Activiteit op Apple Watch met persoonlijke uitdaging.

Zo werken de persoonlijke uitdagingen in de Activiteit-app op de Apple Watch

De Apple Watch stelt persoonlijke uitdagingen aan je voor, zodat je allerlei speciale medailles kunt ontvangen in de Activiteit-app. Hier lees je hoe deze persoonlijke uitdagingen werken.

Met de Activiteit-app op de Apple Watch kun je allerlei prestaties behalen, bijvoorbeeld voor het behalen van je staandoel gedurende een week. De Apple Watch geeft ook elke maand persoonlijke uitdagingen op basis van je resultaten van de vorige maand.

Persoonlijke uitdagingen in Activiteit op Apple Watch

Los van de uitdagingen die iedere Apple Watch-bezitter heeft, zijn er ook speciale uitdagingen. Dit zijn uitdagingen op basis van evenementen die Apple organiseert, maar er zijn ook persoonlijke uitdagingen op basis van eerdere resultaten. Zo kun je bijvoorbeeld een prestatie krijgen voor het behalen van een bepaalde afstand. Je ontvangt dan een medaille voor die specifieke maand waarvoor je een record gezet hebt. De prestaties variëren van afgelegde afstand tot het aantal keer behalen van je trainingsdoel.De prestaties worden elke maand een stukje moeilijker, doordat de Apple Watch automatisch doelen stelt die hoger liggen dan de prestaties van de vorige maand. Halverwege de maand krijg je een melding hoe je prestatie ervoor staat.

Persoonlijke Apple Watch-uitdagingen inschakelen

Je moet de optie voor meldingen wel instellen:

  1. Open de Watch-app op je iPhone.
  2. Tik op Mijn Watch en ga naar Activiteit.
  3. Zet de schakelaar bij Speciale uitdagingen aan.

Apple Watch persoonlijke uitdagingen.

Deze persoonlijke uitdagingen worden automatisch aangemaakt op de eerste van de maand, dus je kunt niet zelf bepalen wat je doel voor de volgende maand is. Tegen het einde van de maand ontvang je vanzelf een melding als je je doel bereikt hebt. Als er een persoonlijke uitdaging aangemaakt is, dan vind je deze ook in de Activiteit-app bij het kopje Medailles.

Help, mijn medaille verschijnt niet! Wat kan ik doen?

Heb je je doel gehaald, maar verschijnt de medaille niet in het overzichtsscherm van de Activiteit-app op je iPhone? In Apple’s eigen supportartikel staat dat het tot 9 dagen kan duren voordat de medaille verschijnt. Het is dus een kwestie van geduld hebben tot de medaille verschijnt. Zorg er ook voor dat zowel je iPhone als Apple Watch up-to-date zijn. Controleer ook of je Apple Watch verbinding kan maken met een Wi-Fi-netwerk.

Bekijk ons complete Apple Watch tipsoverzicht. Met meer dan 200 Apple Watch tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2019
Categorie Apple Watch
Onderwerpen activiteit, apple watch
Software watchOS 4

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch