YouTube 4K video's afspelen op een Mac

Probeer deze handige YouTube-tips voor je iPhone, iPad en Mac

Met deze handige YouTube-tips haal je meer uit de app op iPhone, iPad en Mac. Alles over offline kijken, data besparen en 4K-video's afspelen.

Met YouTube kun je eindeloos kijken naar online filmpjes. Maar je kunt er nog meer uit halen als je deze YouTube-tips kent. Verbruik minder data, kijk in 4K-kwaliteit en maak afspeellijsten, zodat je altijd iets te kijken hebt! In deze YouTube-tips zie je wat je nog meer met de app kunt doen.

YouTube 4K video's afspelen op een Mac

YouTube-tips voor iPhone, iPad en Mac

YouTube biedt allerlei mogelijkheden om filmpjes te kijken en te publiceren op je iPhone, iPad en Mac. Hieronder hebben we de meest handige voor je verzameld.

Spring meteen naar het onderwerp waar je meer over wilt weten:

YouTube-video’s offline op je iPhone, iPad of iPod touch bekijken

Officieel kun je via de YouTube-app video’s niet offline opslaan, tenzij je een YouTube Red-abonnement hebt. Deze tip legt uit hoe je toch YouTube-video’s offline kunt bekijken op je iPhone en iPad, want met een paar slimme trucs blijkt het mogelijk om filmpjes met je mee te nemen, zonder dat je een internetverbinding nodig hebt.

YouTube-filmpjes onderweg kijken met minder dataverbruik

Onderweg YouTube-filmpjes kijken is leuk, maar het kost wel data. De videokwaliteit van YouTube wordt aangepast aan de snelheid van je mobiele dataverbinding, waardoor je ongemerkt meer data kunt gebruiken. Gelukkig kun je in de YouTube-app zelf de videokwaliteit aanpassen, waarmee je eenvoudig wat data kunt besparen.

YouTube-video snel 10 seconden vooruit en achteruit spoelen

YouTube-filmpjes op de iPhone en iPad kun je eenvoudig vooruit en achteruit spoelen dankzij de tijdregelaar. Maar soms wil je liever in kleinere stappen voor- of achteruit spoelen. In de YouTube-app zit een handig trucje waarmee je heel eenvoudig in stapjes van tien seconden door de video kunt scrollen.

YouTube 4K-video’s bekijken op een Mac

Safari kan geen YouTube-video’s in 4K-formaat meer afspelen via de website. Wil je toch 4K-video’s kijken, dan zijn er gelukkig andere opties, die we in onderstaande tip bespreken.

Afspeellijsten voor YouTube-video’s maken op iPhone en iPad

In de YouTube-app voor iOS kun je afspeellijsten maken, zodat je meerdere video’s achter elkaar kunt kijken. De functie is enigszins verborgen in de YouTube-app; vandaar dat we in deze tip uitleggen hoe het werkt.

YouTube in Picture in Picture bekijken op de iPad

Met Picture in Picture (Beeld in beeld) op de iPad is het mogelijk om video’s te bekijken terwijl je een andere app gebruikt. Standaard ondersteunt de YouTube-app geen Picture in Picture, maar met deze 4 opties lukt het toch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2017
Categorie Diensten
Onderwerp youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube