icloud-windows-installeren

iCloud voor Windows gebruiken op een pc

Heb je geen Mac of daarnaast ook nog een Windows-pc? Dan kun je nog steeds gebruik maken van iCloud. iCulture laat zien hoe je iCloud voor Windows instelt.

icloud logoBen je Windows-gebruiker? Dan kun je toch gebruik maken van de mogelijkheden die Apple’s iCloud te bieden heeft. Zo kun je bijvoorbeeld bestanden op je iPhone zetten via iCloud Drive, via je Windows-computer. Ook heb je hierdoor een plek waar de foto’s verschijnen die je hebt gemaakt met de iPhone. iCloud kan in Windows de bladwijzers van je favoriete websites synchroniseren en de informatie die in Mail, Contacten, Agenda en Herinneringen staat synchroniseren met Outlook. In deze tip laten we zien hoe je iCloud voor Windows instelt.

Methode 1: iCloud.com

Veruit de gemakkelijkste manier om toegang te krijgen tot de iCloud-diensten, is om in te loggen op iCloud.com. Je hebt hier alleen een Apple ID voor nodig. Ook op andere besturingssystemen zoals Linux kun je op deze manier toegang krijgen tot iCloud. Heb je de functies van iCloud maar zelden nodig, dan is het niet nodig om de software te installeren.

icloud-login

Methode 2: iCloud voor Windows installeren

Om iCloud te gebruiken op Windows heb je een Apple ID nodig. Daarnaast heb je een iPhone of iPad nodig met minstens iOS 5 of nieuwer.

iCloud for Windows installeren

Om je e-mailberichten, contacten, agenda-afspraken en herinneringen te synchroniseren, heb je tenminste Microsoft Outlook 2007 nodig. Ook heb je iCloud Drive nodig om alle functies op Windows te kunnen gebruiken, dus upgrade je iCloud-account naar iCloud Drive indien je dit nog niet hebt gedaan. Meer over iCloud Drive lees je hier: iCloud Drive: wat is het, wat kun je ermee?

iCloud for Windows instellen

iCloud voor Windows instellen

Voer de volgende stappen uit om iCloud voor Windows te installeren op je pc:

  1. Download het programma iCloud voor Windows en installeer het programma op je computer.
  2. Herstart de computer.
  3. Open het programma iCloud for Windows als het nu niet automatisch opstart. Vul vervolgens je Apple ID en het bijbehorende wachtwoord in.
  4. Nu wordt het programma geopend. Vink de iCloud-diensten aan die je op je pc wilt gaan gebruiken. Druk daarna op ‘Toepassen’.

Zoals je in het screenshot hierboven ziet, verschijnt de optie voor Outlook niet en leidt het programma je in plaats daarvan naar iCloud.com. De optie voor Outlook verschijnt alleen als je het programma op je pc hebt geïnstalleerd. Verder selecteert iCloud for Windows je standaard-browser voor het synchroniseren van je internet-bladwijzers. In ons geval gebruiken we Chrome, maar je kunt ook Firefox en Internet Explorer kiezen.

Waar verschijnen de iCloud-bestanden?

Als je iCloud for Windows hebt ingesteld, verschijnen er in de zijbalk van Explorer nieuwe items, zoals iCloud Drive en iCloud Foto’s.

iCloud Drive op Windows

Als je op iCloud Drive klikt, zie je bijvoorbeeld alle mappen en bestanden van iCloud Drive. Hier kun je bestanden openen, bewerken en opslaan zoals je gewend bent. De informatie wordt dan gesynchroniseerd met de iCloud-server, zodat je aanpassingen meteen ook op de iPhone, de iPad en de Mac staan. Ook kun je nieuwe bestanden aan iCloud Drive toevoegen.

iCloud foto's op Windows

Als je op iCloud-foto’s in Explorer klikt, verschijnen alle foto’s die je gedeeld hebt en je Fotostream (mits je de optie Fotostream op de iPhone of de iPad in hebt geschakeld). Hier kun je alle foto’s bekijken die je hebt geschoten op de iPhone en iPad, en zelfs de foto’s die je via de Mac hebt gedeeld via Fotostream. Vanuit deze plek kun je foto’s gemakkelijk op een andere plek zetten of verwijderen.

Lees verder: Fotostream, complete uitleg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2015
Categorie Windows
Onderwerpen icloud, windows