch Edition uitgebracht. Alleen bij de Series 1 en 4 sloeg Apple de Edition over.

Titanium Apple Watch Edition

Je kunt naar hartenlust extra horlogebandjes kopen, zowel bij Apple als bij externe partijen. Wel is het zo dat de bandjes van Apple van wat betere kwaliteit zijn, dan de bandjes die je voor €0,50 bij AliExpress koopt. Verder kun je voor de Apple Watch Edition nog allerlei andere accessoires kopen, zoals een Apple Watch dock voor op je nachtkastje, of opbergmappen om je collectie horlogebandjes mooi te kunnen opbergen.

Apple Watch Edition kopen

Om de Apple Watch Edition te kopen zul je naar een winkel in het buitenland moeten gaan, bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk of de VS. Je vindt ze niet in de Apple Stores in Nederland en België.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!