Updates in de App Store.

Zo kun je apps updaten op iPhone en iPad

Hoe kun je apps updaten? De apps op je iPhone of iPad moeten regelmatig worden bijgewerkt naar de nieuwste versie. In deze tip leggen we uit hoe je het updaten van iOS-apps werkt via de App Store op je toestel.

Apps updaten: zo werkt het

De apps die je gebruikt krijgen regelmatig een update. Waar vind je die updates en hoe zorg je dat ze geïnstalleerd worden? In deze tip leggen we uit hoe het updaten van apps in de App Store werkt. Kijk minimaal een keer per week of er nog updates voor jouw apps zijn of zet het automatisch updaten van apps aan, zodat je er geen omkijken meer naar hebt.

Hieronder lees je:

Hoe kan ik apps updaten op iPhone en iPad?

Er zijn twee manieren waarop je sinds iOS 13 en iPadOS 13 kan kijken of er updates zijn: een snelle manier en een handmatige manier. Dit is de snelle manier:

 1. Ga naar het beginscherm op je iPhone of iPad. Zoek de App Store-app op.
 2. Druk met 3D Touch stevig op het appicoontje. Heeft jouw toestel geen drukgevoelig scherm (zoals een iPad, iPhone XR of iPhone 11 (Pro)), dan hou je het icoontje ingedrukt.
 3. Het Quick Actions-menu verschijnt. Tik nu op Updates.

Quick Action rangschik apps.

Je komt nu direct op het juiste scherm. Veeg naar beneden om de pagina te verversen en te controleren of er updates zijn.

De tweede manier is iets omslachtiger. Dit werkt in iOS 13 en iPadOS 13 als volgt:

 1. Open de App Store-app op je toestel. Deze is te herkennen aan een blauw icoontje met een A.
 2. Ga rechtsboven naar je profielfoto. Een rood cijfer geeft aan of er updates zijn. In dit geval zijn er 16 updates.

App Store apps updaten in iOS 13.

 1. Onderaan het scherm zie je nu een overzicht van de updates.
 2. Tik op de link Werk alle bij om alle updates direct te installeren. Wil je alleen de update van één specifieke app installeren, dan tik je op Werk bij.
 3. Als je een niet-gesloten cirkeltje achter een app ziet, betekent het dat de app momenteel wordt bijgewerkt. Je kunt dit pauzeren door op het cirkeltje te tikken.
 4. Is het updaten klaar, dan verschijnt de knop Open achter de app.

Om de pagina te verversen trek je deze naar beneden en laat je hem los. Mogelijk komen er dan weer nieuwe app-updates bij.

Apps updaten in iOS 12 en eerder

Gebruik je nog een iPhone of iPad met iOS 12 of eerder? Dan vind je de updates gewoon in het Updates-tabblad in de App Store. Open de App Store-app, tik op Updates en bekijk alle beschikbare nieuwe versies. Je kan dit tabblad verversen door deze naar beneden te trekken en los te laten.

Apps updaten in de App Store

Hoe kan ik automatisch app-updates installeren?
Vind je het updaten van apps te veel gedoe? Dan kun je ook instellen dat het updaten van de apps automatisch gaat. Je hebt er dan geen omkijken meer naar, want de updates worden ongemerkt op de achtergrond gedownload op momenten dat jij je toestel niet actief gebruikt. Dit gebeurt bijvoorbeeld ‘s nachts als je slaapt en de iPhone niet in gebruik is. Als je ‘s ochtends wakker wordt zijn alle apps bijgewerkt naar de nieuwste versie. In onderstaande tip lees je hoe het automatisch updaten van apps werkt.

Het updaten van apps lukt niet

 • Vastgelopen App Store of app-updates niet te zien? Dit helpt
 • App wil niet downloaden of updaten
 • Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

  Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

  Informatie

  Laatst bijgewerkt september 2020
  Categorieën Apps, iTunes
  Onderwerpen app store, apps
  Devices iPad, iPhone
  Software iOS