Netflix-logo

Netflix Smart Downloads: zo kun je automatisch nieuwe afleveringen downloaden

Zo werkt automatisch downloaden

Netflix downloadt nu automatisch nieuwe afleveringen. Deze functie heet Smart Downloads en in deze tip lees je hoe het werkt.

Netflix Smart Downloads

Heb je favoriete series op Netflix? Dan heb je de mogelijkheid om nieuwe afleveringen automatisch te downloaden, zodra ze beschikbaar komen. Met de functie Netflix Smart Downloads zorg je er namelijk voor dat er altijd nieuwe afleveringen voor je klaarstaan, zonder dat je er naar hoeft om te kijken.


Misschien ken je het wel: je stapt in het vliegtuig en bedenkt nét te laat dat je nog wat films en series had moeten downloaden. Dankzij Netflix Smart Downloads hoeft dat geen probleem te zijn, want de app heeft ongemerkt al voor je geregeld dat je iets te kijken hebt. Daarna kun je je Netflix-series offline kijken. Na het kijken zorgt Smart Downloads ervoor dat het materiaal ook weer automatisch wordt verwijderd en dat de volgende aflevering voor je klaarstaat.

Netflix Smart Downloads inschakelen

Inschakelen van Smart Downloads is niet nodig, want het is standaard al geactiveerd. Je kunt het echter ook handmatig uitschakelen en weer inschakelen. Met de stappen hieronder is het heel gemakkelijk:

  1. Open de Netflix-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsonder op Downloads.
  3. Bovenin het scherm zie je de schakelaar voor Smart Downloads.
  4. Tik erop om aan en uit te schakelen.

Netflix Smart Downloads

Netflix Smart Downloads uitschakelen via de instellingen

Je kunt Netflix Smart Downloads uitschakelen via de hierboven genoemde stappen, maar het kan ook via de instellingen van de Netflix-app zelf:

  1. Ga in de Netflix-app naar Meer.
  2. Kies App-instellingen.
  3. Onder het kopje Downloads zie je de schakelaar staan.

Netflix Smart Downloads uitschakelen

Netflix Smart Downloads: zo werkt het

Goed om te weten: Smart Downloads werkt alleen via een Wi-Fi-verbinding, dus je zult niet ongemerkt je databundel opmaken. Om te voorkomen dat de opslagruimte op je iPhone of iPad vol raakt worden reeds gekeken afleveringen van series meteen van je toestel verwijderd. Er komt dus meteen weer ruimte beschikbaar voor het downloaden van nieuwe episodes.

Smart Downloads houdt bovendien rekening met je kijkgedrag. Niet alle beschikbare afleveringen worden meteen gedownload, maar er wordt ook gekeken welke er nog klaarstaan. Heb je nog een paar oude afleveringen staan, die je nog moet kijken, dan zal de app niet nog meer afleveringen downloaden.

Ook goed om te weten: Netflix Smart Downloads geldt alleen voor tv-series, niet voor films. Als je een film in een reeks hebt gekeken, wordt de opvolger niet automatisch gedownload.

Verder kun je nog steeds ervoor kiezen om handmatig series en films te downloaden, zodat je Netflix offline kunt kijken.

Meer Netflix-tips
We hebben nog meer tips om het maximale uit Netflix te halen. Kijk bijvoorbeeld hier eens naar:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2019
Categorie Video
Onderwerp netflix