Apple TV beginscherm.

Zo synchroniseer je de beginschermen van meerdere Apple TV’s

Heb je meerdere Apple TV's in huis staan? Dan kun je de beginschermen van deze Apple TV's synchroniseren. In deze tip leggen we je uit hoe je dit instelt en wat je zoal nodig hebt.

Beginschermsynchronisatie

Als je meerdere Apple TV’s in huis hebt staan, dan kan het een klus zijn om op beide apparaten dezelfde instellingen en apps te gebruiken. Sinds tvOS 11 is het een stuk makkelijker om de apps op meerdere Apple TV’s gelijk te houden dankzij Beginschermsynchronisatie.

Apple TV beginschermen synchroniseren

Je schakelt Beginschermsynchronisatie als volgt in:

  1. Open de Instellingen-app op je Apple TV
  2. Ga naar Accounts > iCloud.
  3. Schakel de optie Eén beginscherm in.

Apple TV met Beginschermsynchronisatie.

Beginschermsynchronisatie: alles loopt gelijk

Door deze optie in te schakelen, zien de beginschermen op al je Apple TV’s er hetzelfde uit, zolang je ingelogd bent met hetzelfde iCloud-account. Je moet deze optie op elke Apple TV in huis inschakelen, zodat de beginscherm gesynchroniseerd worden. De optie werkt alleen vanaf de vierde generatie Apple TV en niet op oudere modellen.

Je kunt de Apple TV ook zo instellen dat apps automatisch geïnstalleerd worden als je bijvoorbeeld de bijbehorende iPhone-app op je toestel installeert. Meer over het automatisch installeren van Apple TV-apps lees je in onderstaande tip.

Bekijk ons complete overzicht Apple TV tips. Met honderden tips voor Apple TV bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2020
Categorie Apple TV
Onderwerp apple tv
Device Apple TV
Software tvOS 11