Apple Watch Nike+: het complete overzicht met functies, prijzen en meer

De Apple Watch Nike+ is een speciale uitvoering van de Apple Watch, met extra sportieve functies en sportbandjes. Hier lees je alles wat je moet weten over Apple Watch Nike+, zoals verkrijgbaarheid en prijzen.

Prijs vanaf €369,-

De Apple Watch Nike+ is een speciale versie van de Apple Watch. In dit overzicht lees je alles over de extra’s die de Apple Watch Nike+ te bieden heeft.

Apple Watch Nike+ 2017

Apple Watch Nike+ kopen

De nieuwste Apple Watch Nike+ is sinds 5 oktober 2017 verkrijgbaar in de Apple Store. Deze heeft dezelfde specs als de Apple Watch Series 3, maar wordt geleverd met een speciaal geperforeerd horlogebandje, extra Nike-wijzerplaten en Nike+ Run Club-app.

De Apple Watch Nike+ Series 3 is verkrijgbaar met aluminium horlogekast in wit en zwart vanaf €369. Voor het iets grotere model van 42mm betaal je €399. Daarnaast kun je buiten Nederland sinds november 2014 ook de Midnight Fog-uitvoering van de Apple Watch aanschaffen (zie hieronder). Dit is een 4G-versie van de Apple Watch Series 3 in aluminium, met bijbehorende Midnight Fog Air VaporMax sportschoenen.

Nike+ Midnight Fog

Wat is Apple Watch Nike+?

De Apple Watch Nike+ is een speciale uitvoering van Apple’s smartwatch. Dit model is alleen verkrijgbaar met een aluminium horlogekast en is voorzien van een speciaal horlogebandje met gaatjes. Technisch gezien is de Apple Watch Nike+ identiek aan de Series 2 en 3 en ook de prijs is hetzelfde. Dit horloge oogt wat sportiever en is dan ook gericht op mensen die met hun Apple Watch willen gaan hardlopen, fietsen en zwemmen. De waterbestendigheid, GPS en processor zijn identiek aan de normale Apple Watch van aluminium.

Er zijn inmiddels vier versies verschenen:

  • Apple Watch Nike+ (2017) gebaseerd op Series 3
  • Apple Watch Nike+ Midnight Fog (2017), speciale editie van de Series 3 met 4G
  • Apple Watch Nike+ (2016) gebaseerd op Series 2
  • Apple Watch Nikelab (2016), eveneens gebaseerd op Series 2

Nike Watch Series 3

Samenwerking Nike en Apple

De Apple Watch Nike+ is het resultaat van een samenwerking tussen Apple en Nike. Beide bedrijven werken al langere tijd samen, onder andere met de eerste schoensensoren voor de iPod. Nike maakte korte tijd een eigen fitnessarmband met de naam Nike Fuelband, maar is helemaal gestopt met wearables. Waarschijnlijk heeft dit ermee te maken dat wearables een vrij onbelangrijke productcategorie binnen Nike was (ze verdienen veel meer aan shirts, broeken en schoenen) terwijl Apple veel beter in staat is om digitale producten te maken.

Apple Watch Nike+ voor Series 3

De nieuwste versie van de Apple Watch Nike+ is gebaseerd op de Apple Watch Series 3. Het horloge bevat nu een hoogtemeter en synchroniseert automatisch je afspeellijsten voor muziek. De ingebouwde GPS zorgt ervoor dat je zonder iPhone buitenshuis kunt gaan hardlopen, terwijl het horloge wel de afgelegde route vastlegt. De Apple Watch Nike+ is zwemproof en is draadloos te koppelen met beschikte fitnesstoestellen dankzij ondersteuning van GymKit.

Apple Watch Nike+ coaching

Speciale Apple Watch Nike+ wijzerplaten

De Apple Watch Nike+ wordt geleverd met speciaal ontworpen wijzerplaten van Nike. Je kunt kiezen uit digitale en analoge wijzerplaten in verschillende designs. De wijzerplaten geven snelle toegang tot de Nike+ Run Club-app, die standaard op de smartwatch wordt meegeleverd. Overigens kunnen mensen met een gewone Apple Watch de Nike+ Run Club-app ook gewoon installeren vanuit de App Store. De wijzerplaten zijn echter exclusief voor de Nike+ modellen.

Apple Watch Nike+ kopen

Apple Watch Nike+ sportbandje

Alle Apple Watch Nike+ modellen zijn voorzien van een lichtgewicht sportbandje van fluorelastomeer. Ze zijn te herkennen aan de gaatjesstructuur, die moet zorgen voor extra ventilatie en minder gewicht. De Nike+ sportbandjes zijn ook los verkrijgbaar voor €59. Daarnaast zijn er namaak-armbandjes met hetzelfde design, maar die zijn vaak van mindere kwaliteit en gemaakt van siliconenrubber in plaats van fluorelastomeer.

Apple Watch NikeLab

Apple bracht in 2016 een limited edition Apple Watch NikeLab-versie uit, die identiek is aan de standaard Apple Watch Nike+. Het enige verschil is dat het horlogebandje in een speciale kleur verkrijgbaar is, namelijk spacegrijs met bone/black (zie foto). Verder was dit model alleen verkrijgbaar in Nike-winkels, dus niet in de Apple Store.

Apple Watch NikeLab

Sporten met Apple Watch Nike+

Op de Apple Watch Nike+ ligt de nadruk vooral op sporten en fitness, hoewel precies dezelfde functies ook beschikbaar zijn op de gewone Apple Watch. Met de standaard geïnstalleerde Nike+ Run Club-app kun je meteen gaan hardlopen, waarbij je support krijgt vanuit de community. De app geeft audio-begeleide trainingen van een Nike+ Run Club-coach, topatleet of andere sporter. Elke training is voorzien van een eigen soundtrack. Nike heeft op Apple Music speciale afspeellijsten die geschikt zijn voor hardlopers.

Nike belooft dat je slimmer kunt trainen met extra gegevens over je hardloopprestaties. Zo kun je een training vergelijken met vijf eerdere trainingen. Je kunt ook tussentijden markeren door op pauze te drukken, op je scherm te tikken of twee keer op de zijknop te drukken. Na het lopen krijg je een uitgebreid trainings­overzicht, met hoogtemeters. Vrienden kunnen je tijdens het sporten emoji sturen en je krijgt meldingen als het goed weer is om te hardlopen. Verder moedigt het horloge je aan om elke zondag 5km te gaan hardlopen.

Apple Watch Nike+ prijzen en verkrijgbaarheid

De Apple Watch Nike+ is verkrijgbaar in de Apple Store en bij Nike. Je kunt kiezen uit de volgende modellen:

  • 38mm Apple Watch Nike+ in spacegrijs of zilver: €369
  • 42mm Apple Watch Nike+ in spacegrijs of zilver: €399

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!