Menu van de Radio-app op BBC.

Zo werkt de Radio-app op de Apple Watch

Met de Radio-app op de Apple Watch kun je naar alle radiostations van Apple Music luisteren, inclusief Beats 1. In deze tip lees je hoe deze app werkt en op welke Apple Watch-modellen hij beschikbaar is.

Radio luisteren op de Apple Watch

Sinds watchOS 4.1 heeft de Apple Watch een eigen Radio-app, waarmee je kunt luisteren naar Apple Music-radiostations en Beats 1. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over deze muzikale app.

Radio-app op Apple Watch

Met de Radio-app kun je naar de radiostations van Apple Music luisteren, inclusief enkele nieuwszenders en Beats 1. Voor Beats 1 en de nieuwszenders BBC World, Bloomberg Radio en PRI heb je geen Apple Music-abonnement nodig, maar voor de andere op genre-gebaseerde radiostations wel. Qua vormgeving ziet de Radio-app er hetzelfde uit als de Muziek-app in watchOS . Dat betekent dat je door grote kaarten bladert om je favoriete station te selecteren. Bovenaan vind je twee knoppen waarmee je direct naar Beats 1 kunt luisteren of een overzicht krijgt van alle muziekzenders.

Radio-app op Apple Watch met BBC.

De Radio-app gebruik je om rechtstreeks via je Apple Watch naar de muziekzenders van Apple Music te luisteren. Je hebt hiervoor dus wel draadloze oortjes nodig om de muziek te kunnen horen, want er wordt geen gebruik gemaakt van de ingebouwde speaker. De Radio-app werkt ook op de 4G-modellen van de Apple Watch Series 3 (die overigens niet in Nederland en België verkrijgbaar zijn), zodat je naar muziekzenders kunt luisteren zonder dat je iPhone in de buurt is. De Radio-app heeft ook een complicatie, zodat je hem snel kunt opstarten vanaf de wijzerplaat.

Radio-app: op welke Apple Watch?

De Radio-app is momenteel alleen beschikbaar op de Apple Watch Series 3 (met/zonder 4G) vanaf watchOS 4.1. Op eerdere modellen kun je de Radio-app dus niet gebruiken, maar gelukkig zijn er wel alternatieven.

Radio luisteren op de Apple Watch.

Je kunt de Radio-app trouwens ook gebruiken als een soort afstandsbediening voor het starten van radiostations op de iPhone. Bij het opstarten kies je voor Op iPhone en als je vervolgens een radiostation kiest zal de muziek via de speaker van de iPhone worden afgespeeld. Wil je via de Apple Watch luisteren, dan doe je dat via draadloze Bluetooth-oordopjes zoals de AirPods.

Radio-apps voor Apple Watch

Kun je niet via de Radio-app op de Apple Watch luisteren, dan zijn er gelukkig alternatieve radio-apps:

  • TuneIn: NFL Radio & Podcasts (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 10.3+) - Luister gratis naar meer dan 100.000 radiostations met sport, nieuws, muziek en praatradio.
  • Qmusic (gratis, iPhone, iOS 10.0+) - Apple Watch-app van de Nederlandse zender. Geef op je Apple Watch aan welke nummers je leuk vindt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2018
Categorieën Apple Watch, Apps
Onderwerpen apple watch series 3, radio
Device Apple Watch Series 3
Software watchOS 4