Wat is Apple Watch Nike+? Alles over bandjes, wijzerplaten en de (voormalige) speciale Apple Watch

De Apple Watch Nike+ was een speciale versie van de Apple Watch, met Nike-opdruk en geleverd met een sportief sportbandje en extra functies voor mensen met een actieve levensstijl. Sinds 2022 bestaat de collectie alleen nog uit speciale bandjes en wijzerplaten voor alle modellen.

Prijs (vanaf €299,-)

Sinds de begindagen van de Apple Watch heeft Apple een samenwerking met sportmerk Nike. Tot 2022 was er sprake van een nauwe samenwerking, waarbij er ieder jaar een speciale uitvoering van de Apple Watch uitgebracht werd. Maar sinds najaar 2022 is dat niet meer het geval en focust de samenwerking slechts op de speciale bandjes en wijzerplaten. Op deze pagina lees je alles over de Apple Watch Nike+ en wat de samenwerking nu nog behelst.

Wat is Apple Watch Nike+?

Ieder jaar bracht Apple bij de nieuwste Apple Watch ook een Apple Watch Nike+ variant uit. Dat was een speciale versie die identiek is aan de nieuwste Apple Watch van dat moment, maar dan met een paar extra’s. In het kort zijn dit de eigenschappen van de Apple Watch Nike+:

 • Zelfde functies en mogelijkheden als gewone Apple Watch van dezelfde generatie
 • Geleverd met extra Nike-wijzerplaten (sinds watchOS 9 voor alle modellen)
 • Speciale sportieve horlogebandjes (ook los verkrijgbaar)
 • Nike Run Club-app (ook op andere modellen te installeren)

Aan de achterkant van elke Nike-versie staat het Nike-logo gegraveerd. Elke Nike+-versie wordt geleverd met een opvallend horlogebandje met gaatjes of een geweven sportbandje met Nike-opdruk. Je kon tot 2022 kiezen uit een horlogekast in sterrenlicht/zilver of middernacht/spacegrijs, afhankelijk van het model Apple Watch. De laatste versies van de Apple Watch Nike+ waren de Apple Watch Series 7 Nike+ en de Apple Watch SE 2020 Nike+.

Bij de introductie van de Apple Watch Series 8, Apple Watch SE 2022 en Apple Watch Ultra, is Apple gestopt met de speciale uitvoering van de Nike+-versies. Met watchOS 9 zijn alle Nike-wijzerplaten beschikbaar voor alle modellen van de Apple Watch Series 4 en nieuwer, dus ook de niet Nike-versies. Bij aanschaf bij Apple kun je met de Apple Watch Studio nu ook kiezen uit de Nike-bandjes. Voorheen kon dat alleen als je de specifieke Apple Watch Nike+ koos.

Nieuw voor Apple Watch Nike+ in 2022

In september 2022 heeft Apple weer een reeks nieuwe kleuren van bestaande Apple Watch-bandjes uitgebracht. Het geweven sportbandje van Nike heeft nu de tekst Just Do It erin geweven (in plaats van het Nike-logo met de naam schuingedrukt). Dit zijn de kleuren van dit jaar:

 • Bright Crimson/Gym Red
 • Olive Grey/Zwart
 • Zwart/Zwart
 • Summit White/Zwart
 • Game Royal/Midnight Navy
 • Summit White/Zwart
 • Sequoia/Platina
 • Zwart/Summit White

Zoals gezegd vind je sinds watchOS 9, die in september 2022 uit kwam, alle Nike-wijzerplaten voor alle modellen. Na het installeren van de update op de Apple Watch Series 4 en nieuwer, vind je de wijzerplaten in het overzicht op je Apple Watch. Zie ook ons overzicht over de wijzerplaten.

Apple Watch Series 7 Nike Bounce-wijzerplaat

Apple heeft in voorjaar 2022 een nieuw Apple Watch Pride-bandje uitgebracht, in samenwerking met Nike. Deze is wat donkerder gekleurd dan het normale model en heeft de tekst ‘pride’ ingeweven. Dit bandje werd tegelijkertijd uitgebracht met het andere Apple Watch Pride 2022 bandje, namelijk de witte versie met daarin het woord ‘pride’ ingeweven.

Bekijken: geweven Pride-bandje van Nike (49 euro)

Speciale Apple Watch Nike+ wijzerplaten

Er zijn allerlei speciale Nike-wijzerplaten beschikbaar. Voorheen alleen op de speciale Nike-versie en sinds watchOS 9 op alle modellen. Dit zijn de vijf Nike-wijzerplaten:

 • Nike Analoog
 • Nike Bounce
 • Nike Compact
 • Nike Digitaal
 • Nike Hybrid

Nike wijzerplaten

Mogelijk zijn niet alle wijzerplaten beschikbaar op alle Apple Watch-modellen. Een Apple Watch Series 3 in Nike+ versie heeft daardoor mogelijk een minder aanbod, vanwege het kleinere scherm. Het gaat zowel om analoge als digitale wijzerplaten en je hebt allerlei opties om de wijzerplaten aan te passen. Je kan bijvoorbeeld een kleur instellen en diverse complicaties toevoegen. Op elke Nike-wijzerplaat vind je het Nike-logo, waarmee je de Nike Run Club-app kunt openen.

Apple Watch Nike+ sportbandje

Er zijn twee soorten Apple Watch Nike+ horlogebandjes, die je ook los kunt aanschaffen:

 • Nike+ sportbandje van fluorelastomeer: €49,-
 • Nike+ geweven sportbandje van textiel: €49,-

Elk seizoen verschijnen er nieuwe kleuren van deze bandjes. De geweven sportband was tot 2021 gemaakt van reflecterend materiaal, zodat je goed zichtbaar bent tijdens het hardlopen ’s avonds laat.

Nike geweven sportbandje

Apple Watch Nike+ prijzen

Sinds september 2022 heeft Apple geen speciale Nike+ versie meer van de Apple Watch. De Apple Watch Series 7 in Nike is daardoor de meest recente versie. Dit zijn de adviesprijzen voor de Nike+ Apple Watch Series 7:

 • 41mm Apple Watch Nike: €429,- (adviesprijs)
 • 45mm Apple Watch Nike: €459,- (adviesprijs)

Inmiddels vind je bij veel winkels lagere prijzen, waardoor je voordeliger uit bent. Je bekijkt de meest recente prijzen in onze prijsvergelijker:

Prijzen Nike+ Series 7

Sinds najaar 2021 kun je de Nike+ ook in een 4G-versie aanschaffen, onder andere bij MediaMarkt.

Qua uiterlijk is er niet veel verschil, maar je mist op de SE functies zoals ECG, bloedzuurstof en het always on-scherm.

Je kunt voor Nike+ ook terecht bij diverse winkelketens:

De prijs is dus exact gelijk aan de normale editie van de Apple Watch.

De betaalbaardere Apple Watch SE in Nike-uitvoering:

Prijzen Nike+ Apple Watch SE 2020

Bij winkelketens zoals Coolblue en Bol.com kun je heel soms nog de Nike+ editie van eerdere generaties vinden, zoals de Series 3 en 6. We raden aan om minimaal voor de Series 6 of SE te kiezen, omdat deze een nieuwer design en meer opslagruimte hebben.

Prijzen Nike+ Apple Watch Series 6 en ouder

Bij winkels vind je soms ook nog de Apple Watch Series 6 uit 2020 in een Nike+ uitvoering. Je kunt daar eventueel een goede deal mee scoren, al vinden we de prijzen nog wat hoog in vergelijking met de Apple Watch Series 7 Nike+.

Vind je de Series 6 nog steeds iets te prijzig, dan kun je ook kiezen voor een tweedehands of refurbished Apple Watch van een vorige generatie, bijvoorbeeld Series 4. Die is ook voorzien van het grotere randloze scherm en is technisch gezien nog prima te gebruiken. Of kies voor de Apple Watch SE, die technisch gezien gebaseerd is op de Series 5, maar enkele geavanceerde functies mist.

Bekijk ook

Refurbished Apple Watch: alles over een opgeknapte Apple Watch

Met een refurbished Apple Watch heb je de mogelijkheid om een echte Apple Watch te kopen, maar voor een veel lagere prijs. Let wel op dat je het juiste model koopt, want ze zijn niet allemaal een aanrader!

Nike+ modellen en uitvoeringen

Wil je een Nike+ editie aanschaffen, dan moet je het volgende kiezen:

 • Welk formaat? 40/41 mm of 44/45 mm
 • Welke kleur behuizing? Donker aluminium (spacegrijs/middernacht) of lichtgrijs aluminium (zilver/sterrenlicht)?
 • Welk type bandje? Met gaatjespatroon of geweven sportbandje met klittenband
 • Welke kleur bandje? Elk type bandje is meerdere kleuren verkrijgbaar

Apple Watch Series 7 Nike Run Club

De grootte van de horlogekast is uitsluitend bepalend voor de prijs, alle andere opties kosten niets extra’s. Bij de 40/41mm uitvoering was de adviesprijs €429 en voor de 44/45mm uitvoering was de adviesprijs €459. Het maakt vervolgens niet uit welke kleur of welk type horlogebandje je erbij neemt, de prijs blijft hetzelfde.

Apple Watch Nike+ kopen, goed idee?

Twijfel je over de Nike+ of denk je dat de standaard aluminium Apple Watch een beter idee is? Dan is het goed om te weten dat er qua basisfunctionaliteit geen verschil zit tussen Nike+ en de normale modellen. Je krijgt geen extra sensoren en de behuizing is ook niet steviger. Ook krijg je geen extra accessoires. Sinds de Apple Watch Series 8 is er dus helemaal geen Nike+ versie meer en krijg je de Nike-wijzerplaten standaard meegeleverd. Ook kun je bij Apple kiezen voor een Nike-bandje.

Dit waren tot 2022 de pluspunten van Nike+:

 • Speciale Nike-wijzerplaten: 5 exclusieve wijzerplaten die je alleen op de Nike+ varianten kunt vinden, waaronder Nike Analog Nike Compact, Nike Digital en Nike Hybrid. Deze wijzerplaten hebben een Nike Swoosh-logo waarmee je snel de Nike Run Club-app kunt openen.
 • Nike-logo’s: Voor de echte merkfans is het leuk dat de smartwatch wordt geleverd in een speciale Nike-verpakking met logo’s. Ook staat er een Nike-logo achterop de smartwatch.

Minder belangrijke pluspunten van Nike+:

 • Nike Run Club-app: Bij de ingebruikname van de smartwatch krijg je een herinnering of je de Nike Run Club-app wilt installeren. Op de standaard Apple Watch kun je deze achteraf zelf installeren, dus een groot voordeel is het niet.
 • Speciale Nike-sportbandjes: De Nike-modellen worden geleverd met een Nike-sportband met gaatjespatroon of een Nike-sportloop. Deze bandjes zijn ook los verkrijgbaar, dus ook op dit punt is er niets exclusiefs aan.

Minpunten van Nike+:

 • Minder keuze uit kastkleuren: Nike+ is alleen verkrijgbaar in Sterrenlicht en Middernacht, niet in andere kleuren. Vorige edities waren er alleen in spacegrijs/grafiet en zilver. Ook zijn de Nike-modellen er alleen in aluminium en niet in staal, titanium of keramiek.
 • Minder keuze uit bandjes: Je moet bij de Nike+ modellen altijd een sportband uitkiezen, ook als je de Apple Watch Studio gebruikt. Alle andere horlogebandjes van Apple zijn ook geschikt voor het Nike-model, maar je kunt ze niet bundelen bij aankoop van een nieuwe Nike+ watch.

Verkrijgbaarheid Nike+ Apple Watch

De speciale Nike+ editie van de Apple Watch was tot eind 2022 verkrijgbaar via de Apple Store. Inmiddels vind je dit model alleen nog bij diverse andere winkels, in de Apple Watch Series 7 en ouder. Bij andere winkels zit je vaak wel aan twee uitvoeringen vast: de lichtere kleur in sterrengrijs en zilver, of een donkerder kleur in middernacht, grafiet of spacegrijs.

Meer informatie over de Apple Watch kopen vind je in onze gids met prijzen, levertijden en meer. De 4G-versie van het Nike+ horloge (herkenbaar aan de rode cirkel op de Digital Crown) is sinds najaar 2021 in Nederland verkrijgbaar, samen met de andere 4G/Cellular-modellen.

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Dit zijn de prijzen

Wil je de Apple Watch Series 8 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

Apple Watch Nike+ voor Series 7: dit is er nieuw

De laatste versie van de Nike+ Apple Watch is gebaseerd op de Apple Watch Series 7. De belangrijkste vernieuwingen zijn:

 • Licht aangepast design
 • Scherm is 20% groter voor meer content en grotere wijzerplaten
 • Nieuwe formaten 41mm en 45mm
 • Horlogebandjes passen nog steeds
 • Gemaakt van aluminium in twee kleuren: Middernacht en Sterrenlicht
 • Gebruikelijke gezondheidsfuncties: hartslagmeter, ECG, saturatiemeter en meer
 • Always-on scherm
 • Batterij laadt 33% sneller op
 • Verkrijgbaar sinds oktober 2021
 • Prijs: vanaf €429,-

Het horloge heeft een groot scherm en is verkrijgbaar in de formaten 40mm en 44mm. Je kunt bestaande horlogebandjes blijven gebruiken. Ook zit er ingebouwde GPS in, zodat je buitenshuis kunt sporten, zonder dat je je iPhone hoeft mee te nemen. De Nike+ Apple Watchis zwemproof en is draadloos te koppelen met beschikte fitnesstoestellen dankzij ondersteuning van GymKit, al is dat nog maar op weinig plekken beschikbaar. Uiteraard kun je dit horloge ook gebruiken voor Apple’s nieuwe sportdienst Fitness+. Er zit valdetectie in, zodat er een noodoproep uit gaat op het moment dat je na een val niet meer beweegt.

Sporten met Apple Watch Nike+

Op de Apple Watch Nike+ ligt de nadruk vooral op sporten en fitness, hoewel precies dezelfde functies ook beschikbaar zijn op de gewone Apple Watch. Met de standaard geïnstalleerde Nike+ Run Club-app kun je meteen gaan hardlopen, waarbij je support krijgt vanuit de community. De app geeft (indien beschikbaar in jouw taal) audiobegeleiding door een Nike+ Run Club-coach, topatleet of andere sporter. Elke training is voorzien van een eigen soundtrack. Nike heeft op Apple Music speciale afspeellijsten die geschikt zijn voor hardlopers.

Apple Watch Nike Run Club-app

Nike belooft dat je slimmer kunt trainen met extra gegevens over je hardloopprestaties. Zo kun je een training vergelijken met vijf eerdere trainingen. Je kunt ook tussentijden markeren door op pauze te drukken, op je scherm te tikken of twee keer op de zijknop te drukken. Na het lopen krijg je een uitgebreid trainings­overzicht, met hoogtemeters. Vrienden kunnen je tijdens het sporten emoji sturen en je krijgt meldingen als het goed weer is om te hardlopen. Verder moedigt het horloge je aan om elke zondag 5km te gaan hardlopen.

Nike Training Club-app voor Apple Watch Nike

Dit zijn de Nike+ sportapps die momenteel beschikbaar zijn:

Naast de hierboven genoemde sportapps zijn er ook enkele shopping-apps:

 • Nike: koop schoenen en kleren (Gratis, iPhone, iOS 14.0+) - Kleding en sportschoenen shoppen en kijken welke nieuwe merchandise eraan komt.
 • Nike SNKRS: Sneaker Release (Gratis, iPhone, iOS 14.0+) - Een speciale app voor de sneakerfans.
 • Nike Adapt (Gratis, iPhone/Watch, iOS 13.0+) - Een app om je zelfstrikkende Nike Adapt-schoenen in te stellen en strakker of losser te zetten op je iPhone of Apple Watch. Je kunt hier ook de kleur van de lichtjes in je schoen mee instellen.

Apple Watch Nike+ generaties

Er zijn in totaal zeven generaties verschenen:

 • Apple Watch Nike+ (2021) gebaseerd op Series 7
 • Apple Watch Nike+ (2020) gebaseerd op Series 6
 • Apple Watch SE Nike+ (2020) gebaseerd op Apple Watch SE
 • Apple Watch Nike+ (2019) gebaseerd op Series 5
 • Apple Watch Nike+ (2018) gebaseerd op Series 4
 • Apple Watch Nike+ (2017) gebaseerd op Series 3
 • Apple Watch Nike+ Midnight Fog (2017), speciale editie van de Series 3 met 4G
 • Apple Watch Nike+ (2016) gebaseerd op Series 2
 • Apple Watch Nikelab (2016), eveneens gebaseerd op Series 2

Samenwerking Nike en Apple

De Apple Watch Nike+ is het resultaat van een samenwerking tussen Apple en Nike. Beide bedrijven werken al langere tijd samen, onder andere met de eerste schoensensoren voor de iPod. Nike maakte korte tijd een eigen fitnessarmband met de naam Nike Fuelband, maar is helemaal gestopt met wearables. Waarschijnlijk heeft dit ermee te maken dat wearables een vrij onbelangrijke productcategorie binnen Nike was (ze verdienen veel meer aan shirts, broeken en schoenen), terwijl Apple veel beter in staat is om digitale producten te maken.

Apple Watch NikeLab

Apple bracht in 2016 een limited edition Apple Watch NikeLab-versie uit, die identiek is aan de standaard Apple Watch Nike+. Het enige verschil is dat het horlogebandje in een speciale kleur verkrijgbaar is, namelijk spacegrijs met bone/black (zie foto). Verder was dit model alleen verkrijgbaar in Nike-winkels, dus niet in de Apple Store.

Apple Watch NikeLab

Vroeger: schoensensor voor Nike+

nike-plus-ipod-nano-shoes-top-viewDe schoensensor van Nike is voor veel mensen de kennismaking geweest met Nike+. De sensor stopte je in speciale Nike-hardloopschoenen, die een uitholling hadden waar je het plastic accessoire in kon stoppen. De sensor maakte vervolgens verbinding met je iPhone of iPod. Bij nieuwere devices was dit al standaard ingebouwd, bij oudere iPods moet je een speciale ontvanger aansluiten.

Nike+ kon dankzij een druksensor het aantal stappen meten. Aan de hand van je gemiddelde stapgrootte kon worden uitgerekend hoeveel afstand je had afgelegd. Nike was er vroeg bij met een dergelijke digitale oplossing, maar het systeem had ook een aantal nadelen:
nike ipod kit

 • Het was niet erg nauwkeurig. Je moest precies weten hoe groot de stappen zijn die je neemt.
 • Je moest speciale hardloopschoenen kopen met een uitholling in de zool. Die sportschoenen waren uiteraard alleen verkrijgbaar bij Nike.
 • Eventueel kon je de schoensensor ook met een speciaal houdertje aan de schoenveters vastmaken. Dat maakte de meting echter minder betrouwbaar en bovendien liep je kans dat je de sensor kwijtraakte.
 • Het kostte geld: de losse schoensensor lag voor €20 in de winkel, een pakket met schoensensor en ontvanger voor oudere iPods kostte €30.

Voor de iPod touch tweede generatie en iPhone 3GS en latere modellen heb je geen ontvanger meer nodig. Deze toestellen hebben een ingebouwde Nike+ ontvanger. Apple verkocht de schoensensor via de Apple Store, maar doet dit ondertussen niet meer. Wel heb je tegenwoordig keuze uit diverse gezondheid- en fitnessaccessoires die ook met de iPhone samenwerken, zoals een springtouw, kettlebell en bloeddrukmeter. Hier vind je een overzicht.

Bekijk ook

Deze sportaccessoires voor de thuisgym vind je in de Apple Store

In de Apple Store vind je allerlei handige sportaccessoires. Ze zorgen ervoor dat je je iPhone kunt vastmaken of makkelijker kunt sporten. Er zijn ook wat slimme accessoires die een koppeling hebben met HealthKit. Dit zijn de sportaccessoires die wij in de Apple Store hebben gevonden!