App Store in iOS 11

Zo kun je apps updaten op iPhone en iPad

Hoe kun je apps updaten? De apps op je iPhone of iPad moeten regelmatig worden bijgewerkt naar de nieuwste versie. In deze tip leggen we uit hoe je het updaten van iOS-apps werkt via de App Store op je toestel.

Apps updaten: zo werkt het

De apps die je gebruikt krijgen regelmatig een update. Waar vind je die updates en hoe zorg je dat ze geïnstalleerd worden? In deze tip leggen we uit hoe het updaten van apps in de App Store werkt. Kijk minimaal een keer per week of er nog updates voor jouw apps zijn of zet het automatisch updaten van apps aan, zodat je er geen omkijken meer naar hebt.

Hieronder lees je:

Hoe kan ik apps updaten op iPhone en iPad?

Zo kun je kijken of er app-updates zijn en kun je ze vervolgens downloaden en installeren:

 1. Open de App Store-app op je toestel. Deze is te herkennen aan een blauw icoontje met een A.

App Store-icoontje

 1. Ga onderin het scherm naar het tabblad Updates. Een rood cijfer geeft aan of er updates zijn. In dit geval zijn er 6 updates.

App-updates in de App Store: er zijn 6 updates

 1. Tik op de link Werk alle bij om alle updates direct te installeren. Wil je alleen de update van één specifieke app installeren, dan tik je op Werk bij.
 2. Als je een niet-gesloten cirkeltje achter een app ziet, betekent het dat de app momenteel wordt bijgewerkt. Je kunt dit pauzeren door op het cirkeltje te tikken.
 3. Is het updaten klaar, dan verschijnt de knop Open achter de app.

Apps updaten in de App Store

Hoe kan ik automatisch app-updates installeren?
Vind je het updaten van apps te veel gedoe? Dan kun je ook instellen dat het updaten van de apps automatisch gaat. Je hebt er dan geen omkijken meer naar, want de updates worden ongemerkt op de achtergrond gedownload op momenten dat jij je toestel niet actief gebruikt. Dit gebeurt bijvoorbeeld ‘s nachts als je slaapt en de iPhone niet in gebruik is. Als je ‘s ochtends wakker wordt zijn alle apps bijgewerkt naar de nieuwste versie. In onderstaande tip lees je hoe het automatisch updaten van apps werkt.

Het updaten van apps lukt niet

 • Vastgelopen App Store of app-updates niet te zien? Dit helpt
 • App wil niet downloaden of updaten
 • Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

  Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

  Informatie

  Laatst bijgewerkt februari 2018
  Categorieën Apps, iTunes
  Onderwerpen app store, apps