Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
Apple Watch uitdaging en medaille.

Zo werken de persoonlijke uitdagingen op de Apple Watch

De Apple Watch stelt persoonlijke uitdagingen aan je voor, zodat je allerlei speciale medailles kunt verdienen in de Activiteit- en Conditie-app. Hier lees je hoe deze persoonlijke uitdagingen werken.

Met de Activiteit-app op de Apple Watch kun je allerlei prestaties behalen. Bijvoorbeeld als je je trainingsring volmaakt of een ‘perfecte week’ scoort door elke dag je ringen vol te maken. Daarnaast is er elke maand een persoonlijke uitdaging, die per persoon verschillend is. Daarbij wordt gekeken naar de prestaties van eerdere maanden.

Persoonlijke uitdagingen in Activiteit op Apple Watch

Je kunt de Apple Watch gebruiken om simpelweg te kijken hoeveel stappen je op een dag hebt gezet. Maar er zijn ook medailles te verdienen. Er zijn Los van de uitdagingen die iedere Apple Watch-bezitter heeft, zijn er ook speciale uitdagingen. Dit zijn uitdagingen op basis van evenementen die Apple organiseert, maar er zijn ook persoonlijke uitdagingen op basis van eerdere resultaten. Zo kun je bijvoorbeeld een prestatie krijgen voor het behalen van een bepaalde afstand. Je ontvangt dan een medaille voor die specifieke maand waarvoor je een record gezet hebt. De prestaties variëren van afgelegde afstand tot het aantal keer behalen van je trainingsdoel. De prestaties worden elke maand een stukje moeilijker, doordat de Apple Watch automatisch doelen stelt die hoger liggen dan de prestaties van de vorige maand. Halverwege de maand krijg je een melding hoe je prestatie ervoor staat.

Apple Watch persoonlijke uitdagingen.

Persoonlijke Apple Watch-uitdagingen inschakelen

Iedere Apple Watch-gebruiker krijgt automatisch elke maand een nieuwe uitdaging, gebaseerd op prestaties van de maand ervoor. Als je daar meldingen van wil krijgen, moet je dat wel inschakelen:

  1. Open de Watch-app op je iPhone.
  2. Tik op Mijn Watch en ga naar Activiteit.
  3. Zet de schakelaar bij Dagelijkse begeleiding aan.

Met de optie Speciale uitdagingen kan je ook meldingen krijgen voor de algemene Apple Watch-uitdagingen die Apple op onregelmatige basis organiseert. Daarbij moet je meestal 30 minuten sporten om een speciale sticker of badge te verdienen.

Bekijk ook

Nieuwste Apple Watch-uitdaging in aantocht: dit moet je doen

Met de Apple Watch-uitdagingen kun je badges en iMessage-stickers verdienen. Lees hoe je meedoet aan de nieuwste uitdagingen en wat er nodig is om de beloningen te verdienen. Ook hebben we een tijdlijn van eerdere Apple Watch-uitdagingen.

Waar kan ik mijn uitdaging bekijken?

Deze persoonlijke uitdagingen worden automatisch aangemaakt op de eerste van de maand, dus je kunt niet zelf bepalen wat je doel voor de volgende maand is. Tegen het einde van de maand ontvang je vanzelf een melding als je je doel bereikt hebt.

Zodra er een persoonlijke uitdaging aangemaakt is, krijg je daar een melding van. Je kan ook zelf kijken wat je uitdaging is. Je ziet daar zelfs de status van je huidige vorderingen. Je bekijkt je uitdaging zo:

  1. Open de Conditie-app op je iPhone. In iOS 13 of ouder heet deze app op de iPhone nog Activiteit.
  2. Scroll in het Overzicht-scherm van de Conditie-app naar onderen naar het kopje Medailles. Tik eventueel op Toon meer. In iOS 13 of ouder tik je op Medailles in de knoppenbalk.
  3. Onder het kopje Ga ervoor vind je de uitdaging van de huidige maand.

Persoonlijke uitdaging van je Apple Watch bekijken.

Er is ook wel wat kritiek op deze uitdagingen. Zo houdt Apple geen rekening met rustdagen en dagen dat je door drukte of blessures even niet kunt sporten. Ook gaat Apple er vanuit dat meer altijd beter is. Maar als je je best hebt gedaan en 60 minuten per dag hebt gesport is het onzin om te gaan streven naar een verdubbeling daarvan. Het houdt een keertje op, als je geen topsporter bent en ook nog andere dingen te doen hebt op een dag.

Help, mijn medaille verschijnt niet! Wat kan ik doen?

Heb je je doel gehaald, maar verschijnt de medaille niet in het overzichtsscherm van de Conditie-app op je iPhone? In Apple’s eigen supportartikel staat dat het tot 9 dagen kan duren voordat de medaille verschijnt. Het is dus een kwestie van geduld hebben tot de medaille verschijnt. Zorg er ook voor dat zowel je iPhone als Apple Watch up-to-date zijn. Controleer ook of je Apple Watch verbinding kan maken met een Wi-Fi-netwerk.

Bekijk ons complete Apple Watch tipsoverzicht. Met meer dan 200 Apple Watch tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch