Yoga-meisje

Dit zijn de beste yoga-apps voor je iPhone en iPad

Rol je mat uit, trek iets makkelijks aan en pak je iPhone erbij. We gaan yoga doen! In deze gids vind je de beste yoga-apps voor je iPhone en iPad waarmee je moeiteloos van start gaat.

Yoga-apps voor je iPhone en iPad

Voor yoga-oefeningen heb je eigenlijk niets anders nodig dan een matje en makkelijke kleding. Maar waar moet je beginnen? Met de apps in deze lijst leer je stapsgewijs de oefeningen uitvoeren. Of je het nu doet om te ontspannen of om soepeler te worden: yoga is goed voor je lichaam en met deze apps op je iPhone of iPad weet je zeker dat je ze goed uitvoert. De meeste apps zijn voorzien van duidelijke HD-video’s en houden rekening met jouw drukke dagschema.

Yoga op je Apple Watch

De Apple Watch bevat sinds watchOS 5 standaard de mogelijkheid om yoga-oefeningen vast te leggen. Je krijgt geen instructies wat je moet doen, maar je kunt wel een doel stellen op basis van tijd of calorieën. Een open doel is ook mogelijk.

Yoga op Apple Watch

Deze optie kan handig zijn als je meedoet aan een yogaklas, of als je een workout op je Apple TV volgt. We merkten namelijk dat het vastleggen van sessies met bijvoorbeeld de Nike Training-app niet altijd goed gaat. Je kunt het ook starten door Siri te vragen “start een yoga workout” voor een sessie met open doel.

Yoga op je Apple TV

Ook kan het handig zijn om de yoga-sessies via de Apple TV te streamen naar je tv-scherm, zodat je goed kunt zien hoe je de oefeningen moet doen. Sommige apps bieden ook een Apple TV-app, maar mocht dit niet het geval zijn: geen nood. Kantel je iPhone naar landschapsweergave en zorg dat je met synchrone weergave op het tv-scherm precies hetzelfde te zien krijgt als op je iPhone.

iCulture adviseert: Daily Yoga

De naam van deze app wekt de indruk dat je dagelijks yoga moet gaan doen, maar dat is niet het geval. Bekijk gewoon de collectie met meer dan 50 yogalessen en 400 houdingen, voorzien van HD-video’s en achtergrondmuziek. Je kunt 7 yoga-trainingen voor beginners gratis proberen, waarbij het accent en de tijdsduur heel verschillend ligt. Voor de gevorderde lessen moet je een betaald account nemen.

Down Dog yoga

Down Dog

Telkens wanneer je deze app opstart, krijg je weer een andere serie oefeningen te zien. Zo raak je nooit verveeld. Kies je eigen afspeellijst en bepaal zelf hoe lang de yoga-sessie duurt. Je krijgt dan steeds een les die precies op jouw behoeften en ervaringsniveau is afgestemd.

Yoga met Evy

Supercommercieel, maar daardoor ziet het er ook strak uit. Na het extreme succes van hardlopen met Evy zien de makers ook wel brood in een yoga-app. In de app vind je meerdere yogastijlen, van beginnen met yoga tot oefeningen voor sporters en zwangere vrouwen. Ook vind je de varianten Yin en Vinyasa erin terug. Niet alleen Evy doet het voor, maar er zijn ook ervaren yogadocenten bij betrokken. Je moet betalen voor elk pakket en er zit een beperkte hoeveelheid gratis content in.

Yoga Studio-app

Yoga Studio

Yoga Studio biedt 65 yoga- en meditatielessen, die in lengte variëren van 10 tot 60 minuten. De moeilijkheidsgraad is ook verschillend, zodat er voor iedereen wel iets bij zit. De HD-video’s laten de oefeningen goed tot hun recht komen. Je kunt ook je eigen videolessen maken door de yoga-oefeningen in de app te combineren en te groeperen. Verder kun je de muziek aanpassen en een schema maken, zodat je automatisch in je agenda ziet wanneer het weer tijd is voor yoga.

Asana Rebel

Asana Rebel is een door yoga geïnspireerde fitness-app, gericht op fit worden, afvallen en een gezondere levensstijl. Volgens de makers hebben ze 10 miljoen gebruikers. Met de oefeningen kun je de dagelijkse stress achter je laten, je romp verstevigen en je flexibiliteit verbeteren. Alleen als je abonnee bent heb je echt iets aan deze app.

Pocket Yoga

Pocket Yoga

Pocket Yoga laat de oefeningen zien aan de hand van tekeningen. Je krijgt daarbij gedetailleerde gesproken aanwijzingen voor honderden houdingen, plus beschrijvingen hoe je ze uitvoert. Je leest ook meteen wat de voordelen voor je gezondheid zijn. Kies uit meerdere moeilijkheidsgraden en tijdsduren. De app legt ook vast welke oefeningen je al hebt gedaan. Voor mensen die hun eigen yogales willen samenstellen is er de Practice Builder. Ook handig voor yogadocenten.

Prenatale Yoga (zwangerschapsyoga)

Deze app is speciaal gericht op yoga voor zwangere vrouwen, zowel voor als na de geboorte. Alle lessen zijn gericht op een bepaald trimester in de zwangerschap. De app is ook vertaald in het Nederlands. Elke yoga-houding wordt gedemonstreerd in een HD-video en je krijgt een herinnering als het weer tijd is om oefeningen te gaan doen. Je kunt ook je dagelijkse yoga-routines maken in deze app.

Andere yoga-apps

Er zijn nog veel meer yoga-apps te vinden in de App Store. Hieronder hebben we nog een paar op een rijtje gezet.

  • 5 Minute Yoga Workouts (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 12.0+) - Een prima app voor beginners. Korte sessies waar je altijd wel even tijd voor hebt.
  • Simply Yoga - Home Instructor (gratis, iPhone/iPad/ TV, iOS 12.0+) - Een andere yoga-app voor beginners.
  • Sworkit Fitness & Workout App (gratis, iPhone/iPad/ Watch/ TV + IAP, iOS 13.0+) - Je zou het misschien niet zo snel in deze fitness-app zoeken, maar yoga is één van de vier disciplines die Sworkit ondersteunt. Prima collectie oefeningen.
  • Universal Breathing - Pranayama (€5,99, iPhone/iPad, iOS 7.0+) - Ademhalingsoefeningen om te ontspannen. Wordt helaas niet meer zo vaak bijgewerkt. Gezien de prijs vinden we dit niet meer echt een aanrader.
  • Universal Breathing - Pranayama (€5,99, iPhone/iPad, iOS 7.0+) - Ademhalingsoefeningen om van een gestresst gevoel af te komen. Lesprogramma gebaseerd op de principes van yoga.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
juni 2019
Onderwerp
Categorie
Apps
Device
iPad
Software
iOS