Beeldkwaliteit instellen voor een video in YouTube.

YouTube-filmpjes onderweg kijken met minder dataverbruik

Wil je onderweg YouTube-filmpjes kijken, maar wil je daarbij minder data verbruiken? In deze tip leggen we uit hoe je dat doet.

Onderweg YouTube-filmpjes kijken is leuk. Maar het zal je niet verbazen dat het kijken van video’s op YouTube veel data kost, zeker nu onze mobiele dataverbindingen door de komst van 4G steeds sneller worden. De videokwaliteit op YouTube wordt aangepast aan de snelheid van je verbinding, waardoor je met een snellere verbinding ook automatisch meer data verbruikt. Je kunt in de YouTube-app echter zelf de videokwaliteit instellen, waarmee je eenvoudig wat data kunt besparen.

YouTube kijken in lagere kwaliteit voor databesparing

In de YouTube-app is het standaard niet mogelijk om filmpjes offline te bekijken. Deze mogelijkheid is exclusief voor mensen met een YouTube Red-abonnement, maar dit is niet in Nederland beschikbaar.

Wel kun je ervoor zorgen dat het kijken van een YouTube-filmpje minder data verbruikt. De gewone YouTube-app heeft deze optie, doordat je zelf de beeldkwaliteit in kunt stellen. Een lagere beeldkwaliteit betekent automatisch minder datagebruik, zodat je meer data over houdt om voor andere apps te gebruiken.

Het selecteren van de beeldkwaliteit gaat als volgt:

  1. Open de YouTube-app en kies een video.
  2. Tik rechtsboven op de drie verticale stipjes.
  3. Selecteer vervolgens het tandwiel. Je kiest hier nu zelf een beeldkwaliteit.

Beeldkwaliteit instellen voor een video in YouTube. YouTube-beeldkwaliteit instellen.

Bij veel filmpjes heb je de keuze tussen 144p en 1080p. Hoe hoger de waarde, hoe scherper het beeld, maar dan verbruik je ook veel meer data. Wil je dus per se onderweg op je iPhone een YouTube-filmpje kijken, maar zit je een beetje krap in je bundel, dan is dit een eenvoudige oplossing.

Wil je toch video’s direct op je iPhone of iPad offline opslaan, dan hebben we daar een andere tip voor.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2016
Categorie Internet
Onderwerp youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube