AirPods kwijt? Vind ze met Zoek mijn AirPods.

Zoek mijn AirPods uitgesteld tot later dit najaar

Later vandaag komt iOS 15 beschikbaar, maar één functie zit er op het laatste moment niet in: het zoeken van je AirPods met de Zoek mijn-app. Het is uitgesteld naar "later deze herfst".

Uitstel voor Zoek mijn AirPods

Apple heeft de pagina met iOS 15-functies bijgewerkt om duidelijk te maken dat de Zoek mijn AirPods-ondersteuning nog niet komt. Het was gepland voor de AirPods Pro en AirPods Max. Apple heeft geen reden gegeven voor het uitstel, maar het is zeker niet de enige functie waar je langer op moet wachten. Zo zijn Universal Control, SharePlay en het verbergen van je e-mailadres niet klaar als vanavond rond 19:00 uur de eerste officiële update van iOS 15 binnenrolt. We hebben een uitgebreider overzicht van alle uitgestelde functies in iOS 15. Daarnaast zijn er diverse functies die misschien later nog naar Nederland en België komen, zoals het toevoegen van ID-kaarten en rijbewijzen in de Wallet-app.

AirPods zoeken met je iPhone

Het is een mooie, handige verbetering: raak je je AirPods Pro of AirPods Max kwijt, dan kun je die terugvinden op je iPhone, iPad of Mac. Bovendien zullen andere mensen helpen met zoeken: lopen ze met een iPhone of ander Apple-device langs jouw zoekgeraakte AirPods, dan zal de locatie anoniem worden doorgegeven aan het Find My-netwerk. Zo weet je waar je moet zoeken. Zodra je dicht genoeg in de buurt bent kun je verbinding leggen met Bluetooth en een geluidje afspelen om nauwkeuriger te zoeken.

Bekijk ook

AirPods kwijt of gestolen? Zo kun je ze terugvinden!

Het gebeurt sommige mensen helaas regelmatig: je AirPods raken zoek of worden zelfs gestolen. In deze tip leggen we uit hoe je zoekgeraakte AirPods kunt terugvinden door een geluidje af te spelen of op de kaart te kijken.

AirPods Zoek Mijn

Ook Zoek mijn voor Wallet
Apple voegde onlangs ook een Zoek mijn-functie toe aan de Apple Wallet-case, maar doet dat op een andere manier. In plaats van een chip in de Wallet te stoppen, registreert de iPhone de locatie zodra de Wallet loskomt van het toestel. Je kunt dan de laatst bekende locatie opzoeken om je pasjes terug te vinden.

Je kunt de Wallet nu aanschaffen in vijf nieuwe kleuren. Ze kosten 65 euro per stuk:

  • Goudbruin
  • Donkere kers
  • Sequoia-groen
  • Middernacht
  • Blauweregen

iOS 15 komt later vanavond uit, na drie maanden in beta te zijn getest. Moet je meteen updaten naar iOS 15? Dat hangt van je persoonlijke omstandigheden af, onder andere of je heel specifieke apps nodig hebt die nog niet voor iOS 15 zijn aangepast. Denk daarbij aan apps om uren of roosters te gebruiken. Ook kun je beter wat voorzichtiger zijn als je een ouder toestel zoals de iPhone 6s hebt, want daarop is de iOS 15-update door minder ontwikkelaars en betatesters geprobeerd.

Bekijk ook

Deze uitgestelde iOS 15 functies komen pas later beschikbaar

Nu iOS 15.1 is verschenen, hebben we een paar uitgestelde functies alsnog gekregen. Maar er zijn nog steeds enkele functies waar we op zitten te wachten. In dit artikel vind je een overzicht van deze iOS 15-functies die pas later komen.

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. In 2023 werd de tweede generatie AirPods Pro vernieuwd met een usb-c-poort in de oplaadcase en ondersteuning voor lossless audio in combinatie met de Vision Pro. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.