iPhone 7 rosegoud

iPhone voor vrienden en familie vullen met apps en muziek

Je vader, oma of ander familielid wil een iPhone en vraagt jouw hulp. Hoe zet je muziek, apps en andere content op de iPhone van iemand anders?

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

De iPhone komt steeds vaker in handen van mensen die technisch niet zo handig zijn. Stel dat je vader, moeder of misschien wel je oma een iPhone wil hebben, maar geen computer heeft of niet weet hoe je zo’n iPhone moet vullen. Hoe kun je dit voor iemand anders doen?

Voor het synchroniseren van muziek en applicaties met een iPhone heb je geen internetverbinding nodig, maar je hebt wel een computer met iTunes nodig. Geef je de iPhone aan een persoon die geen computer thuis heeft staan, dan zul je vooraf alles moeten installeren. Je kunt je muziekbibliotheek met een onbeperkt aantal iPhones synchroniseren, zodat het mogelijk is om met je eigen muziekcollectie de iPhone te vullen met muziek (mits het DRM-vrije muziek is). Mogelijk wil je eerst wat afspeellijsten maken of het synchroniseren op handmatig zetten, om te zorgen dat alle nummers van Marco Borsato en Bløf op de iPhone terechtkomen, mar niet je death metal-collectie en andere muziekgenres.

Wat applicaties betreft is er iets anders aan de hand: die kun je maximaal op 5 iPhones of iPods installeren. Je kunt er dus voor kiezen om alle gekochte apps op de iPhone van je moeder te installeren (of een selectie daarvan), maar je kunt tegen problemen aanlopen als je na viermaal vullen van een iPhone voor iemand anders, het tijd vindt om zelf weer eens een nieuwe iPhone te kopen.

Een ander punt is dat de gebruiker van de iPhone de applicaties ook wel eens zou moeten updaten. Je zult dus nog wel moeten uitleggen hoe dit werkt. Een ander punt is dat de gebruiker van de iPhone voor veel toepassingen een internetverbinding nodig heeft – niet alleen voor het updaten van apps maar ook voor het ophalen van koersgegevens van bijvoorbeeld de standaardapplicatie Aandelen. Als alternatief kun je de internetverbinding via een draadloos netwerk laten lopen (dat is ook noodzakelijk als het om een iPod touch gaat), maar wie een draadloos netwerk heeft, heeft meestal ook wel een computer staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2017
Categorie Synchronisatie
Onderwerpen apps, itunes, muziek

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes