TagVault Pet: kat

TagVault: Pet is een AirTag-houder voor huisdieren

Past op bijna elke halsband

Het zat er al aan te komen: fabrikanten die zich op hondenaccessoires voor de AirTag storten. TagVault: Pet van ElevationLab is een houder die je vastmaakt aan het tuigje of de halsband van de hond.

TagVault: Pet voor hond of kat

Uit onze AirTag-poll blijkt dat het volgen van huisdieren de #6 toepassing voor de tracker, na het vastmaken aan sleutels, tas, koffer en vervoermiddel. Er zijn inmiddels al AirTag-fietshouders, maar voor de hond hebben we alleen een simpel hangertje gezien. ElevationLab heeft iets beters: een AirTag die je kunt vastmaken aan de halsband van de hond. Je hoeft er geen nieuwe halsband voor te kopen, want het past op een bestaande.


Het uiterlijk van de TagVault: Pet is identiek aan de normale TagVault van ElevationLab. Het is volledig gesloten, zodat je AirTag goed beschermd is en niet nat wordt. Het signaal en het alarmgeluid gaan door de behuizing heen.

TagVault Pet: hond

Je sluit de houder met vier schroeven en maakt deze vervolgens vast aan de halsband, die maximaal 5mm dik mag zijn. Volgens de fabrikant geldt dit voor 99 procent van de halsbanden, maar als er extra padding of klinknagels aanwezig zijn kan het wat lastiger worden. Hoe breed de halsband is maakt niet uit, zoals op de foto hieronder is te zien. Een pluspunt is dat het niet bungelt, wat bij hangertjes wel het geval is.

TagVault Pet: formaat halsbanden

Voor de wat grotere huisdieren
Gezien het formaat van de TagVault: Pet past dit het beste bij honden en katten die wat groter zijn, vanaf zo’n 5 kilo lichaamsgewicht. Voor kleinere huisdieren zul je het probleem hebben dat de TagVault wat te groot is, of dat het halsbandje wat smal is. Het zou comfortabel moeten zijn om te dragen.

TagVault Pet: halsband

ElevationLab belooft met deze houder piece of mind, want je kunt precies zien waar je huisdier is als deze binnen bereik van de iPhone is. En mocht dat niet zo zijn, dan kunnen andere Apple-gebruikers je helpen om je huisdier weer op te sporen. Apple zegt zelf dat de AirTag minder geschikt is om voor huisdieren te gebruiken, omdat dieren bewegen en de locatie niet realtime wordt doorgegeven. Daardoor kan de hond alweer aan de andere kant van de straat zijn, op het moment dat jij aan het zoeken bent.

TagVault Pet: onderdelen

Je kunt de TagVault: Pet in pre-order bestellen bij de fabrikant voor $20 (excl. bijkomende kosten) en krijgt ‘m dan in juli toegestuurd. Wie meerdere huisdieren heeft kan voor $35 twee stuks en voor $65 vier stuks aanschaffen. Je kunt ook de normale TagVault: Keychain van ElevationLab aanschaffen, bedoeld voor aan je sleutelbos. Die kost $13 voor eentje en $75 voor acht stuks.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2021, 10:04
Categorie Accessoires
Onderwerpen airtag, hond

AirTag

De AirTag is de Bluetooth- en Ultra-Wideband tracker voor het terugvinden van zoekgeraakte voorwerpen. De AirTag is in april 2021 aangekondigd. Het is een klein rond accessoire dat je bijvoorbeeld aan je sleutelbos hangt. De AirTag werkt samen met de Zoek mijn-app en werkt met het grote netwerk van iPhones en iPads om je voorwerpen terug te vinden, zelfs als je zelf buiten bereik bent. Dankzij Ultra-Wideband kun je tot op de centimeter nauwkeurig voorwerpen terugvinden, maar je kunt ook een geluidje afspelen. Er zijn ook diverse accessoires voor de AirTag beschikbaar.

AirTag
4 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.