iMac 2019 met Mac App Store.

Aankopen bekijken in de Mac App Store: zo vind je eerder gedownloade apps

Je kunt eerder gekochte apps altijd in de Mac App Store terugvinden, downloaden en installeren. In dit artikel zie je welke apps je eerder hebt gekocht en gedownload.

Het is niet nodig om alle apps die je via de Mac App Store hebt gekocht, op je Mac te laten staan. Zolang de software verkrijgbaar is in de Mac App Store kun je het altijd opnieuw downloaden en installeren. In de softwarewinkel kun je een complete lijst opvragen van alle programma’s die je in de loop van de tijd hebt gekocht bij Apple. Bovendien kun je meteen even kijken welke lopende app-abonnementen er nog actief zijn.

Mac App Store aankopen bekijken in Mojave en nieuwer

De aankopen van de Mac App Store vind je sinds macOS Mojave op een nieuwe plek:

  1. Open de Mac App Store op je Mac.
  2. Klik links onderin op je accountnaam.
  3. Je ziet nu een overzicht van eerder gedownloade apps.
  4. Maak je deel uit van een gezin, dan kun je bij Gekocht door op je naam klikken en de aankopen van andere gezinsleden bekijken.

Mac App Store aankopen bekijken

Als een programma op je Mac staat, dan staat er een knop Open bij, zodat je het programma meteen kunt openen. Indien dit niet het geval is staat er de wolkje, waarmee je een eerder gekocht programma opnieuw downloadt en installeert. We hebben een aparte tip over het bekijken van onvoltooide downloads in de Mac App Store.

Klik op de link Bekijk informatie om meer informatie te zien over je aankopen, bijvoorbeeld welke betaalmethode je hebt ingesteld en welke lopende app-abonnementen nog actief zijn.

Oudere macOS-versie
Heb je een oudere versie van macOS (of OS X zoals het vroeger heette) dan kun je de volgende stappen uitvoeren om je aankopen te bekijken:

  1. Open de Mac App Store.
  2. Klik bovenin het scherm op de knop Aankopen.
  3. Je krijgt nu een lijst te zien van alle eerdere aankopen.

Bekijk de aankopen in de Mac App Store.

Oude versies van OS X hebben ook de knop Download; hiermee download je het besturingssysteem, maar het wordt nog niet direct geïnstalleerd.

Ook op de iPhone, iPad en in iTunes kun je je aankoopgeschiedenis bekijken. Ook kun je daar alle aankopen van gezinsleden bekijken, mits ze dat ingeschakeld hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!