Radio-apps op Apple TV.

Beste radio-apps voor de Apple TV

De Apple TV is ideaal om thuis naar de radio te luisteren. Van Radio 538 en Radio 10 tot de minder grote Nederlandse en Belgische radiozenders: met deze apps luister je naar al je favoriete radiostations via je televisie.

In onze lijst van radio-apps bespraken we eerder vooral de apps voor iPhone en iPad, maar ook op de Apple TV is er een ruim aanbod aan verschillende radio-apps. Zo kun je het heel eenvoudig gezellig maken in huis met de muziek die bij je smaak en stemming past, zonder dat je zelf de nummers hoeft te kiezen. We zetten de beste apps voor je op een rij.

Radio-apps voor Apple TV

Met onderstaande apps voor de Apple TV kun je je televisie als radio gebruiken. De meeste tv’s hebben een speciale stand waarmee je het beeld uit kunt schakelen, maar het geluid door laat klinken. Deze stand is speciaal bedoeld om muziek te kunnen luisteren via je televisie. En als je er toch een Apple TV bij hebt staan, dan kun je deze net zo goed gebruiken om je favoriete radiozender op te zetten.

iCulture adviseert: radioNED

De Nederlander Patrick Koning heeft de app radioNED gemaakt. Zoals de naam al doet vermoeden vind je in deze app alleen Nederlandse radiostations. Het gaat alleen niet om de grote en bekende stations, maar juist de kleinere en minder bekende zenders die je via deze app kunt beluisteren. Denk bijvoorbeeld aan Glow FM uit Eindhoven, Holland FM en de verschillende lokale omroepen als Omroep Brabant en Omroep Friesland. Je kunt er ook mee naar Radio 538 of Radio 1 luisteren. In totaal zitten er meer dan 600 radiozenders in. De app verscheen een paar jaar geleden al, maar is sindsdien flink verbeterd, zowel qua functies als design. De app ziet er nu mooi uit en heeft allerlei opties, zoals een persoonlijke favorietenlijst. Als je louter Nederlandse zenders wil, is dit de app die je moet hebben.

radioNED op Apple TV met landelijke zenders.

myTuner Radio

myTuner Radio biedt meer dan zevenhonderd Nederlandse radiozenders. Hier zitten niet alleen de bekende bij zoals Radio 538, Q-Music, Sky Radio en 3FM, maar ook de specifieke themazenders en kleinere lokale radiozenders. De app heeft een duidelijke interface en laat je ook nog naar podcasts luisteren. Je bekijkt in één oogopslag de populairste zenders in Nederland of je maakt gebruik van de zoekfunctie. Je kan ook nog zoeken op genre, waardoor je je muziek af kunt stemmen bij de sfeer. De app laat helaas niet zien welk nummer er afgespeeld wordt, maar als je je beeld uitgezet hebt maakt dat weinig uit.

myTuner Radio op Apple TV.

Er is zowel een gratis als een betaalde versie. De gratis versie is prima als je alleen via je Apple TV wil luisteren, maar als je meteen de iOS-versie wil dan kun je ook de betaalde versie zonder advertenties en met CarPlay-support kiezen.

Radio – Luister Live Radio

Ben je alleen op zoek naar de twintig populairste radiostations van Nederland, dan kun je ook terecht bij de app met de simpele naam Radio. De opzet van deze app is heel erg simpel: zodra je hem opent krijg je meteen alle zenderlogo’s in beeld. Klik de juiste aan die je af wil spelen. Deze app heeft in tegenstelling tot de vorige wel een Now playing-scherm, waarmee je kunt zien welke zender er afgespeeld wordt en welk nummer er nu te luisteren is. De app speelt ook door terwijl je door je Apple TV navigeert, dus je hoeft de app niet per se open te hebben staan.

Nederlandse radio-app Radio op Apple TV.

Receiver Radio

Receiver is één van de bekendere radio-apps, zowel voor iOS als voor de Apple TV. Op de iPhone ondersteunt de app onder andere Siri Shortcuts. Als je de iPhone-versie al gebruikt, kun je deze het beste ook op de Apple TV gebruiken. Al je favorieten synchroniseren namelijk via Dropbox of iCloud, dus je hebt al je favorieten dan altijd bij de hand, met welk apparaat je ook luistert. Verder heeft deze app ook een overzicht met podcasts en kun je zelf je streamlinks toevoegen als jouw radiostation er niet bij staat.

Receiver Radio op Apple TV.

Overige radio-apps voor Apple TV

Met de bovenste apps kun je prima uit de voeten wat betreft radio via je Apple TV, maar met onderstaande apps kun je ook de nodige muziek luisteren.

Sky Radio op Apple TV.

  • Radio Stations Belgium (€1,99, TV, tvOS 13.0+) - Deze app bevat enkel en alleen de beste en populairste radiostations in België.
  • Sky Radio (Gratis, iPhone/iPad/TV, iOS 15+) - Voor de liefhebbers van alledaagse popmuziek of de andere themazenders van Sky Radio.
  • Radio Veronica WE. LOVE. MUSIC (Gratis, iPhone/iPad/TV, iOS 13.0+) - De app van Veronica heeft dezelfde insteek als Sky Radio, maar dan met typische Radio Veronica-muziek. Ook is er een live webcam voor momenten dat hij aan staat.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt: dit zijn de beste radio-apps voor je iPhone

Radio luisteren op de iPhone gaat prima met deze iPhone en iPad apps. iCulture zet de 5 beste radio apps voor iOS op een rij, zodat je weet welke radio-app je het beste kunt gebruiken.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV