iOS 15-concept van Parker Ortolani.

Gerucht: ‘iOS 15 krijgt aangepaste vormgeving, verbeterde dark mode en foodtracking’

We weten nog maar weinig over iOS 15, terwijl de update al over een paar weken onthuld wordt. Een nieuwe bron beweert de update al gezien te hebben en deelt enkele nieuwe functies, zoals foodtracking en een verbeterde dark mode.

Normaal gesproken lekken er in het voorjaar allerlei functies voor de nieuwste iOS-versie uit. Vorig jaar waren er al tientallen functies vroegtijdig bekend, omdat een interne versie van iOS 14 uitgelekt was. Dit jaar is dat wel anders: we weten alleen dat iOS 15 mogelijk verbeterde notificaties krijgt. Nu is er een nieuwe bron die dat beaamt en daar nog aan toevoegt dat er in iOS 15 verbeteringen komen voor de donkere modus, Berichten-app en nieuwe foodtracking-functies voor de Gezondheid-app.

‘iOS 15 krijgt verbeterde vormgeving, foodtracking en meer’

Het is een relatief onbekende bron zonder aantoonbare track record die de nieuwe informatie over iOS 15 deelt. Neem daarom zijn beweringen met een korrel zout, maar gezien de ontwikkelingen van de laatste jaren is er zeker een kans dat zijn beweringen juist zijn. De meest in het oog springende onthulling is dat iOS 15 een aangepaste vormgeving krijgt en de donkere modus verbeterd wordt. Vorige week onthulde Apple enkele nieuwe toegankelijkheidsfuncties voor dit najaar en toonde daarbij ook een paar screenshots. Wat daarop volgde was speculatie over een aangepaste vormgeving, aangezien Apple een nieuw design met kaders en vensters gebruikt. Het lijkt er dus op dat er iets in de stijl van iOS 15 gaat veranderen en volgens deze bron is dat inderdaad het geval.

Background Sounds: achtergrondgeluiden op iPhone.

Het is onduidelijk wat we kunnen verwachten van de verbeterde dark mode. Mogelijk tweakt Apple de kleur op een aantal plaatsen of zijn er meer instellingen mogelijk, maar concrete informatie daarover geeft de bron niet. Dat geldt ook voor verbeteringen voor de Berichten-app. Apple voert ieder jaar wel verbeteringen aan iMessage door, dus dat zal dit jaar niet anders zijn. Mark Gurman van Bloomberg beweerde eerder dit jaar ook al dat Apple verbeteringen voor iMessage gepland heeft, om meer de concurrentie met WhatsApp aan te gaan. Maar ook hij kon geen concrete verbeteringen noemen.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

In de App Store vind je al diverse apps waarmee je je voedselinname kan bijhouden. Je weet dan bijvoorbeeld het aantal calorieën dat je per dag tot je neemt. De Gezondheid-app krijgt volgens deze bron ook dergelijke functies, al weten we nog niet hoe Apple dat precies gaat doen. Er zijn bijvoorbeeld apps waarmee je producten kan scannen en dan automatisch het aantal calorieën berekenen.

Tot slot beaamt de bron dat de nieuwe notificatie-instellingen en een nieuwe look voor het toegangsscherm inderdaad onderdeel zijn van iOS 15. In een tweet voegt Mark Gurman van Bloomberg daar nog aan toe dat de banners van je meldingen ook een update krijgen.

Bekijk ook

'iOS 15 krijgt verbeterde notificaties, nieuw beginscherm voor iPad'

Voor het eerst is er concrete informatie bekend over iOS 15 en iPadOS 15, de aankomende softwareupdates voor iPhone en iPad. Volgens een betrouwbare bron verbetert Apple de notificaties en krijgt het iPad-beginscherm een nieuwe indeling.

Op 7 juni weten we alles over iOS 15, want dan gaat de WWDC 2021 van start. Lees meer over iOS 15 in onze overzichtspagina en binnenkort lees je op iCulture onze uitgebreide vooruitblik. Check ook onze eerdere afleveringen van onze serie waarin we aftellen naar de WWDC.

Bekijk ook

iOS 15 voor iPhone: alles over deze update van 2021

iOS 15 is de grote iPhone-update van 2021. Wil je iOS 15 downloaden, dan lees je hier precies hoe je dat moet doen. Ook vind je in dit iOS 15-overzicht alle belangrijke nieuwe functies en nog veel meer.

iOS 15

iOS 15 is de grote iPhone software-update uit het najaar van 2021. Apple heeft iOS 15 in juni 2021 aangekondigd tijdens de WWDC 2021 en de update is sinds 20 september 2021 te downloaden. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe notificaties, de Focus-functie, de verbeteringen in FaceTime en nieuwe privacy-instellingen. Deze versie is inmiddels opgevolgd door iOS 16.

iOS 15

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.