Apple TV 4K vs AirPlay 2-tv.

Gebruikers nieuwe Apple TV 4K zien films en series onterecht gemarkeerd als HD [poll]

Er lijken wat problemen te zijn bij gebruikers van de nieuwe Apple TV 4K. In sommige apps worden films en series als HD gemarkeerd, terwijl ze op de vorige generatie Apple TV in 4K beschikbaar zijn.

De nieuwe Apple TV 4K 2021 heeft een snellere A12-chip, waardoor 4K HDR in een hogere framerate mogelijk is. Maar in plaats daarvan zien meer gebruikers juist bij sommige films en series het tegenovergestelde. In plaats van een 4K-logo, is er een HD-logo te zien. Het probleem speelt vooral bij apps als Netflix en Disney+.

Content getoond in HD op nieuwe Apple TV 4K 2021

Het probleem heeft te maken met de logo’s bij films en series. Het lijkt daardoor dat sommige content alleen in HD beschikbaar is, terwijl er ook 4K-versies zijn. De klachten over de nieuwe Apple TV 4K 2021 zijn gedeeld op zowel Apple’s supportforum als op Reddit. Het probleem lijkt niets te maken te hebben met de HDMI-kabel of andere instellingen. Bij het gebruik van dezelfde accessoires (kabel, tv, etcetera) in combinatie met de Apple TV 4K 2017 wordt alle content wel als 4K-materiaal getoond. De klachten komen voornamelijk van apps als Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video, maar ook in de iTunes Movies-apps zouden sommige films onterecht als HD gemarkeerd zijn. In Apple’s eigen TV-app lijkt alles wel goed te gaan.

HD label bij Apple TV 4K 2021.
Afbeelding via Apple supportforum

Het is onduidelijk in welke resolutie de content daadwerkelijk afgespeeld wordt. Het zou kunnen gaan om slechts een weergavefout, waarbij films en series verkeerd gelabeld zijn omdat de Apple TV niet goed herkend wordt als 4K-model. Een gebruiker heeft contact gehad met Netflix en die zeiden dat de nieuwe Apple TV 4K 2021 zichzelf identificeert als simpelweg “Apple TV”, terwijl de vorige generatie zichzelf weergeeft als “Apple TV 4K”. Ook in het Apple-account verschijnt het nieuwe model volgens sommige gebruikers als een gewone Apple TV.

Apple is op de hoogte
Het probleem speelt zowel bij tvOS 14.6 als bij tvOS 14.7. Apple zou volgens een Reddit-gebruiker inmiddels op de hoogte zijn van het probleem en werken aan een oplossing. Apple zou zelf ook niet weten of het slechts een probleem met de labels is of dat de content ook daadwerkelijk verkeerd afgespeeld wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2021, 12:22
Via Via 9to5Mac
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv 4k
Device Apple TV 4K

Apple TV 4K

De Apple TV 4K is de krachtigste en meest geavanceerde Apple TV in het assortiment. Er zijn twee versies: de Apple TV 4K uit 2017 en de Apple TV 4K uit 2021. Het 2021-model heeft een snellere A12-chip, voor ondersteuning van High-Framerate HDR en betere prestaties voor games. Behalve voor HDR10 en Dolby Vision, ondersteunt de Apple TV 4K ook Dolby Atmos voor beter geluid. De Apple TV 4K wordt geleverd met de nieuwe aluminium Siri Remote, met nieuwe knoppen en bediening.

Apple TV 4K
6 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.