YouTube-downloaden in Documents 5.

YouTube-video’s offline op je iPhone, iPad of iPod touch bekijken

Wil je een YouTube-filmpje offline bewaren en meenemen op je iPhone, iPad of iPod touch? Dat kan op verschillende manieren. Door slim gebruik te maken van een PDF-app kun je hem opslaan, maar het kan ook via de browser in de desktop.

Officieel kun je via de YouTube-app video’s niet offline opslaan als je geen YouTube Red-abonnement hebt. Deze tip legt uit hoe je toch YouTube-video’s offline op je iPhone, iPad en iPod touch kunt bekijken, want met een paar slimme trucs is het toch mogelijk om filmpjes met je mee te nemen en te bekijken, zonder dat je een internetverbinding nodig hebt.

YouTube-filmpjes offline opslaan

Er zijn meerdere manieren om een YouTube-filmpje offline op te slaan en te bekijken. Er zijn helaas geen standaard iOS-apps die dat voor je regelen, maar met een slim trucje is het toch mogelijk om een video offline op te slaan. Je maakt hiervoor bijvoorbeeld gebruik van de app Documents 5 link, een app om bestanden mee op te slaan. Om een YouTube-filmpje offline op te slaan, doe je het volgende:

  1. Installeer Documents 5 en tik rechtsonder op het Safari-icoontje.
  2. Ga naar de website http://en.savefrom.net.
  3. Open nu de officiële YouTube-app en kies de video die je wil opslaan.
  4. Tik daar op het delen-icoontje en kies vervolgens Link kopiëren.
  5. Keer terug naar Documents 5 en plak de link in de geopende website.
  6. Maak vervolgens een keuze uit de resolutie en tik op Download. Je kunt het MP4-bestand hernoemen en kiezen in welke map je hem op wil slaan.

YouTube-video downloaden via Documents 5.

Als je nu de map in de app opent waar je het bestand opgeslagen hebt, kun je het filmpje bekijken zonder internetverbinding. Wil je geen gebruikmaken van een app als Documents 5, dan zijn er nog andere mogelijkheden om YouTube-filmpjes offline op te slaan.

YouTube-filmpjes downloaden via de browser

Om YouTube-filmpjes offline te kunnen bekijken moet je ze eerst downloaden van YouTube en daarna converteren naar een formaat dat geschikt is voor de iPhone, iPad en iPod touch. Je hebt hiervoor software van derden nodig. Mogelijke opties zijn KeepVid en ClipConverter, die je vanuit je browser gebruikt. Op deze sites voer je de link van de YouTube-video in. Vervolgens kun je de filmpjes in verschillende formaten downloaden. Daarbij kun je het beste kiezen voor het MP4-formaat, omdat iOS-apparaten dit standaard ondersteunen. De kwaliteit maakt niet uit. Een hogere kwaliteit ziet er vanzelfsprekend beter uit, maar neemt wel meer opslagruimte in beslag; het downloaden duurt mogelijk ook langer.

YouTube-downloadknop via de browser.

Een andere optie is om een plugin/extensie voor je browser te gebruiken. Voor alle gangbare browsers kun je FastestTube proberen. Deze voegt een extra knopje toe onder YouTube-video’s (zie afbeelding) die je kijkt waarmee je de video snel en eenvoudig kunt downloaden. Ook keuze uit meerdere formaten. Firefox-gebruikers hebben ook nog Downloadhelper als mogelijke optie.

Daarna moet je er nog wel voor zorgen dat je gedownloade bestanden op je iPhone, iPad of iPod touch krijgt. Dit doe je eenvoudig het filmpje naar jezelf te mailen of gebruik te maken van AirDrop. Bij laatstgenoemde wordt de video opgeslagen in de Foto’s-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2017
Categorie Video
Onderwerp youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube