iCloud voor Windows op Windows 10.

iCloud voor Windows gebruiken op een pc

Zo val je niet buiten de boot

Werk je op een Windows-pc of gebruik je deze naast je Mac? Dan kun je gewoon gebruik maken van iCloud, Apple's opslagdienst. In deze tip lees je hoe je iCloud voor Windows installeert en gebruikt, zodat je al je bestanden en foto's op je Windows-computer kan bekijken.

iCloud voor Windows gebruiken

Ook als Windows-gebruiker heb je toegang tot de verschillende functies van iCloud. Zo kun je bijvoorbeeld bestanden op je iPhone zetten via iCloud Drive, gewoon via je Windows-computer. Ook kun je door je foto’s foto’s bladeren, bladwijzers van je favoriete websites synchroniseren en heb je toegang tot de wachtwoorden van iCloud Sleutelhanger. In deze tip laten we zien hoe je iCloud voor Windows instelt.

Wat heb ik nodig voor iCloud voor Windows?

Om iCloud op Windows te gebruiken heb je een Apple ID nodig. Daarnaast heb je een iPhone of iPad nodig om iCloud te kunnen configureren.

Uiteraard heb je ook een PC nodig. Die moet voldoen aan de volgende systeemeisen:

 • Microsoft Windows 10
 • iTunes 12.7 of nieuwer
 • Outlook 2016 of hoger
 • Firefox 45 of hoger, Google Chrome 54 of hoger (alleen bureaubladmodus), Microsoft Edge of Opera

De Windows 10-update van mei 2019 of hoger wordt aanbevolen.

Hoe kan ik iCloud voor Windows instellen?

Voer de volgende stappen uit om iCloud op je Windows-pc te installeren op je pc:

 1. Download iCloud voor Windows 10 via de Apple-site en installeer het programma op je computer. Heb je Windows 10 of hoger, dan download je het programma via de Microsoft Store (voor Windows 7 en 8 kun je hier terecht).
 2. Download iCloud voor Windows 11 of nieuwer via deze pagina.
 3. Open het programma als het niet automatisch opstart.
 4. Vul je Apple ID en het bijbehorende wachtwoord in.
 5. Kies de iCloud-diensten die je wilt gebruiken.
 6. Klik daarna op Toepassen.

iCloud voor Windows v12

Heb je geen Windows 10 maar een oudere versie, dan kun je iCloud voor Windows 7 en 8 downloaden via de website van Apple.

Heb je iCloud-foto’s en iCloud Drive ingeschakeld, dan verschijnen er nieuwe mappen in de Windows Verkenner. Alle bestanden die je toevoegt aan de mappen verschijnt ook op je iPhone en andere Apple-apparaten.

De optie voor Outlook voor het synchroniseren van e-mail, contacten, agenda’s en herinneringen verschijnt alleen als je Outlook geïnstalleerd hebt. Verder selecteert het programma je standaard-browser voor het synchroniseren van je internet-bladwijzers. In ons geval gebruiken we Chrome, maar je kunt ook Firefox en Internet Explorer kiezen.

Welke iCloud-diensten voor Windows?

Ben je benieuwd welke iCloud-diensten je zoal tot je beschikking hebt als Windows-gebruiker? Hieronder zie je de vereisten. Synchroniseren houdt in dat alle data op de apparaten synchroon loopt. Je ziet dus op de iPhone dezelfde afspraken, bladwijzers en contactpersonen als op je Windows-computer. Hiervoor moet je aan de volgende eisen voldoen:

 • Bladwijzers: Windows 7 met iCloud v7 voor Windows en Internet Explorer 9, Firefox 22, Google Chrome 28 alleen in bureaubladmodus of Opera.
 • Agenda, Contacten en Mail: Windows 7 met iCloud v7 voor Windows en Outlook 2010 t/m Outlook 2016 3 of een up-to-date webbrowser.
 • Delen met gezin: iCloud v4.1 voor Windows en iTunes 12.
 • Zoek mijn iPhone en Zoek mijn vrienden: Internet Explorer 11, Firefox 27, Google Chrome 35, Edge, Opera.
 • iCloud Sleutelhanger: Installeer deze Chrome-extensie.
 • iCloud Drive: Windows 7 met iCloud v4.1 voor Windows.
 • Mappen delen in iCloud Drive: iCloud 11.1 voor Windows.
 • iCloud Foto’s: iCloud v5 voor Windows.
 • Mijn Fotostream: Windows 7 met iCloud voor Windows.
 • iTunes Match: iTunes 10.5.1 voor Windows of nieuwer.
 • iWork voor iCloud: Windows 7 en ondersteunde browsers.
 • Mail Drop (bijlagen versturen): Windows 7.
 • Schermtijd: Windows 7 met iCloud voor Windows.
 • Twee-factor-authenticatie: iCloud v5 voor Windows.

Je kunt de volledige lijst met vereisten hier vinden.

Foto’s synchroniseren met iCloud voor Windows

Met de Foto’s-functie in iCloud voor Windows worden de foto’s die je met je iPhone maakt, automatisch gedownload op je pc. Ook kun je de foto’s van je computer met deze functie automatisch uploaden naar iCloud, zodat je ze op je iPhone en iPad kan bekijken. Helaas wordt een foto op het ene toestel niet verwijderd als je deze op het andere toestel wist.

Heb je bij het instellen de optie om foto’s te gebruiken niet aangevinkt, dan kan dat alsnog op een later moment. Dat werkt als volgt:

 1. Ga naar iCloud voor Windows.
 2. Klik naast de instelling Foto’s voor Opties.
 3. Kies voor iCloud-fotobibliotheek en klik op Gereed en Toepassen.

Vergeet ook niet om iCloud-fotobibliotheek in te schakelen op je iPhone of iPad, zodat alle foto’s en video’s gedownload en geüpload worden.

Als je dit ingeschakeld hebt, wordt er in de Verkenner een map iCloud-foto’s aangemaakt. Foto’s die je in het mapje Upload plaatst, worden vanzelf geupload naar je iCloud-fotobibliotheek zodat ze op al je apparaten verschijnen. Heb je albums gedeeld met anderen, dan bekijk je deze in het mapje Gedeeld.

Waar verschijnen de iCloud-bestanden in Windows?

Als je alles hebt ingesteld, verschijnt er in de zijbalk van de Windows Verkenner een nieuwe map genaamd iCloud Drive. Dit is de centrale plek waar je al je documenten en mappen vindt die in iCloud Drive opgeslagen zijn. Wil je zelf iets uploaden, dan plaats je een bestand simpelweg in deze map, zodat het automatisch op al je apparaten verschijnt. In deze iCloud Drive-map vind je ook mappen met Bureaublad en Documenten, mocht je een Mac gebruiken en deze functie ingeschakeld hebben.

iCloud voor Windows v12

iCloud Sleutelhanger gebruiken op Windows

Wil je vanaf je Windows-pc toegang tot wachtwoorden in de iCloud Sleutelhanger? Dat kan. Hiervoor moet je wel een Chrome-extensie installeren. Dit is een officiële extensie die door Apple zelf is uitgebracht en die ervoor zorgt dat al je wachtwoorden te raadplegen zijn. Je leest er meer over in onderstaand nieuwsartikel.

Hoe kan ik de instellingen voor iCloud voor Windows wijzigen?

Met het programma kan je ook je Apple ID beheren of je iCloud-opslagruimte wijzigen:

 1. Open iCloud voor Windows. Je ziet dan onderaan hoeveel opslagruimte je nog hebt.
 2. Klik nu op Opslagruimte. Je ziet nu hoeveel ruimte apps innemen. Wil je meer opslag, klik dan op Koop meer opslag.

Het wijzigen van je gegevens kan eenvoudig via het hoofdscherm in het programma. Klik op Accountgegevens en klik daarna op Apple ID beheren. Je kan dan allerlei instellingen aanpassen, zoals naam en contactgegevens.

Hoe kan ik iCloud voor Windows verwijderen of uitschakelen?

Als je van bepaalde functies geen gebruik meer wil maken, kun je de opties stuk voor stuk uitschakelen door deze uit te vinken in iCloud voor Windows en op Toepassen te klikken. Je kan in dit scherm ook uitloggen, waarna er geen nieuwe gegevens meer gesynchroniseerd worden.

Wil je het programma helemaal verwijderen, log dan eerst uit. Daarna volg je deze stappen:

 1. Ga naar het startscherm en klik met de rechtermuisknop in de linkerbenedenhoek.
 2. Klik dan op Een programma verwijderen.
 3. Kies voor iCloud > Verwijderen.
 4. Klik op Ja om dit te bevestigen.

Op Windows 7 ga je naar Configuratiescherm > Programma’s > Programma’s en onderdelen > iCloud > Verwijderen.

Alternatief: Gebruik iCloud.com

Een andere manier om toegang te krijgen tot de iCloud-diensten, is om in te loggen op iCloud.com. Je hebt hier alleen een Apple ID voor nodig. Ook op andere besturingssystemen zoals Linux kun je op deze manier toegang krijgen tot iCloud. Heb je de functies van iCloud maar zelden nodig, dan is het niet nodig om de software te installeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!