Apple TV 4 achterkant van de remote.

Meerdere accounts op de Apple TV instellen en wisselen

Meerdere accounts instellen op je Apple TV is mogelijk. In deze tip lees je hoe je omgaat met meerdere iTunes-accounts. Ook leggen we uit hoe je tussen deze accounts kunt wisselen.

Of de Apple TV nu thuis of op je werk staat: het kan handig zijn als verschillende gebruikers hun eigen account hebben. In deze tip leggen we uit hoe je een Apple TV-account toevoegt en hoe je wisselt tussen deze verschillende profielen. Dit werkt alleen op de Apple TV vierde generatie en nieuwer.

Apple TV 4 achterkant van de remote.

Je hebt een Apple ID nodig om in te loggen op de Apple TV. Dit mogen accounts van meerdere landen zijn, die je gebruikt om in te loggen bij iTunes, apps te downloaden en dergelijke. Als je wilt dat gegevens met verschillende Game Center- en iCloud-accounts worden gesynchroniseerd, zul je wel steeds opnieuw moeten uit- en inloggen.

Het wisselen van accounts heeft alleen invloed op de apps die je kunt downloaden. Het beginscherm en de beschikbare apps blijft hetzelfde, maar door te wisselen tussen accounts kun je wel de apps installeren die door dat desbetreffende account gekocht zijn. Je hoeft apps dan niet weer opnieuw aan te schaffen. Op deze manier kun je ook film- en muziekaankopen van andere accounts bekijken.

Meerdere Apple TV-accounts gebruiken

Om meerdere accounts met een Apple TV te verbinden kun je gewoon inloggen zoals je dat oorspronkelijk ook hebt gedaan. Deze accounts verschijnen vervolgens in een lijst, zodat je ze gemakkelijk kunt wisselen (waarover later meer).

  1. Open de Instellingen, ga naar Accounts en tik op iTunes en App Store
  2. Selecteer Voeg Apple ID toe en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Tik op Log in om in te loggen.

Apple-TV-Accounts

Wisselen tussen meerdere Apple TV-accounts

Als je meerdere accounts hebt, is het natuurlijk belangrijk dat je er snel tussen kunt wisselen. Je kunt immers maar één account tegelijk gebruiken. Zodra je ingelogd bent kun je alle apps en andere content downloaden of herdownloaden die met het account gekoppeld is. Zo wissel je tussen de verschillende accounts:

  1. Open Instellingen en selecteer Accounts
  2. Tik op iTunes en App Store
  3. Selecteer de account die je wilt gebruiken in de lijst onder Apple ID

We hebben nog veel meer Apple TV tips, zoals

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2017
Categorie Apple TV
Onderwerpen apple id, apple tv
Device Apple TV
Software tvOS