App Store op iPhone

Vastgelopen App Store of app-updates niet te zien? Dit helpt

Is de App Store vastgelopen, willen apps niet updaten, of krijg je een bepaalde app-update nog niet te zien? Met deze tips helpen we je op weg.

De App Store werkt meestal probleemloos, maar het kan ook voorkomen dat je app-updates niet ziet, dat apps niet willen updaten of dat er een vreemde weergave te zien is op één van de App Store-tabbladen. Hieronder geven we enkele tips om dit op te lossen.


App Store op iPhone

App Store verversen door te trekken

Zit je ongeduldig te wachten op een bepaalde app-update of lukt het niet om bepaalde apps te updaten, dan kan het helpen om het tabblad Updates te verversen. Dit doe je door je vinger op het scherm te leggen en omlaag te trekken.

Voorheen werkte dit op een wat omslachtiger manier, namelijk door tien keer snel achter elkaar op één van de knoppen onderin het scherm te tikken. Sinds iOS 11 kun je het Update-tabblad gewoon verversen door het scherm even omlaag te trekken met pull to refresh. De lijst met updates wordt automatisch ververst.

App Store updaten

Tik op Werk alle bij om alle klaarstaande updates te installeren. Je kunt ook ervoor kiezen om app-updates automatisch te installeren. Onderstaande tip legt uit hoe dat werkt.

Alternatieve oplossing
Een andere manier is om de App Store-app af te sluiten en opnieuw te starten door deze te verwijderen uit je recent geopende apps. In onderstaande tip lees je meer over hoe je een app gedwongen kunt afsluiten, mocht je met een specifieke app tegen problemen aan lopen.

App Store traag of rare weergave?

Het komt ook wel eens voor dat de App Store traag is of dat een bepaalde pagina een rare opmaak heeft. Geen paniek! Het komt wel vaker voor dat het druk is op de servers van Apple, of dat er sprake is van een storing. Als je even geduld hebt en een uurtje later weer even probeert, is het probleem waarschijnlijk alweer opgelost.

Je kunt op de statuspagina controleren of er sprake is van een iCloud storing, maar vaak is er sprake van een kortdurende glitch die niet ernstig genoeg is om de storingspagina te tonen.

App-update verschijnt niet

Een heel ander probleem is dat er geen app-update verschijnt, terwijl je net op iCulture hebt gelezen dat jouw favoriete app een update heeft gekregen. Dat kan verschillende redenen hebben. Een mogelijke verklaring is dat de ontwikkelaar heeft gekozen voor geleidelijke uitrol van de app-update, een functie die sinds iOS 11 mogelijk is. Om capaciteitsproblemen te voorkomen wordt de update dan mondjesmaat beschikbaar gesteld. Jij ziet de update nog niet, terwijl een vriend al wel de update kan installeren. Je zult dan even geduld moeten hebben.

Een andere verklaring is dat de nieuwe functies in de app beschikbaar komen, zonder dat een update nodig is. Dit gebeurt bijvoorbeeld vaak bij Facebook. Nieuwe functies zitten dan al een tijdje in de app en worden op afstand geactiveerd, soms maar voor een beperkte groep gebruikers. Daardoor kan het gebeuren dat jij een bepaalde functie (of een ander uiterlijk van de app) al wel te zien krijgt, maar een vriend nog niet.

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!