Withings Thermo

Slimme koortsthermometers om je temperatuur te meten

Zo weet je meteen of je koorts hebt
Wil je je temperatuur in de gaten houden, dan kun je een gewone thermometer gebruiken. Maar met een slimme thermometer kun je ook nog de temperatuur over langere tijd bijhouden en de data synchroniseren met Apple's HealthKit. Deze slimme thermometers liggen in de winkel!

Slimme koortsthermometers

Naast slimme bloeddrukmeters en slimme weegschalen is er nog een ander gezondheidsaccessoire dat connected is: de koortsthermometer. Goedkope thermometers in de winkel zijn snel uitverkocht, maar de wat duurdere slimme modellen zijn vaak nog wel te krijgen. Met sommige modellen kun je zonder lichaamscontact de temperatuur opnemen en met de meeste die we hier bespreken kun je alle data ook terugvinden in HealthKit. Wij stellen er een aantal aan je voor.

Withings Thermo

Met de Withings Thermo kun je hygiënisch de temperatuur meten. Er zitten 16 nauwkeurige sensoren in, die met kleurcodes aangeven hoeveel koorts iemand heeft. Je richt de infraroodbundel op het voorhoofd, zodat er geen contact is met speeksel of andere lichaamsvloeistoffen. De thermometer geeft de temperatuur aan met verlichte tekens en stuurt de metingen door naar de bijbehorende app. Die geeft ook medische aanbevelingen en zorgt voor de synchronisatie met HealthKit. Verkrijgbaar bij de Apple Store en bij andere winkels.

Withings Thermo

iHealth thermometers

iHealth levert diverse contactloze thermometers die je op het voorhoofd kunt richten. Ze kosten meestal tussen de 20 en 35 euro. Er zijn verschillende modellen zoals de PT2L en PT3. Alleen de modellen die contactloos meten via infrarood kunnen de metingen doorsturen naar de bijbehorende iHealth MyVitals-app.

iHealth-thermometer

De iHealth Thermometer PT3 is een infrarood thermometer voor het voorhoofd, waarbij je dus geen contact hoeft te hebben. Al na 1 seconde krijg je een meting van de temperatuur. Daarbij worden meer dan 100 datapunten per seconde verzameld. Het is veilig en hygiënisch en het apparaat trilt op een subtiele wijze zodra de meting klaar is. Dus geen snerpend gepiep, waardoor het kind of de zieke patiuent wordt. Je kunt ook ‘s nachts meten dankzij het LED-scherm met achtergrondverlichting. Een afstandsmeter laat weten of je op de jusite afstand meet. Je vindt de metingen terug in de iHealth-app en in HealthKit.

Bekijken bij Bol.com. Ook verkrijgbaar bij Amazon. Merkwaardig genoeg verkoopt Amazon het model ook onder de merknaam Medisana.

Sense-U Baby

Sense-U heeft een heel andere insteek. Dit is een wearable voor babies die de lichaamstemperatuur in de gaten houdt. Je krijgt een waarschuwing als baby het te warm of te koud krijgt. Een andere toepassing is dat je de sensor niet aan de luier (op buikhoogte) maar in de wieg hangt, zodat je de kamertemperatuur in de gaten kunt houden. De sensor kan ook de ademhaling, bewegingen, slaaphouding en aantal keren omrollen van de baby in de gaten houden.

Sense-U Baby Monitor

Verder is de sensor waterproof en is het batterijcompartiment extra afgeschermd, zodat er geen kans is op een lekkende batterij. Je krijgt meldingen bij afwijkende waarden en het werkt zowel met iPhone als met Android. Je kunt dit aanvullen met andere Sense-U accessoires zoals een webcam.

Bekijken bij Amazon. Er is ook een duurder model met basisstation.

Kinsa Smart Thermometer

De slimme thermometer van Kinsa is geschikt voor babies, kinderen en volwassenen. Je gebruikt deze in het oor en na één seconde is al een nauwkeurige digitale meting gedaan. De thermometer houdt de metingen bij van het hele gezin en geeft je ook de mogelijkheid om data met je arts te delen. De batterijduur gaat 1000 metingen mee, dat is ongeveer twee jaar.

Kinsa Smart Thermometer

In het apparaat kun je 50 metingen opslaan, totdat je weer met je smartphone moet synchroniseren. Daarbij worden metingen naar HealthKit doorgestuurd. Eventuele symptomen en medicijngebruik leg je vast in de app. Nadeel is dat deze koortsthermometer vrij prijzig is en gemaakt wordt door een vooral Amerikaans georiënteerd bedrijf, waardoor de verkrijgbaarheid en klantenservice wat problemen kan opleveren.

Bekijken bij Amazon.nl

By Vicky thermometer voor baby

Deze smart thermometer zagen we eerder onder de merknaam DrPhone FVM1 opduiken. Het gaat hier waarschijnlijk om een Chinees product waar verschillende handelaren hun merknaam op plakken.

By Vicky babythermometer

De thermometer ziet er misschien wat ongebruikelijk uit, maar is bedoeld om rond de arm te worden gedragen. Baby’s vinden het vaak vervelend als hun thermometer wordt opgenomen met reguliere methoden. Bij deze digitale thermometer doe je het zachte bandje om de babyarm, waarna je continu via de app de temperatuur kan aflezen. Dit werkt via Bluetooth. Je krijgt een alarm als het kind hoge temperatuur heeft. In een overzicht zie je het verloop van de temperatuur. Bedoeld voor kinderen van 0 tot 7 jaar en met een meetbereik van 32 tot 42 graden Celsius. De nauwkeurigheid is dan 0,1 graad.

Bekijken bij Bol in de kleuren wit en roze.

LIDL Silvercrest thermometer

LIDL heeft vaak uitstekende thermometer van het eigen merk Silvercrest. Deze zijn voorzien van Bluetooth om de data door te sturen naar de HealthForYou-app op je iPhone. Je krijgt een optisch koortsalarm door gekleurde ledlampjes. Behalve in je oor kun je de temperatuur ook op het voorhoofd meten.

Bekijken bij LIDL.

Meer connected thermometers

Er zijn nog wel meer slimme thermometers te vinden. Vaak zijn ze van wat minder bekende merken en hebben ze geen verbinding met HealthKit. Ook weet je niet altijd hoe lang de app nog zal worden ondersteund. Maar er kan toch iets bruikbaars tussen zitten. Hier zijn enkele suggesties:

LIDL Silvercrest thermometer

Meer doen om je gezondheid in de gaten te houden? Lees dan onze round-ups met andere connected apparaten:

Bekijk ook

Bloeddrukmeters voor je iPhone - deze zijn met HealthKit

Wil je je bloeddruk meten met de iPhone? Wij geven meerdere tips voor bloeddrukmeters die je metingen doorsturen naar de iPhone en HealthKit.