Apple Watch resolutie

Apple Watch formaten: moet je de 38mm of 42mm Apple Watch kiezen?

De Apple Watch is verkrijgbaar in 38mm en 42mm. Welk formaat Apple Watch is voor jou het prettigste? In deze gids helpt iCulture met het kiezen van een passende maat.

formaat afmetingen apple watch

De Apple Watch is in alle uitvoeringen beschikbaar in twee verschillende maten: 38mm of 42mm. Hoe weet je echter welk formaat voor jou het prettigste is? In deze gids vertellen we je een aantal dingen over de twee verschillende formaten van Apple’s horloge, zodat je een beter idee krijgt welke afwegingen je precies kunt maken. Dat maakt de beslissing hopelijk een stuk gemakkelijker.

Het formaat van de Apple Watch

Apple Watch resolutieApple meet de grootte van de Apple Watch aan de lengte. Er is nooit officieel gesproken over de breedte van de horloges, maar bij benadering heeft de kleine Apple Watch een beeldscherm van 38mm lang bij 32mm breed. De grote Apple Watch heeft een beeldscherm van 42mm lang en 36mm breed. Ter vergelijking; ‘normale’ grote horloges kunnen 48mm breed zijn.

Resolutie van Retina-beeldscherm Apple Watch

apple-watch-hands-on-appsBeide formaten van de Apple Watch hebben een Retina-beeldscherm. Dat wil zeggen dat als je naar het beeld op het horloge kijkt je met het blote oog op een normale afstand, je geen pixels kunt zien (of in ieder geval daar relatief veel moeite voor moet doen). Bij de grote Apple Watch is alles iets groter, maar beide horloges zijn goed te lezen. Dit zijn de huidige beeldschermresoluties:

 • De 38mm Apple Watch: 340×272 pixels.
 • De 42mm Apple Watch: 390×312 pixels.

Apple Watch om je pols

Apple Watch Apple Store App 1 (Custom)Je kunt schermgroottes, resoluties en andere maten met elkaar vergelijken, maar één ding is vooral belangrijk: hoe ziet de Apple Watch er om je pols uit? Je kunt naar een Apple Store gaan om beide horloges even om te proberen, maar het is ook mogelijk om er direct achter te komen. In de Apple Store-app kun je beide Apple Watch-modellen namelijk op ware grootte bekijken. Benieuwd hoe een Apple Watch er om je pols uitziet? Pak dan even deze afbeelding er bij en leg de Apple Watch op je arm. Je kunt de Apple Watch op ware grootte zien door de volgende stappen te volgen in de Apple Store-app:

 1. Start de Apple Store-app.
 2. Tap op Account.
 3. Kies bij Land voor United Kingdom.
 4. Ga naar Featured.
 5. Tap op Learn More bij één van de Apple Watches bovenaan.
 6. Druk rechtsboven op View pricing.
 7. Druk bovenaan op Compare case sizes.

Apple Watch polsgrootte

Niet alleen het scherm van de Apple Watch speelt een rol bij je keuze: de bijbehorende horlogeband moet ook de juiste grootte zijn voor je pols. Je kunt niet iedere horlogeband voor iedere Apple Watch kopen: heb je een specifieke versie op het oog, dan moet je daar de juiste horlogeband voor uitkiezen. Hieronder vind je een overzicht met huidige horlogebanden voor Apple Watch-modellen.

Apple Watch horlogeband

Moderne lederen band (alleen 38mm Apple Watch)

 • Small: 135-150mm
 • Medium: 145-165mm
 • Large: 160-180mm

Lederen loop-band (alleen 42mm Apple Watch)

 • Medium: 150-185mm
 • Large: 180-210mm

Milanese loop-band

 • 38mm Apple Watch: 130-180mm
 • 42mm Apple Watch: 150-200mm

Link-horlogeband

 • 38mm Apple Watch: 135-195mm
 • 42mm Apple Watch: 140-205mm

Klassieke horlogeband

 • 38mm Apple Watch: 150-200mm
 • 42mm Apple Watch: 145-215mm

Sport Band

 • 38mm Apple Watch, small/medium: 130-180mm
 • 38mm Apple Watch, medium/large: 150-200mm
 • 42mm Apple Watch, small/medium: 140-185mm
 • 42mm Apple Watch, medium/large: 160/210mm.

Apple houdt een lijst bij van horlogebandmaten.

Dikte en gewicht Apple Watch

Apple Watch Nederlands ECCO bandjeEr zit bijna geen verschil qua dikte tussen de verschillende formaten. Dat komt doordat alle Apple Watches dezelfde hardware bevatten, naast het grotere scherm in het 42mm-model.

Hoe zwaar de Apple Watch is, hangt af van welk model je koopt, omdat de casing mede het gewicht zal bepalen. De Apple Watch Sport is bijvoorbeeld 30% lichter dan de Apple Watch Edition. Het verschil tussen goud, staal of aluminium is van veel grotere invloed dan het formaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2016
Categorie Apps
Onderwerp apple watch