iOS 15-concept van Parker Ortolani.

Gerucht: ‘iOS 15 krijgt aangepaste vormgeving, verbeterde dark mode en foodtracking’

We weten nog maar weinig over iOS 15, terwijl de update al over een paar weken onthuld wordt. Een nieuwe bron beweert de update al gezien te hebben en deelt enkele nieuwe functies, zoals foodtracking en een verbeterde dark mode.

Normaal gesproken lekken er in het voorjaar allerlei functies voor de nieuwste iOS-versie uit. Vorig jaar waren er al tientallen functies vroegtijdig bekend, omdat een interne versie van iOS 14 uitgelekt was. Dit jaar is dat wel anders: we weten alleen dat iOS 15 mogelijk verbeterde notificaties krijgt. Nu is er een nieuwe bron die dat beaamt en daar nog aan toevoegt dat er in iOS 15 verbeteringen komen voor de donkere modus, Berichten-app en nieuwe foodtracking-functies voor de Gezondheid-app.

‘iOS 15 krijgt verbeterde vormgeving, foodtracking en meer’

Het is een relatief onbekende bron zonder aantoonbare track record die de nieuwe informatie over iOS 15 deelt. Neem daarom zijn beweringen met een korrel zout, maar gezien de ontwikkelingen van de laatste jaren is er zeker een kans dat zijn beweringen juist zijn. De meest in het oog springende onthulling is dat iOS 15 een aangepaste vormgeving krijgt en de donkere modus verbeterd wordt. Vorige week onthulde Apple enkele nieuwe toegankelijkheidsfuncties voor dit najaar en toonde daarbij ook een paar screenshots. Wat daarop volgde was speculatie over een aangepaste vormgeving, aangezien Apple een nieuw design met kaders en vensters gebruikt. Het lijkt er dus op dat er iets in de stijl van iOS 15 gaat veranderen en volgens deze bron is dat inderdaad het geval.

Background Sounds: achtergrondgeluiden op iPhone.

Het is onduidelijk wat we kunnen verwachten van de verbeterde dark mode. Mogelijk tweakt Apple de kleur op een aantal plaatsen of zijn er meer instellingen mogelijk, maar concrete informatie daarover geeft de bron niet. Dat geldt ook voor verbeteringen voor de Berichten-app. Apple voert ieder jaar wel verbeteringen aan iMessage door, dus dat zal dit jaar niet anders zijn. Mark Gurman van Bloomberg beweerde eerder dit jaar ook al dat Apple verbeteringen voor iMessage gepland heeft, om meer de concurrentie met WhatsApp aan te gaan. Maar ook hij kon geen concrete verbeteringen noemen.

In de App Store vind je al diverse apps waarmee je je voedselinname kan bijhouden. Je weet dan bijvoorbeeld het aantal calorieën dat je per dag tot je neemt. De Gezondheid-app krijgt volgens deze bron ook dergelijke functies, al weten we nog niet hoe Apple dat precies gaat doen. Er zijn bijvoorbeeld apps waarmee je producten kan scannen en dan automatisch het aantal calorieën berekenen.

Tot slot beaamt de bron dat de nieuwe notificatie-instellingen en een nieuwe look voor het toegangsscherm inderdaad onderdeel zijn van iOS 15. In een tweet voegt Mark Gurman van Bloomberg daar nog aan toe dat de banners van je meldingen ook een update krijgen.

Op 7 juni weten we alles over iOS 15, want dan gaat de WWDC 2021 van start. Lees meer over iOS 15 in onze overzichtspagina en binnenkort lees je op iCulture onze uitgebreide vooruitblik. Check ook onze eerdere afleveringen van onze serie waarin we aftellen naar de WWDC.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2021, 9:04
Bron Bron Conner Jewiss
Via Via 9to5Mac
Categorieën Geruchten, iOS
Onderwerp ios 15
Software iOS 15

iOS 15

iOS 15 wordt de grote iPhone software-update van het najaar van 2021. Apple kondigt iOS 15 vermoedelijk in juni 2021 aan tijdens de WWDC 2021. Het is nog niet bekend welke verbeteringen iOS 15 bevat, maar we weten mogelijk wel al welke toestellen dit jaar afvallen. Lees hier alles wat we al weten over iOS 15.

iOS 15
13 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.