YouTube video's kijken op iPad

Zo kun je YouTube-afspeellijsten maken op iPhone en iPad

Maak afspeellijsten in de YouTube-app, zodat je meerdere video's achter elkaar kunt kijken. Zo heb je altijd iets te kijken. De functie zit enigszins verborgen in de app; vandaar dat we in deze tip uitleggen hoe je YouTube-afspeellijsten maakt.

Met YouTube afspeellijsten kun je ongestoord filmpjes blijven kijken. Het komt vooral van pas als je veel video’s over een bepaald onderwerp wil kijken of als je je kinderen een langere tijd zoet wil houden, zonder dat ze zelf door YouTube gaan zitten bladeren. Zo werken playlists in YouTube.

Continu video afspelen in de YouTube-app

Binnen de YouTube-app voor de iPhone heb je toegang tot allerlei functies: je hebt toegang tot je YouTube-account, kunt reageren op video’s, abonneren op kanalen en video’s via AirPlay afspelen op een tv. Terwijl je een video aan het kijken bent kun je deze minimaliseren, zodat je alvast de volgende video kunt uitzoeken. Dit is een leuke functie, maar als je continu wilt kijken naar video’s kan het nog makkelijker door een afspeellijst aan te maken. Zo kijk je ongestoord naar leuke video’s zonder dat je steeds op zoek moet naar de volgende.

Afspeellijsten in YouTube-app

We beginnen met afspeellijsten die door anderen zijn gemaakt. Zo bekijk je alle filmpjes in een afspeellijst achter elkaar:

  1. Open de YouTube-app en zoek naar een account dat je interessant vindt (bijvoorbeeld iCulture).
  2. Bovenin het scherm zie je de opties Home, Video’s, Afspeellijsten en meer. Tik op Afspeellijsten.
  3. Kies een afspeellijst die je interessant lijkt, bijvoorbeeld Apple Watch-tips.

YouTube afspeellijst bekijken.

Alle filmpjes in deze afspeellijst zullen nu achter elkaar worden afgespeeld.

Afspeellijst zelf maken

Het is natuurlijk leuker om zelf afspeellijsten te maken. Dit doe je als volgt:

  1. Open de YouTube-app en tik op een willekeurig filmpje om af te spelen.
  2. In de video zie je bovenaan een knop met een plusje (naast het pijltje). Tik hierop en de video staat meteen in de meest recent gemaakte afspeellijst. Hou de knop ingedrukt voor meer opties.
  3. Kies een bestaande afspeellijst of tik op Nieuwe playlist. Bij een nieuwe afspeellijst geef je aan of deze privé, verborgen of openbaar moet zijn.
  4. De video is nu toegevoegd aan de nieuwe afspeellijst.

YouTube afspeellijst of playlist maken.

Afspeellijsten bekijken

Via het tabblad Bibliotheek kun je je eerder gemaakte afspeellijsten bekijken en verwijderen. De lijst Later bekijken is ook een afspeellijst. Open de lijst en tik op de drie puntjes achter de naam om een video te verwijderen uit de lijst, te delen met een vriend of toe te voegen aan een andere afspeellijst.

YouTube afspeellijst of playlist bewerken.

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!