Man met Microsoft Surface en een pencil

Microsoft heeft een nieuwe autofill-wachtwoordmanager

Microsoft heeft een nieuwe wachtwoordmanager geïntroduceerd. Het werkt in Edge, Chrome en op mobiele apparaten zoals de iPhone en iPad.

De wachtwoordmanager van Microsoft synchroniseert je inloggegevens tussen de Edge-browser, Google Chrome en mobiele apparaten met iOS, iPadOS en Android. Microsoft had al de Microsoft Authenticator, waarmee je codes voor tweefactorauthenticatie kon genereren. Een preview-versie van deze app is nu uitgebreid met de wachtwoordfunctie. Net als andere wachtwoord-apps kun je hiermee je inloggegevens met Autofill automatisch invullen in apps en websites. Dit werkt ook op de iPhone.

Je kunt de inloggegevens synchroniseren tussen meerdere apparaten met een Microsoft-account. In Google Chrome kun je de nieuwe Microsoft Autofill-extensie installeren, die de ietwat merkwaardige naam ‘Microsoft Automatisch doorvoeren’ heeft gekregen. Een volledige wachtwoordmanager voor Microsoft 365 is het niet, al waren daar wel geruchten over. Zoek je iets dat op alle fronten werkt, dan ben je beter af met 1Password of Lastpass.

Microsoft Autofill

De wachtwoordfunctie van Microsoft is alleen te vinden in de preview van Microsoft Authenticator. Je moet dit inschakelen als de standaard autofill-optie in iOS. Het werkt verder alleen voor consumenten met een Microsoft-account, niet voor zakelijke gebruikers. Bedrijven die willen meedoen moeten dit expliciet aangeven en inschakelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2020, 13:05
Bron Bron Microsoft
Categorie Diensten
Onderwerpen microsoft, wachtwoord

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.