YouTube-logo donker.

YouTube donkere modus op iPhone en iPad: zo stel je het in [video]

YouTube heeft een donkere modus, zowel op de iPhone, iPad als op de desktop. Maar hoe gebruik je de YouTube dark mode? In deze tip laten we je zien hoe je de donkere modus van YouTube inschakelt.

Als je YouTube in het donker wil gebruiken, dan komt de YouTube donkere modus goed van pas. Deze YouTube dark mode zorgt ervoor dat de achtergrond van de app donkergrijs wordt. Dit is minder belastend voor je ogen als je YouTube in een donkere omgeving gebruikt. Hoe activeer je de YouTube dark mode op iOS en Mac? Lees snel verder!

Hoe gebruik ik de YouTube donkere modus op iPhone en iPad?

Om de donkere modus van YouTube op de iPhone en iPad te gebruiken, heb je minimaal versie 13.08 van de YouTube-app nodig. De donkere modus stel je als volgt in:

  1. Open YouTube op je iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op je profielfoto en kies voor Instellingen.
  3. Kies voor thema en selecteer Donker.

YouTube donkere modus instellen.

YouTube gebruikt voor de donkere modus een donker grijze kleur, in plaats van diep zwart. Je bespaart dus wel een beetje op je batterij, hoewel dit verschil niet zo groot is als bij een echt pikzwarte modus.

In onze uitlegvideo bekijk je nog eens hoe je de donkere modus precies activeert. In plaats van een directe schakelaar voor de donkere modus, moet je mogelijk eerst kiezen voor Thema, gevolgd door Donker.


Werkt de video niet? Bekijk ook de directe post op onze Instagram-pagina.

Hoe gebruik ik de YouTube donkere modus op Mac en Windows?

Gebruik je liever de YouTube-website, bijvoorbeeld op je Mac of Windows, dan kun je ook daar een donkere modus instellen. De website onthoudt deze instelling, dus je hoeft deze stappen niet telkens opnieuw te doorlopen:

  1. Ga naar de YouTube-website en klik rechtsboven op je profielfoto.
  2. In het venster dat verschijnt klik je op Donker thema.
  3. Zet vervolgens de schakelaar aan.

De instelling geldt alleen voor de browser waarin je het geactiveerd hebt en wordt dus niet gekoppeld aan je account. Wil je ook op een andere computer of browser de donkere YouTube weergave, dan herhaal je bovenstaande stappen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2019
Categorie Apps
Onderwerp youtube