Titanium Apple Watch

Apple Watch Edition: alles over de 2019-modellen in titanium en keramiek

De Apple Watch Edition is een exclusieve uitvoering van de Apple Watch. In 2019 kun je kiezen uit twee uitvoeringen, in titanium en keramiek. Lees hier alles over de beschikbare modellen, prijzen en levertijden en meer.

Apple Watch Edition: alles wat je wilt weten

De Apple Watch Edition is een exclusieve uitvoering van de Apple Watch. Zo exclusief zelfs, dat je ze niet in Nederland en België kunt kopen. Je zult hiervoor naar het buitenland moeten gaan: ze liggen bij de Apple Stores in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en andere grote landen. Aanvankelijk was de Apple Watch Edition gemaakt van 18-karaat goud en kostte het topmodel €18.000 maar Apple is later overgestapt naar minder prijzige materialen zoals keramiek en Titanium. Hieronder lees je alles over de specs, nieuws, functies en prijzen van de de Apple Watch Edition.

Apple Watch Edition in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Apple Watch Edition:

 • De Apple Watch Edition is sinds 2015 verkrijgbaar.
 • Nieuwste versie dateert uit 2019 en is gebaseerd op de Series 5
 • Kies uit de materialen titanium of keramiek.
 • Te combineren met meerdere bandjes, dankzij Apple Watch Studio.
 • Scherm van saffierglas, dat sterk en krasbestendig is.
 • Alleen in 4G-uitvoering, daarom niet in Nederland en België verkrijgbaar.
 • Verkrijgbaar vanaf €849

Wat is de Apple Watch Edition?

De Apple Watch Edition is een speciale uitvoering van de Apple Watch. Qua functies zijn deze horloges identiek aan de normale Apple Watch in aluminium, maar de behuizing is gemaakt van een ander materiaal. Ook krijg je er soms een extra wijzerplaat bij. De allereerste Apple Watch Edition was gemaakt van 18-karaat goud, maar sinds de Apple Watch Series 2 gebruikt Apple keramiek. Sinds de Apple Watch Series 5 is er een nieuw materiaal bijgekomen: titanium. Daarnaast verkoopt Apple de Apple Watch in roestvrij staal en in een speciale Apple Watch Hermès-uitvoering.

Apple Watch edition crown

Van de Apple Watch Series 4 is geen Edition verschenen, van de generaties 0, 2, 3 en 5 wel. Sinds de Series 3 is de Apple Watch Edition alleen nog leverbaar met 4G-functie en dat betekent dat ze niet verkrijgbaar zijn in Nederland en België. Het heeft ermee te maken dat er nog geen providers in ons land zijn, die de eSIM in de Apple Watch officieel ondersteunen.

Wil je toch deze Apple Watch kopen? Dan zul je naar het buitenland moeten gaan of het internet moeten afstruinen. Zoek je een Apple Watch die wel gewoon in Nederland verkrijgbaar is, bekijk dan ons overzicht Apple Watch kopen.

Apple Watch titanium

Titanium is een nieuw materiaal bij de Apple Watch Series 5. De behuizing is gemaakt van mat, geborsteld metaal en het lijkt wel een beetje op de aluminium horlogekast. Maar toch heeft titanium een heel andere uitstraling. Titanium is een harder materiaal en de afwerking ziet er luxer uit. Je kunt kiezen uit twee kleuren: licht titanium of spacezwart.

Titanium Apple Watch

De titanium behuizing ziet er meer uit als de horloges die je in een juwelierszaak vindt (die zijn dan ook vaak gemaakt van titanium), terwijl de aluminium versie er meer uitziet als een sportief horloge. Wat het gewicht betreft is titanium iets zwaarder dan aluminium, maar lichter dan roestvrij staal. Je krijgt bij deze modellen een speciale wijzerplaat meegeleverd.

Dit zijn de prijzen als je een Apple Watch titanium wilt kopen:

 • 40mm titanium: vanaf €849
 • 44mm titanium: vanaf €899

Apple Watch Edition in spacezwart

Bij de genoemde prijzen krijg je een sportbandje meegeleverd in een standaardkleur, bijvoorbeeld grijs bij de licht gekleurde titanium Apple Watch. Daarnaast kun je kosteloos nog een tweede bandje uitkiezen, bijvoorbeeld een Sport Loop in een kleur naar keuze. Wil je liever een extra bandje van leer of metaal, dan betaal je iets meer.

Er zit in alle modellen al een 4G-functie, dus dat zit al bij de prijs inbegrepen.

Apple Watch Edition titanium

Technisch gezien zijn deze modellen identiek aan de Apple Watch in roestvrijstaal, dus met een scherm van saffierglas. Saffierglas is erg hard en is daardoor krasbestendiger, maar het breekt ook iets sneller dan Ion-X, dat in alle aluminium modellen te vinden is. De interne componenten en de hoeveelheid opslag (32GB) is bij alle modellen van de Series 5 hetzelfde, ongeacht het materiaal of de uitvoering.

Apple Watch keramiek

Wil je een Apple Watch in keramiek, dan kun je in 2019 kiezen voor de nieuwste uitvoering, gebaseerd op de Apple Watch Series 5. Deze is alleen verkrijgbaar in wit keramiek.

Omdat de Apple Watch in keramiek alleen met 4G wordt geleverd zul je deze ook in het buitenland moeten halen. Je kunt in Nederland en België de 4G-functie niet gebruiken, aangezien er geen roaming wordt ondersteund en geen geschikte eSIM-aanbieders zijn.

Apple Watch Edition keramiek

Dit zijn de prijzen als je een Apple Watch keramiek wilt kopen:

 • 40mm keramiek: vanaf €1399
 • 44mm keramiek: vanaf €1449

Voor ongeveer dezelfde prijs koop je een Apple Watch Hermès, die wat ons betreft eigenlijk nog iets exclusiever is.

Apple Watch Edition generaties

Er zijn inmiddels meerdere generaties van de Apple Watch Edition verschenen:

 • Series 0: 18-karaat goud, in geel- en roségoud
 • Series 2: keramiek, alleen wit
 • Series 3: keramiek, wit en grijs
 • Series 5: titanium (licht en zwart) en keramiek (wit)

Sinds de Apple Watch Series 5 wordt geen ronde oplader meer meegeleverd. Je kunt deze nog wel los aanschaffen voor €80.

Apple Watch Edition release en aankondiging

De Apple Watch Edition werd in september 2014 al aangekondigd door Apple, gelijktijdig met de modellen van aluminium en staal. Apple verraste iedereen met een horloge dat meer dan €10.000 moest kosten. Waarschijnlijk was dit vooral bedoeld om duidelijk te maken dat het hier om een high-end smartwatch ging, waardoor de prijzen van de goedkopere modellen opeens heel schappelijk leken. De eerste exemplaren verschenen in het voorjaar van 2015. Ze waren technisch gelijk aan alle andere exemplaren. Het enige verschil was dat de behuizing van 18-karaat goud in de kleur geelgoud en rosegoud was gemaakt.

Daarna heeft Apple elk jaar een nieuwe Apple Watch Edition uitgebracht. Alleen bij de Series 4 sloeg Apple een jaartje over.

Apple Watch titanium zijkant

Apple Watch Edition specs

De Apple Watch Edition heeft dezelfde technische specs als de andere modellen van de Series 5. Dit houdt het volgende in:

 • Horlogekast van 40mm of 44mm
 • Schermresolutie 368 x 448 pixels (bij 44mm)
 • LTPO OLED always-on Retina-display met Force Touch
 • Ingebouwd kompas
 • 64-bit dualcore S5 processor
 • Ingebouwde W3 draadloze chip
 • Optische hartslagmeter van de tweede generatie
 • Elektrische hartslagsensor (ECG)
 • Ingebouwde GPS, GLONASS, Galileo en QZSS voor navigatie
 • Barometer voor meting van hoogteverschillen
 • Versnellingsmeter en gyroscoop voor het meten van beweging
 • Waterbestendig tot 50 meter
 • Saffierglas dat krasbestendiger is*
 • Achterzijde van keramiek en saffierkristal
 • 802.11b/g/n 2,4 GHz
 • Bluetooth 5.0
 • Tot 18 uur batterijduur

*Het materiaal van het scherm is bij de Edition afwijkend van de aluminium uitvoeringen: saffier in plaats van IonX.

Titanium Apple Watch Edition

Apple Watch Edition accessoires

De Apple Watch Edition wordt standaard geleverd met een horlogebandje van fluorelastomeer, een materiaal dat iets duurzamer is dan siliconenrubber. Deze bandjes zijn verkrijgbaar in talloze kleuren, maar bij de Edition krijg je een bandje in een standaardkleur meegeleverd.

Bij de Apple Watch Edition krijg je bovendien een gratis extra bandje naar keuze meegeleverd, bijvoorbeeld een Sport Loop of Milanese Loop. Omdat het horlogebandje verwisselbaar is kun je ook kiezen voor een andere kleur of een ander materiaal zoals leer, nylon of metaal. Deze uitvoeringen zijn iets duurder.

Je kunt naar hartenlust extra horlogebandjes kopen, zowel bij Apple als bij externe partijen. Wel is het zo dat de bandjes van Apple van wat betere kwaliteit zijn, dan de bandjes die je voor €0,50 bij AliExpress koopt. Verder kun je voor de Apple Watch Edition nog allerlei andere accessoires kopen, zoals een Apple Watch dock voor op je nachtkastje, of opbergmappen om je collectie horlogebandjes mooi te kunnen opbergen.

Apple Watch Edition kopen

Om de Apple Watch Edition te kopen zul je naar een winkel in het buitenland moeten gaan, bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk of de VS. Je vindt ze niet in de Apple Stores in Nederland en België.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!