Menu van de Radio-app op BBC.

Zo werkt de nieuwe Radio-app voor de Apple Watch Series 3

Met de Radio-app op de Apple Watch kun je naar alle radiostations van Apple Music luisteren, inclusief Beats 1. In deze tip lees je hoe deze app werkt en op welke Apple Watch-modellen hij beschikbaar is.

Menu van de Radio-app op BBC.
Vanaf watchOS 4.1 heeft de Apple Watch een eigen Radio-app, waarmee je kunt luisteren naar Apple Music-radiostations en Beats 1. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over deze nieuwe muzikale app.

Radio-app op Apple Watch

De Radio-app is beschikbaar vanaf watchOS 4.1 op de Apple Watch. Met deze aparte app kun je naar de radiostations van Apple Music luisteren, inclusief enkele nieuwszenders en Beats 1. Voor Beats 1 en de nieuwszenders heb je geen Apple Music-abonnement nodig, maar voor de andere op genre-gebaseerde radiostations wel. Qua vormgeving ziet de Radio-app er hetzelfde uit als de Muziek-app in watchOS 4. Dat betekent dat je door grote kaarten bladert om je favoriete station te selecteren. Bovenaan vind je twee knoppen waarmee je direct naar Beats 1 kunt luisteren of een overzicht krijgt van alle muziekzenders.

Radio-app op Apple Watch met BBC.

De Radio-app gebruik je om rechtstreeks via je Apple Watch naar de muziekzenders van Apple Music te luisteren. Je hebt hiervoor dus wel draadloze oortjes nodig om de muziek te kunnen horen, want er wordt geen gebruikgemaakt van de ingebouwde speaker. De Radio-app werkt ook met de 4G/LTE-verbinding van de Apple Watch Series 3, zodat je naar muziekzenders kunt luisteren zonder dat je iPhone in de buurt is. De Radio-app heeft ook een complicatie, zodat je hem snel kunt opstarten vanaf de wijzerplaat.

Werkt de Radio-app op elke Apple Watch?

Op moment van schrijven is de Radio-app niet beschikbaar op de originele Apple Watch, de Apple Watch Series 1 of de Apple Watch Series 2. Alleen de Apple Watch Series 3 (ook zonder 4G) is voorzien van deze nieuwe Radio-app. watchOS 4.1 en de Radio-app bevinden zich op moment van schrijven nog in de betafase, waardoor Apple de ondersteuning voor oudere modellen op een later moment nog toe kan voegen.

Radio luisteren op de Apple Watch.

Je kunt de Radio-app momenteel dus niet gebruiken als een soort afstandsbediening voor het starten van radiostations op de iPhone. In watchOS 3 was dit voor Beats 1 nog mogelijk via de standaard Muziek-app, maar die optie is er in watchOS 4 uitgehaald. De Radio-app speelt nu alleen muziek af via een gekoppelde Bluetooth-koptelefoon, zoals de AirPods.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2017
Categorieën Apple Watch, Apps
Onderwerpen apple watch series 3, radio
Device Apple Watch Series 3
Software watchOS 4