AirTag aan tas

Handig! AirTag delen met anderen kan vanaf iOS 17

Een groot nadeel van de AirTag was tot nu toe dat je deze niet kunt delen met anderen, maar daar komt verandering in. Vanaf iOS 17 kun je een AirTag delen met maximaal vijf anderen.

AirTag delen komt eraan

Deel je een fiets of auto met je partner? Of wil je de locatie van bijvoorbeeld een kinderwagen kunnen controleren? Tot nu toe was het delen van een AirTag niet mogelijk, omdat je een melding krijgt van stalking. Gelukkig is er aangekondigd op de WWDC 2023 dat dit gaat veranderen. Vanaf iOS 17, de update die in het najaar van 2023 verschijnt, kun je de locatie van een AirTag delen met meerdere mensen.


Een AirTag kan met maximaal vijf personen gedeeld worden en dit hoeven geen leden van hetzelfde gezin te zijn. Het is dus niet beperkt tot Delen met gezin, maar je kunt elke willekeurige persoon met een Apple ID ervoor uitnodigen. Iedereen in de groep kan vervolgens de locatie van het item zien, een geluid afspelen op de AirTag en via de functie ‘Nauwkeurig zoeken’ een gedeelde AirTag terugvinden als deze in de buurt is. Je hebt hiervoor een geschikt Apple-device nodig, zoals een iPhone, iPad of Mac.

AirTag delen met anderen

Delen werkt ook met Zoek mijn-accessoires

Goed om te weten is dat het delen niet is beperkt tot AirTags, maar werkt met alle objecten die gebruik maken van het ‘Zoek Mijn’-netwerk. Dit omvat diverse merken en producten, zoals VanMoof-fietsen en rugtassen.

Bekijk ook

Deze rugzak heeft een Zoek mijn-functie, maar is dat wel nodig?

Targus kondigt de Cypress Hero Backpack aan, een rugzak met ingebouwde Zoek mijn-tracker. Op die manier kun je je tas gemakkelijk terugvinden via de Zoek mijn-app op je iPhone of iPad.

De update naar iOS 17 brengt daarnaast nog enkele andere functies. Zo komt er een nieuwe StandBy-functie die je iPhone-scherm verandert in een smart home-achtig display wanneer deze horizontaal wordt opgeladen, waardoor het essentiële informatie zoals tijd en datum kan weergeven. Ook kan iOS 17 spraakberichten voor je uitschrijven en bevat het een Check In-functie bevatten waarmee je je locatie kunt delen als je veilig ergens wil aankomen. Met de nieuwe NameDrop-functie (een uitbreiding van AirDrop) kun je eenvoudig je e-mailadres of telefoonnummer delen met een andere iPhone-gebruiker. Bovendien schrapt Apple het ‘Hé’-gedeelte van de activeringszin​ ‘Hé Siri’. Meer hierover lees je op onze pagina over iOS 17.

Bekijk ook

iOS 17: alles over de huidige update voor de iPhone

iOS 17 is de grote update voor je iPhone in 2023 en is nu voor iedereen beschikbaar. Wat zijn de nieuwe functies en verbeteringen? Dat lees je in deze round-up! Ook laten we je zien hoe je de update op jouw iPhone zet.

iOS 17

iOS 17 is de nieuwste software-update voor de iPhone, die in september 2023 uitgebracht is. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe interactieve widgets, vernieuwde Telefoon-app met aangepast belscherm, de vernieuwde Stand-by modus in horizontale weergave en meer. Lees hier over de beste iOS 17 functies, de leukste iOS 17 ontdekkingen, welke iPhones geschikt zijn voor iOS 17 en meer.

iOS 17

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.