YouTube widget voor iPhone

YouTube-widget voor je iPhone maakt zoeken een stuk makkelijker

YouTube heeft een widget voor het beginscherm van je iPhone, waarmee je snel toegang hebt tot je abonnementen, de zoekfunctie en meer. Maar er is ook nog een handiger alternatief om snel de belangrijkste functies te openen.

YouTube-widget voor iPhone

Google bracht dit weekend widgets voor Google Maps en Zoeken uit, maar dat is niet alles. Er is ook een nieuwe widget voor YouTube, de populaire videodienst. Daarmee heb je snel toegang tot de populairste functies. Zeker de zoekfunctie kun je met deze widget een stuk sneller bereiken. Kies je voor het 2×2 formaat, dan kun je alleen zoeken door iets in te tikken of door de microfoon te gebruiken voor een gesproken zoekopdracht. De widget is zwart of wit gekleurd, afhankelijk van je systeeminstellingen.


Snel naar de belangrijkste functies
Met het grotere 4×2 formaat wordt het een stuk interessanter. Je kan dan ook meteen naar het beginscherm, shorts en abonnementen. De widgets zijn te zien in versie 17.40.5 van de app. Zorg dat je de YouTube-app eerst even geopend hebt voordat je de widget opzoekt en aan je beginscherm probeert toe te voegen, want dan verloopt het zo soepel mogelijk. Alles over widgets instellen op je iPhone lees je in een aparte tip.

YouTube widget voor iPhone

Mocht je de YouTube-widgets voor iPhone en iPad al eerder hebben gezien, dan kan dat kloppen want het bedrijf is twee weken geleden al begonnen met de eerste uitrol. Met de huidige versie 17.40.5 van de app zijn ze nu voor iedereen beschikbaar. Google bracht in 2022 al veel meer widgets uit, waaronder die van Gmail, Drive en Translate. Met de zes widgets voor je toegangsscherm is de uitrol van de widgets die Google vorig jaar september had beloofd, nu compleet. Maar er kunnen er in de toekomst nog best een paar meer volgen.

Bekijk ook

Deze Google-widgets kun je nu op je toegangsscherm zetten

Google is klaar met de uitrol van iOS 16-widgets voor je toegangsscherm. Er zijn nu twee Google Maps-widgets, een Google Search-widget en eentje voor Google Lens. Installeren maar!

Handiger alternatief: Quick Actions
Overigens heb je de widgets van YouTube helemaal niet nodig om je beginscherm op te vullen en om snel naar de belangrijkste functies te gaan. Je kan ook gewoon het appicoontje ingedrukt houden en de Quick Actions gebruiken. Daar vind je dezelfde knoppen om meteen de zoekfunctie of het abonnementen-tabblad te openen. Het voordeel is dat de Quick Actions op veel meer plekken werken. Naast het beginscherm, gebruik je dit ook in Spotlight en de Appbibliotheek.

Bekijk ook

Zo gebruik je de Quick Actions op appicoontjes om snel toegang te krijgen tot functies

Met de Quick Actions op iPhone en iPad, ook wel snelle taken genoemd, kun je meteen een bepaalde functie van een app gebruiken, rechtstreeks vanaf het toegangsscherm. Zo gebruik je de Quick Actions op appicoontjes.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 oktober 2022 om 13:01
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.