Apple TV beginscherm.

Zo synchroniseer je de beginschermen van meerdere Apple TV’s

Heb je meerdere Apple TV's in huis staan? Dan kun je de beginschermen van deze Apple TV's synchroniseren. In deze tip leggen we je uit hoe je dit instelt en wat je zoal nodig hebt.

Als je meerdere Apple TV’s in huis hebt staan, dan kan het een klus zijn om op beide apparaten dezelfde instellingen en apps te gebruiken. Sinds tvOS 11 is het een stuk makkelijker om de apps op meerdere Apple TV’s gelijk te houden dankzij Beginschermsynchronisatie.


Apple TV beginscherm.

Apple TV beginschermen synchroniseren

Met meerdere vierde generatie Apple TV’s in huis, is het wel zo fijn als de indeling van het beginscherm op alle Apple TV’s gelijk is, zodat je precies weet in welke map je apps staan. Dit scheelt ook een hoop tijd en gedoe als je alles netjes wil indelen en sorteren. Vanaf tvOS 11 vind je in de instellingen van de Apple TV een optie genaamd Beginschermsynchronisatie. Je schakelt deze optie als volgt in:

  1. Open de Instellingen-app op je Apple TV
  2. Ga naar Accounts > iCloud.
  3. Schakel de optie Eén beginscherm in.

Apple TV met Beginschermsynchronisatie.

Beginschermsynchronisatie: alles loopt gelijk

Door deze optie in te schakelen, zien de beginschermen op al je Apple TV’s er hetzelfde uit, zolang je ingelogd bent met hetzelfde iCloud-account. Je moet deze optie op elke Apple TV in huis inschakelen, zodat de beginscherm gesynchroniseerd worden. De optie werkt alleen vanaf de vierde generatie Apple TV en niet op oudere modellen.

Je kunt de Apple TV ook zo instellen dat apps automatisch geïnstalleerd worden als je bijvoorbeeld de bijbehorende iPhone-app op je toestel installeert. Meer over het automatisch installeren van Apple TV-apps lees je in onderstaande tip.

Bekijk ons complete overzicht Apple TV tips. Met honderden tips voor Apple TV bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2018
Categorie Apple TV
Onderwerp apple tv
Device Apple TV
Software tvOS 11