Microsoft’s Autofill-wachtwoordmanager nu beschikbaar

Microsoft heeft een nieuwe wachtwoordmanager geïntroduceerd. Het werkt in Edge, Chrome en op mobiele apparaten zoals de iPhone en iPad. Microsoft Autofill is nu te downloaden.

Update 7 februari: Microsoft Autofill is nu beschikbaar voor iedereen. Hiermee kun je je wachtwoorden opslaan en beheren op je iPhone, iPad, Mac, Windows-pc en Android-smartphone. Eerder was Autofill beschikbaar via het betaprogramma van Microsoft.

Het beheren van je wachtwoorden doe je in de Microsoft Authenticator-app, de Google Chrome extensie en in Microsoft Edge. Net als bij de iCloud Sleutelhanger sla je je wachtwoorden op en kun je ze vanuit een browser gemakkelijk invullen. Daarbij wordt de informatie opgeslagen onder je Micrsoft-account.

Microsoft Autofill

Wil je ermee beginnen, dan open je de Microsoft Authenticator-app en log je in op het tabblad voor wachtwoorden. Wachtwoorden die je Microsoft Edge-browser hebt opgeslagen vind je meteen al terug in de Authenticator-app. Op de Mac kun je ook de Edge-browser gebruiken of uitwijken naar een Google Chrome-extensie. Verder zou je met een CSV-bestand al je wachtwoorden kunnen importeren vanuit andere wachtwoorddiensten en -apps.

De Microsoft Authenticator-app is gratis in de App Store te vinden voor toestellen met iOS 11 en nieuwer. Je kunt je wachtwoorden afschermen met een pincode, Touch ID of Face ID.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 16 december 2020.


De wachtwoordmanager van Microsoft synchroniseert je inloggegevens tussen de Edge-browser, Google Chrome en mobiele apparaten met iOS, iPadOS en Android. Microsoft had al de Microsoft Authenticator, waarmee je codes voor tweefactorauthenticatie kon genereren. Een preview-versie van deze app is nu uitgebreid met de wachtwoordfunctie. Net als andere wachtwoord-apps kun je hiermee je inloggegevens met Autofill automatisch invullen in apps en websites. Dit werkt ook op de iPhone.

Je kunt de inloggegevens synchroniseren tussen meerdere apparaten met een Microsoft-account. In Google Chrome kun je de nieuwe Microsoft Autofill-extensie installeren, die de ietwat merkwaardige naam ‘Microsoft Automatisch doorvoeren’ heeft gekregen. Een volledige wachtwoordmanager voor Microsoft 365 is het niet, al waren daar wel geruchten over. Zoek je iets dat op alle fronten werkt, dan ben je beter af met 1Password of Lastpass.

Bekijk ook

De beste wachtwoordenapps voor iPhone en iPad

Voor elke dienst een ander wachtwoord aanmaken is verstandig, maar deze allemaal onthouden is een heel karwei. Met deze wachtwoordapps voor iPhone en iPad kun je al je wachtwoorden veilig opslaan.

Microsoft Autofill

De wachtwoordfunctie van Microsoft is alleen te vinden in de preview van Microsoft Authenticator. Je moet dit inschakelen als de standaard autofill-optie in iOS. Het werkt verder alleen voor consumenten met een Microsoft-account, niet voor zakelijke gebruikers. Bedrijven die willen meedoen moeten dit expliciet aangeven en inschakelen.

Bekijk ook

AutoFill op iPhone en iPad: zo vul je automatisch wachtwoorden in

AutoFill op de iPhone en iPad is een handige functie waarmee je al je wachtwoorden automatisch kan invullen. Dit werkt samen met allerlei wachtwoordenapps, dus je hoeft nooit meer te stoeien met wachtwoorden of handmatig iets te kopiëren. Zo stel je het in en zo gebruik je het!

Microsoft

Microsoft is, naast Apple en Google, een van de grootste techbedrijven ter wereld. Microsoft is vooral bekend van de Windows-pc's, maar ook van Office, de Internet Explorer- en Edge-browsers, Xbox en meer. Lees alles over Microsoft op je iPhone, iPad en Mac gebruiken. Microsoft heeft meerdere apps en diensten die voor Apple-gebruikers interessant zijn, zoals Office en Outlook. Hier zie je alles op een rijtje.

Microsoft

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.