Apple Watch en Nike: alles over de Nike-bandjes, wijzerplaten en meer

Apple en Nike hebben al vanaf het begin nauw samengewerkt met de Apple Watch. Aanvankelijk waren er speciale Nike+ edities van de Apple Watch, terwijl je sinds 2022 alleen nog losse bandjes kunt aanschaffen om zelf een sportieve combinatie te maken. Alles wat je moet weten over Apple en de verschillende Nike-bandjes lees je hier!

Prijs (vanaf €299,-)

De Apple Watch heeft altijd wel een sportieve insteek gehad, maar als je écht actief wilt worden is er de samenwerking tussen Apple en Nike. Sinds 2015 heeft Apple een speciale Apple Watch Nike+ editie uitgebracht, voorzien van een Nike-bandje, -wijzerplaten en -apps. Sinds 2022 zijn beide bedrijven hiermee gestopt en zijn alle onderdelen (bandjes, wijzerplaten en apps) alleen nog los verkrijgbaar. Je kunt dus zelf van een normale Apple Watch een Nike-variant maken. Wat is er momenteel verkrijgbaar van Apple en Nike? Dat leggen we hieronder uit.

Apple Watch Nike-bandjes in 2022

Apple heeft in het najaar van 2023 de Apple Watch-bandjes van Nike vernieuwd. Ze hebben een ander uiterlijk gekregen en zijn duurzamer dan ooit door het gebruik van gerecycled materiaal en het gebruik van restmateriaal van eerdere jaren. Je kunt kiezen uit twee uitvoeringen.

Nike-sportbandje in 2023

Het Nike-sportbandje is identiek aan het normale sportbandje van Apple, maar is te herkennen aan het gaatjespatroon. Ook zijn deze bandjes vaak iets vrolijker van kleur. In de loop van de jaren zijn er zo’n vijftig verschillende kleurcombinaties verschenen, maar het gaatjespatroon bleef. In 2023 is dit bandje te herkennen aan de gekleurde snippers, die bij elk exemplaar uniek zijn. Het totale bandje bestaat voor tenminste 32% gerecycled materiaal en bij de snippers is dit ten minste 66%. Bekijk onze review van het Nike-sportbandje als je meer wilt weten.

Bij de Nike-sportbandjes kun je kiezen uit deze kleuren:

 • Blue Flame
 • Desert Stone
 • Magic Ember
 • Midnight Sky
 • Cargo Khaki
 • Platina

Nike sportbandje bekijken bij Apple (€49,-)

Apple Watch sportbandje Nike

Bekijk ook

iCulture bekijkt: Nike sportbandje van gerecycled materiaal met spikkels

Sinds er geen speciale Nike+ Edition van de Apple Watch meer wordt gemaakt, zien we wat meer variatie bij de horlogebandjes van Nike. Nieuw zijn deze sportbanjes met spikkels, die voor 32% zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Hoe bevalt het?

Nike geweven sportbandje in 2023

De Sport Loop van Apple is er ook in een Nike-variant. Deze is in 2023 ook vernieuwd en wordt nu gemaakt van materiaal dat afkomstig is van restanten uit voorgaande jaren. De geweven sportbandjes van Nike zijn vaak iets kleurrijker dan die van Apple en hebben een sportieve insteek. In de jaren 2021-2022 waren ze zelfs voorzien van een geweven tekst ‘Nike’ en ‘Just Do It’, terwijl ze in 2023 een klein labeltje hebben met Nike-logo. Deze bandjes zitten erg comfortabel en zijn door het klittenband op elke lengte in te stellen. Lees ook onze Nike Sport Loop review als je meer wilt weten.

De geweven sportbandjes van Nike zijn er momenteel in deze kleurstellingen:

 • Game Royal/oranje
 • Starlight/roze
 • Sequoia/oranje
 • Zwart/blauw
 • Felgroen/blauw

Nike Sport Loop bekijken bij Apple (€49)

Apple Watch geweven sportbandje Nike

Bekijk ook

Review: Nike geweven sportbandje, vernieuwd in 2023

De Nike Sport Loop zit al jarenlang in het assortiment bij Apple. In deze review lees je over onze ervaringen met deze geweven sportbandjes sinds 2017. Ze zijn er in verschillende kleuren en patronen beschikbaar en zijn bij uitstek geschikt om mee te sporten. In onze Nike Sport Loop review lees je alles!

Apple Watch Nike-bandjes uit voorgaande jaren

Er zijn in de loop van de jaren heel wat Nike-bandjes verschenen. Sinds 2015 zijn er Nike-sportbandjes met gaatjespatroon en in 2017 kwamen de geweven sportbandjes erbij. Sommige kleuren en uitvoeringen zijn nog steeds verkrijgbaar, waarbij je het beste even bij SBSupply kunt kijken. Zij hebben de grootste collectie Nike-bandjes uit voorgaande jaren.

Er zijn ook speciale edities verschenen, waaronder de Nike-editie van het Apple Watch Pride-bandje 2022. Deze is wat donkerder gekleurd dan de normale uitvoering en heeft de tekst ‘pride’ ingeweven. Er zijn nog veel meer Apple Watch Pride-bandjes verschenen, maar niet allemaal in Nike-uitvoering.

Nike wijzerplaten voor Apple Watch

Er zijn allerlei speciale Nike-wijzerplaten beschikbaar. Voorheen waren ze alleen te vinden op de speciale Nike-versie van de Apple Watch, maar sinds watchOS 9 kun je ze op alle modellen gebruiken.

Dit zijn de vijf Nike-wijzerplaten:

 • Nike Analoog
 • Nike Bounce
 • Nike Compact
 • Nike Digitaal
 • Nike Hybrid

Nike wijzerplaten

Mogelijk zijn niet alle wijzerplaten beschikbaar op alle Apple Watch-modellen. Een Apple Watch Series 3 in Nike+ versie heeft bijvoorbeeld minder wijzerplaten vanwege het kleinere scherm. Het gaat zowel om analoge als digitale wijzerplaten en je hebt allerlei opties om de wijzerplaten aan te passen. Je kan bijvoorbeeld een kleur instellen en diverse complicaties toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld een snelkoppeling toevoegen naar de Nike Run Club-app, maar het kan ook naar een andere sportapp.

Apple Watch Series 7 Nike Bounce-wijzerplaat

Apple Watch Nike+ editie (2015-2022)

Sinds 2015 bracht Apple elk jaar naast de nieuwste Apple Watch ook een Nike+ variant uit. Dit was een speciale uitvoering van de Apple Watch, die technisch gezien identiek was aan de aluminium Apple Watch van dat moment, maar met enkele extra’s:

 • Sportief horlogebandje met Nike-logo
 • Nike-wijzerplaten
 • Nike Run Club-app standaard voorgeïnstalleerd

Aan de achterkant van elke Nike-versie staat het Nike-logo gegraveerd. Elke Nike+-versie werd geleverd met een opvallend Nike-sportbandje met gaatjes of een geweven sportbandje met Nike-opdruk.

De laatste varianten van de Nike+ editie zijn verschenen voor de Apple Watch Series 7 en de Apple Watch SE 2020. Sindsdien geeft Apple je de mogelijkheid om zelf een Nike-sporthorloge samen te stellen door het bandje, de wijzerplaat en de apps zelf te kiezen. Dat is wel zo logisch, want zo heel veel verschilde de Nike+ versie niet. Apple heeft de stap mogelijk ook genomen vanwege de introductie van de Apple Watch Ultra, die op duursporters en avonturiers is gericht.

Apple Watch Nike+ prijzen

Omdat er sinds september 2022 geen speciale Nike+ versie van de Apple Watch is verschenen ben je aangewezen op de Apple Watch Series 7. Deze is niet meer verkrijgbaar bij Apple, maar nog wel mondjesmaat te vinden bij andere winkels. Ook kun je ze tegenkomen als refurbished Apple Watch en met Cellular-functie:

De adviesprijs voor deze modellen was exact gelijk aan de normale aluminium Apple Watch. Dit waren de meest recente adviesprijzen bij Apple:

 • 41mm Apple Watch Series 7 Nike: €429,-
 • 45mm Apple Watch Series 7 Nike: €459,-
 • 40mm Apple Watch SE 2020 Nike: €299,-
 • 44mm Apple Watch SE 2020 Nike: €329,-
 • Apple Watch Series 7 Nike Run Club

  Bij alle Apple Watch Nike+ edities kun je kiezen uit de formaten 40/41mm of 44/45mm. De prijs wordt bepaald door de grootte van de horlogekast en de ondersteuning voor Cellular. Het maakt niet uit welke kleur of welk type horlogebandje je erbij neemt, want de Nike-bandjes die bij deze modellen worden meegeleverd kosten altijd €49,- (als je los koopt).

  Wil je een Apple Watch kopen, dan vind je hieronder de meest recente modellen.

  Bekijk ook

  Nieuwe Apple Watch kopen? Dit zijn de prijzen

  Wil je de Apple Watch Series 9 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra 2? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

  Sporten met Nike-apps

  Bij Nike ligt de nadruk vooral op sporten en fitness en dat blijkt ook uit de apps die ze uitbrengen. Voor hardlopers is er de Nike+ Run Club-app, waarmee je support krijgt vanuit de community. De app geeft (indien beschikbaar in jouw taal) audiobegeleiding door een Nike+ Run Club-coach, topatleet of andere sporter. Elke training is voorzien van een eigen soundtrack. Nike heeft op Apple Music speciale afspeellijsten die geschikt zijn voor hardlopers.

  Apple Watch Nike Run Club-app

  Nike belooft dat je slimmer kunt trainen met extra gegevens over je hardloopprestaties. Zo kun je een training vergelijken met vijf eerdere trainingen. Je kunt ook tussentijden markeren door op pauze te drukken, op je scherm te tikken of twee keer op de zijknop te drukken. Na het lopen krijg je een uitgebreid trainings­overzicht, met hoogtemeters. Vrienden kunnen je tijdens het sporten emoji sturen en je krijgt meldingen als het goed weer is om te hardlopen. Verder moedigt het horloge je aan om elke zondag 5km te gaan hardlopen.

  Nike Training Club-app voor Apple Watch Nike

  Dit zijn de Nike+ sportapps die momenteel beschikbaar zijn:

  Naast de hierboven genoemde sportapps zijn er ook enkele shopping-apps:

  • Nike: koop schoenen en kleding (Gratis, iPhone, iOS 15.0+) - Kleding en sportschoenen shoppen en kijken welke nieuwe merchandise eraan komt.
  • Nike SNKRS: Shop Schoenen (Gratis, iPhone, iOS 15.0+) - Een speciale app voor de sneakerfans.
  • Nike Adapt (Gratis, iPhone/Watch, iOS 14.0+) - Een app om je zelfstrikkende Nike Adapt-schoenen in te stellen en strakker of losser te zetten op je iPhone of Apple Watch. Je kunt hier ook de kleur van de lichtjes in je schoen mee instellen.

  Vroeger: schoensensor voor Nike+

  nike-plus-ipod-nano-shoes-top-viewDe schoensensor van Nike is voor veel mensen de kennismaking geweest met Nike+. De sensor stopte je in speciale Nike-hardloopschoenen, die een uitholling hadden waar je het plastic accessoire in kon stoppen. De sensor maakte vervolgens verbinding met je iPhone of iPod. Bij nieuwere devices was dit al standaard ingebouwd, bij oudere iPods moet je een speciale ontvanger aansluiten.

  Nike+ kon dankzij een druksensor het aantal stappen meten. Aan de hand van je gemiddelde stapgrootte kon worden uitgerekend hoeveel afstand je had afgelegd. Nike was er vroeg bij met een dergelijke digitale oplossing, maar het systeem had ook een aantal nadelen:
  nike ipod kit

  • Het was niet erg nauwkeurig. Je moest precies weten hoe groot de stappen zijn die je neemt.
  • Je moest speciale hardloopschoenen kopen met een uitholling in de zool. Die sportschoenen waren uiteraard alleen verkrijgbaar bij Nike.
  • Eventueel kon je de schoensensor ook met een speciaal houdertje aan de schoenveters vastmaken. Dat maakte de meting echter minder betrouwbaar en bovendien liep je kans dat je de sensor kwijtraakte.
  • Het kostte geld: de losse schoensensor lag voor €20 in de winkel, een pakket met schoensensor en ontvanger voor oudere iPods kostte €30.

  Voor de iPod touch tweede generatie en iPhone 3GS en latere modellen heb je geen ontvanger meer nodig. Deze toestellen hebben een ingebouwde Nike+ ontvanger. Apple verkocht de schoensensor via de Apple Store, maar doet dit ondertussen niet meer. Wel heb je tegenwoordig keuze uit diverse gezondheid- en fitnessaccessoires die ook met de iPhone samenwerken, zoals een springtouw, kettlebell en bloeddrukmeter. Hier vind je een overzicht.

  Bekijk ook

  Deze sportaccessoires voor de thuisgym vind je in de Apple Store

  In de Apple Store vind je allerlei handige sportaccessoires. Ze zorgen ervoor dat je je iPhone kunt vastmaken of makkelijker kunt sporten. Er zijn ook wat slimme accessoires die een koppeling hebben met HealthKit. Dit zijn de sportaccessoires die wij in de Apple Store hebben gevonden!