YouTube minispeler

YouTube-filmpjes onderweg kijken met minder dataverbruik

Wil je onderweg YouTube-filmpjes kijken, maar wil je daarbij minder data verbruiken? In deze tip leggen we uit hoe je dat doet.

Onderweg YouTube-filmpjes kijken is leuk. Maar het zal je niet verbazen dat het kijken van video’s op YouTube veel data kost, zeker nu onze mobiele dataverbindingen door 4G-netwerken steeds sneller worden. De videokwaliteit op YouTube wordt aangepast aan de snelheid van je verbinding, waardoor je met een snellere verbinding ook automatisch meer data verbruikt. Je kunt in de YouTube-app echter zelf de videokwaliteit instellen, waarmee je eenvoudig wat data kunt besparen.

YouTube kijken in lagere kwaliteit voor databesparing

In de YouTube-app is het standaard niet mogelijk om filmpjes offline te bekijken. Deze mogelijkheid is exclusief voor mensen met een betaald YouTube-abonnement.

YouTube minder dataverbruik

Wel kun je ervoor zorgen dat het kijken van een YouTube-filmpje minder data verbruikt. De gewone YouTube-app heeft deze optie, doordat je zelf de beeldkwaliteit in kunt stellen. Een lagere beeldkwaliteit betekent automatisch minder datagebruik, zodat je meer data over houdt om voor andere apps te gebruiken.

Zo kies je de beeldkwaliteit:

  1. Open de YouTube-app en kies een video.
  2. Tik rechtsboven op de drie stipjes.
  3. Tik op Kwaliteit.
  4. Kies nu de gewenste beeldkwaliteit in plaats van Automatisch, bijvoorbeeld 480p of 720p.

YouTube minder dataverbruik

Bij veel filmpjes heb je een keuze tussen 144p en 1080p. Hoe hoger de waarde, hoe scherper het beeld, maar dan verbruik je ook veel meer data. Wil je dus per se onderweg op je iPhone een YouTube-filmpje kijken, maar zit je een beetje krap in je bundel, dan is dit een eenvoudige oplossing.

YouTube lagere beeldkwaliteit

Je kunt overigens ook YouTube offline kijken, zodat je helemaal geen data verbruikt.

We hebben nog meer tips om alles uit YouTube te halen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2019
Categorie Internet
Onderwerpen databundel, dataverbruik, youtube