YouTube HDR op iPhone kijken.

Met HDR in YouTube spatten de kleuren van het iPhone-scherm

Nu ook HDR op iPhone 11 Pro

YouTube speelt HDR video's af op de iPhone. Onlangs is de ondersteuning voor HDR toegevoegd op de iPhone 11 Pro, waardoor kleuren er mooier uit zien. Bekijk het zelf!

YouTube in HDR op iPhone 11 Pro en meer

YouTube biedt video’s in allerlei verschillende beeldkwaliteiten aan. Op de iPhone is helaas geen 4K mogelijk, maar je kan wel YouTube in HDR op de iPhone kijken. Op geschikte toestellen spatten de kleuren daardoor van het scherm af. Dankzij HDR zijn kleuren veel mooier waardoor geschikte video’s er op je iPhone een stukje beter uit zien. In dit artikel lees je hoe je controleert of een YouTube video in HDR op de iPhone afgespeeld kan worden en vind je een aantal voorbeelden van mooie HDR-video’s.

Wat is HDR op YouTube?

HDR staat voor High Dynamic Range. Deze techniek vinden we op hoge kwaliteit televisies, smartphones en andere schermen die een hoge helderheid kunnen tonen. Zwart is daarbij dieper zwart en kleuren zijn een stuk feller. Dat betekent dat video’s er vaak mooier uit zien. HDR is mogelijk op het Super Retina (XDR) scherm van de iPhone.

YouTube HDR op iPhone afspelen

Ieder jaar moet YouTube opnieuw ondersteuning voor het HDR-scherm van de nieuwe iPhones toevoegen. Vorig jaar was dat vlak na de komst van de iPhone XS (Max), maar deze keer hebben we er iets langer op moeten wachten. Om filmpjes in HDR te kunnen bekijken, moet de video hiervoor geschikt zijn. Vaak zie je dat aan de titel van het filmpje. Je kan het ook checken via de kwaliteitsinstellingen van de video.

Om te checken of een video in HDR is, doe je het volgende:

  1. Tik in de video op de drie stipjes rechtsboven.
  2. Kies voor de optie Kwaliteit.
  3. Je ziet nu alle ondersteunende resoluties. Is een video in HDR, dan zie je dit er achter staan.

YouTube HDR op de iPhone instelling.

Geschikte iPhones voor YouTube HDR

Alle iPhones met OLED-scherm zijn geschikt voor YouTube HDR. Dat zijn momenteel deze modellen:

Andere modellen zoals de iPhone 11, iPhone XR en iPhone 8 ondersteunen wel HDR-content, maar omdat zij geen HDR-display hebben wordt dit niet native afgespeeld. Het verschil in kwaliteit tussen een HDR- en niet-HDR video is daarom op deze apparaten een stuk kleiner. YouTube speelt dergelijke video’s dan ook niet in HDR af.

Voorbeelden van YouTube HDR-video’s op de iPhone

Hieronder vind je enkele voorbeelden van HDR-geschikte YouTube video’s. Let op: je ziet alleen de HDR-content als je onderstaande video’s via de YouTube app bekijkt.Bekijk nog veel meer handige YouTube tips:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2019
Categorie Apps
Onderwerp youtube
Devices iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max

Actuele iPhone 11 Pro Max deals