Yoga-meisje

De beste yoga-apps voor je iPhone en iPad

Rol je mat uit, trek iets makkelijks aan en pak je iPhone erbij. We gaan yoga doen! In deze gids vind je de beste yoga-apps voor je iPhone en iPad waarmee je moeiteloos van start gaat.

Yoga-apps voor je iPhone en iPad

Voor yoga-oefeningen heb je eigenlijk niets anders nodig dan een matje en makkelijke kleding. Maar waar moet je beginnen? Met de apps in deze lijst leer je stapsgewijs de oefeningen uitvoeren. Of je het nu doet om te ontspannen of om soepeler te worden: yoga is goed voor je lichaam en met deze apps op je iPhone of iPad weet je zeker dat je ze goed uitvoert. De meeste apps zijn voorzien van duidelijke HD-video’s en houden rekening met jouw drukke dagschema.

iCulture adviseert: FitStar Yoga

FitStar Yoga

Met FitStar heb je daadwerkelijk een yoga-leraar op zak. Of op je pols, want deze app is ook op de Apple Watch te gebruiken. Yoga-expert Tara Stiles legt uit hoe je het beste kunt beginnen, met oefeningen die helemaal op jouw niveau zijn afgestemd. Je doet eerst een beginnersworkout, waarbij je kunt aangeven welke oefeningen te moeilijk of te makkelijk voor je zijn. De workout wordt daarna op maat aangepast, net zoals een echte yogaleraar zou doen. De HD-video’s leggen de oefeningen goed uit, waarbij je meerdere mensen de oefeningen ziet doen. Zo weet je meteen of jij de oefening goed uitvoert. Je volgt in de app je voortgang met mijlpalen en kunt extra houdingen ontgrendelen. ook kun je de app verbinden met je Fitbit, Jawbone Up of MyFitnessPal-account.

Down Dog

Down Dog yoga

Telkens wanneer je deze app opstart, krijg je weer een andere serie oefeningen te zien. Zo raak je nooit verveeld. Kies je eigen afspeellijst en bepaal zelf hoe lang de yoga-sessie duurt. Je krijgt dan steeds een les die precies op jouw behoeften en ervaringsniveau is afgestemd.

Yoga Studio

Yoga Studio-app

Yoga Studio biedt 65 yoga- en meditatielessen, die in lengte variëren van 10 tot 60 minuten. De moeilijkheidsgraad is ook verschillend, zodat er voor iedereen wel iets bij zit. De HD-video’s laten de oefeningen goed tot hun recht komen. Je kunt ook je eigen videolessen maken door de yoga-oefeningen in de app te combineren en te groeperen. Verder kun je de muziek aanpassen en een schema maken, zodat je automatisch in je agenda ziet wanneer het weer tijd is voor yoga.

Kids Yogaverse (voor kinderen)

Kids Yogaverse

Speciaal voor kinderen is er de Kids Yogaverse, een app met een serie yoga-activiteiten. De app is gericht op kinderen tussen de 4 en 8 jaar, waarbij je op een avonturenreis gaat naar Egypte. Het interactieve verhaal is bedoeld om kinderen betrokken te houden. Ze komen bijvoorbeeld een aantal wezens tegen en spelenderwijs leren ze 13 simpele yoga-oefeningen uitvoeren.

Yoga.com

Yoga.com app

Yoga.com is de app van de gelijknamige website. Je vindt hierin een enorme reeks oefeningen en houdingen, bedoeld voor elk niveau. De HD-video’s leggen de oefeningen duidelijk uit. Ook kun je je eigen houdingen en varianten toevoegen of een programma op maat maken. De sociale community zorgt ervoor dat je ervaringen kan delen of specifieke ragen kunt stellen. Wil je wat regelmaat aanbrengen in je yoga-gewoontes, dan kun je gebruik maken van de agenda-functie.

Daily Yoga

Daily Yoga

De naam van deze app wekt de indruk dat je dagelijks yoga moet gaan doen, maar dat is niet het geval. Bekijk gewoon de collectie met meer dan 50 yogalessen en 400 houdingen, voorzien van HD-video’s en achtergrondmuziek. Je kunt 7 yoga-plannen voor beginners gratis proberen, waarbij het accent en de tijdsduur heel verschillend ligt. Voor de gevorderde lessen moet je een betaald account nemen.

Pocket Yoga

Pocket Yoga

Pocket Yoga laat de oefeningen zien aan de hand van tekeningen. Je krijgt daarbij gedetailleerde gesproken aanwijzingen voor honderden houdingen, plus beschrijvingen hoe je ze uitvoert. Je leest ook meteen wat de voordelen voor je gezondheid zijn. Kies uit meerdere moeilijkheidsgraden en tijdsduren. De app legt ook vast welke oefeningen je al hebt gedaan. Voor mensen die hun eigen yogales willen samenstellen is er de Practice Builder. Ook handig voor yogadocenten.

Prenatale Yoga (zwangerschapsyoga)

Deze app is speciaal gericht op yoga voor zwangere vrouwen, zowel voor als na de geboorte. Alle lessen zijn gericht op een bepaald trimester in de zwangerschap. De app is ook vertaald in het Nederlands. Elke yoga-houding wordt gedemonstreerd in een HD-video en je krijgt een herinnering als het weer tijd is om oefeningen te gaan doen. Je kunt ook je dagelijkse yoga-routines maken in deze app.

Andere yoga-apps

Er zijn nog veel meer yoga-apps te vinden in de App Store. Hieronder hebben we nog een paar op een rijtje gezet.

  • 5 Minute Yoga Workouts (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 8.0+) - Een prima app voor beginners. Korte sessies waar je altijd wel even tijd voor hebt.
  • Global Yoga Academy (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 8.2+) - Gericht op beginnende yoga-leerlingen. Maak je eigen sessies op basis van je ervaringsniveau en tijd.
  • Sworkit: Workouts & Plans (gratis, iPhone/iPad/ Watch/ TV + IAP, iOS 9.0+) - Je zou het misschien niet zo snel in deze fitness-app zoeken, maar yoga is één van de vier disciplines die Sworkit ondersteunt. Prima collectie oefeningen.
  • Universal Breathing - Pranayama (€5,49, iPhone/iPad, iOS 7.0+) - Ademhalingsoefeningen om van een gestresst gevoel af te komen. Lesprogramma gebaseerd op de principes van yoga.
  • Global Yoga Academy (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 8.2+) - Moet je lang achter je bureau zitten? Dan heeft deze app de juiste oefeningen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2018
Categorie Apps
Onderwerp yoga