MagSafe Wallet-case met Zoek mijn-app

Apple’s MagSafe Wallet-hoesje nu terug te vinden met Zoek mijn-app

Apple heeft nieuwe MagSafe Wallet-cases uitgebracht. Nieuw is de ondersteuning voor het Zoek mijn-netwerk, al is het niet te vergelijken met een AirTag.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

MagSafe Wallet werkt met Zoek mijn-netwerk

Apple heeft de MagSafe kaarthouder van leer in 5 nieuwe kleuren uitgebracht. Niet alleen de kleuren zijn anders, er zit ook nieuwe functionaliteit in: je kunt nu gebruik maken van de Find My-app om een zoekgeraakte Wallet terug te vinden. De manier waarop het werkt is wel iets eenvoudiger. Als de Wallet-case losraakt van de iPhone kun je de laatst bekende locatie opvragen. Het is dus niet mogelijk om daarna nog de locatie in de gaten te houden. Een verklaring hoe het precies werkt geeft Apple niet, maar uit de omschrijving op de website is af te lezen dat de iPhone de locatie registreert op het moment dat de MagSafe Wallet los komt van het toestel. Er was al langere tijd een trilling met bijbehorend geluidje, dus technisch gezien ‘weet’ de iPhone al dat de Wallet is verwijderd. Daar komt nu het vastleggen van de GPS-locatie bij.


Er is alleen iets vreemds aan de hand: de functie werkt niet bij gebruik van de transparante iPhone-hoes met MagSafe. Dit zou ermee te maken hebben dat er in de andere hoesjes een extra laag zit, die in het transparante hoesje ontbreekt (omdat dit niet onzichtbaar verwerkt zou kunnen worden). Dit verklaart overigens niet waarom het wel werkt als je de iPhone zonder hoesje gebruikt. Met andere MagSafe-cases van leer en siliconenrubber werkt het wel en uiteraard ook als je de

Apple Wallet-case 2021

Of het ook werkt met de bestaande Wallet-cases is niet bekend. Apple zegt daar zelf niets over. Wel is het zo dat alle ‘oude’ kleuren per direct uit het assortiment zijn gehaald, waardoor je alleen de nieuwe kleuren kunt bestellen.

Je kunt de Wallet aanschaffen in deze 5 nieuwe kleuren:

  • Goudbruin
  • Donkere kers
  • Sequoia-groen
  • Middernacht
  • Blauweregen

De prijs is net als voorheen 65 euro per stuk. Hij past op alle iPhone 13-modellen en is ook geschikt voor de iPhone 12-modellen. Je kunt er een bijpassend leren MagSafe-hoesje bij kopen voor eveneens 65 euro.

Apple vermeldt bij de Wallet-case nu ook dat je tot 3 kaarten tegelijk in kunt stoppen. Voorheen was dat al proefondervindelijk vastgesteld, maar Apple gaf er zelf geen informatie over. Het uiterlijk van het hoesje is verder hetzelfde gebleven, met dezelfde uitsnede aan de achterkant voor het verwijderen van kaarten. Wil je meer kans hebben om je pasjes terug te vinden, dan kun je beter een normale portemonnee nemen en er een Tile of AirTag in stoppen.

Wil je eerst meer weten, lees dan onze Apple Wallet-case review voor ervaringen.

Bekijk ook

Review: Apple leren kaarthouder (wallet) met MagSafe

Apple heeft een leren mapje voor bankpassen en andere belangrijke pasjes: de leren kaarthouder. Deze wallet-case is verkrijgbaar in meerdere kleuren en plakt magnetisch vast aan de iPhone 12-serie en nieuwer, dankzij MagSafe-magneten. In deze review lees je over onze ervaringen!

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 augustus 2022 om 8:51
Onderwerp
Categorie
Accessoires

Wallet

Wallet is een standaardapp op de iPhone waarin je klantenkaarten, tickets, kortingscoupons, pinpassen en creditcards bewaart. Je kunt er ook digitale sleutels voor geschikte auto's en deursloten in bewaren. Het is een soort digitale portemonnee, vandaar de naam van de app. De Wallet-app vind je behalve op de iPhone ook op de Apple Watch, zodat je al je klantenkaarten, tickets en meer altijd bij de hand hebt. Wallet is bovendien de thuishaven van Apple Pay, de betaaldienst van Apple. Lees alles over de Wallet-app, het maken van eigen Wallet-kaarten en meer.

Wallet

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.