apple-tv-nieuwe-remote-icloud-foto's

Zo synchroniseer je de beginschermen van meerdere Apple TV’s

Heb je meerdere Apple TV's in huis staan? Dan kun je de beginschermen van deze Apple TV's synchroniseren. In deze tip leggen we je uit hoe je dit instelt en wat je zoal nodig hebt. Dit komt ook van pas als je een nieuwe Apple TV gaat instellen.

Heb je zowel in de woonkamer als in de slaapkamer een Apple TV staan, dan kan het een klus zijn om op beide apparaten dezelfde instellingen en apps te gebruiken. Dankzij iCloud is het een stuk makkelijker om de apps op meerdere Apple TV’s gelijk te houden dankzij Beginschermsynchronisatie. We leggen je hier uit hoe je Apple TV-beginschermen kan synchroniseren via iCloud.

Beginschermsynchronisatie: alles loopt gelijk

Door deze handige optie in te schakelen, zien de beginschermen op al je Apple TV’s er hetzelfde uit, zolang je ingelogd bent met hetzelfde iCloud-account. Je moet deze optie op elke Apple TV in huis inschakelen, zodat de beginscherm gesynchroniseerd worden. De optie werkt alleen vanaf de vierde generatie Apple TV en niet op oudere modellen.

Je kunt de Apple TV ook zo instellen dat apps automatisch geïnstalleerd worden als je bijvoorbeeld de bijbehorende iPhone-app op je toestel installeert. Meer over het automatisch installeren van Apple TV-apps lees je in onze tip.

Bekijk ook

Automatisch apps installeren op de Apple TV: zo werkt het

Je kunt Apple TV-apps automatisch laten installeren zodra je de app downloadt en installeert op je iPhone of iPad. In deze tip lees je hoe je dit instelt.

Apple TV beginschermen synchroniseren

Je schakelt Beginschermsynchronisatie als volgt in:

  1. Open de Instellingen-app op je Apple TV.
  2. Ga naar Gebruikers en accounts. Als je meerdere gebruikers hebt ingesteld, selecteer dan de standaardgebruiker.
  3. Selecteer onder het kopje iCloud de optie Eén beginscherm.

De beginschermen van alle Apple TV’s met daarop je Apple ID lopen nu gelijk.

een-beginscherm-apple-tv-instellen-icloud

Bij het instellen van een hele nieuwe Apple TV, krijg je ook de vraag of je beginschermen wil synchroniseren via iCloud. Als je het hier inschakelt en je hebt al een andere Apple TV geïnstalleerd met hetzelfde account, dan worden alle apps van die Apple TV automatisch op de nieuwe Apple TV gezet.

Bekijk ons complete overzicht Apple TV tips. Met honderden tips voor Apple TV bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV