Juke in CarPlay.

Nederlandse radio-app Juke nu ook geschikt voor CarPlay

De Nederlandse radio- en podcast-app Juke is nu ook beschikbaar op CarPlay. Daarmee kan je makkelijk in de auto naar de radiozenders luisteren.

In april 2018 ging de Nederlandse streamingdienst Juke van start. Het moest een Nederlands alternatief worden voor Spotify en Apple Music, maar al snel gooide de app het over een andere boeg. Juke is anno 2020 geen betaalde streamingdienst meer, maar een platform voor radiostations. Met de app luister je naar alle Nederlandse radiostations en podcasts. Dat kan nu dus ook met CarPlay.

Juke CarPlay-app

De CarPlay-app van Juke heeft een vrij klassieke indeling. Bovenin vind je twee tabbladen Home en Explore. Onder Home vind je verschillende kopjes, waaronder Onlangs afgespeeld, Populaire zenders en Non-stop muziek. Bij Explore kun je verder filteren op radiozenders, genres, podcasts en meer. Er zijn ook allerlei originele Juke-stations die gesorteerd zijn op stemming, bijvoorbeeld muziek voor een workout.

Juke CarPlay Explore-tab.

Tijdens het afspelen van een radiostation kun je eenvoudig naar het volgende of vorige radiostation gaan door op de vooruit- of terugspoelknop te drukken. Op het scherm wordt behalve de naam van het radiostation ook de naam van het huidige nummer getoond. In onze korte test werkt de app prima en de streams starten snel. Een nadeel is wel dat de lijst met Onlangs afgespeeld leeg bleef en je geen optie hebt om favorieten in te stellen.

Juke afspelen in CarPlay.

Behalve op CarPlay is Juke ook beschikbaar op Sonos, op het web en het werkt samen met de slimme assistenten Google Assistant en Amazon Alexa. Voor smart-TV’s van Samsung is ook een aparte app beschikbaar. Een Apple TV-app en ondersteuning voor Siri ontbreken helaas nog.

Juke CarPlay podcasts.

Als Juke niets voor jou is, zijn er nog veel meer radio- en podcast-apps voor CarPlay. Eén van onze favorieten is RadioNED, maar je kan ook via Siri naar radio luisteren.

Bekijk ook

De beste radio- en podcast-apps voor CarPlay

Er zijn allerlei handige radio-apps voor CarPlay, zodat je tijdens het rijden ongestoord kan luisteren naar je favoriete zender. Er zijn ook meerdere podcast-apps voor CarPlay. In dit artikel zetten we de beste op een rijtje.

Met dank aan iCulture-lezer Dennis!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 maart 2020 om 11:07
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.