Microsoft Word op de iPhone met een otter.

Zo installeer je Microsoft Office op je iPhone

Microsoft Office heeft gratis apps voor de iPhone en iPod touch. In deze tip leggen we uit hoe je de apps installeert en gebruikt.

Microsoft Office voor iOS is in beperkte mate gratis te gebruiken op de iPhone. Het enige wat je nodig hebt, zijn de Office-apps en een gratis Microsoft-account. In dit artikel leggen we uit hoe je de apps op je iPhone installeert en een Microsoft-account aanmaakt.

Microsoft Word op de iPhone met een otter.

Microsoft Office op de iPhone installeren

De Microsoft Office-apps zijn gratis te downloaden en te gebruiken voor privé-doeleinden. Met een Microsoft-account kun je bestanden openen en in beperkte mate ook bewerken. Het gaat dan om tekst bewerken, media toevoegen en andere basistaken. Ook kun je samenwerken aan documenten en documenten opslaan in OneDrive voor consumenten. Een Microsoft-account kan een Outlook, Live of Hotmail-adres zijn. Heb je geen account, dan leggen we verderop uit hoe je er één aanmaakt.

Voor meer geavanceerdere functies en zakelijk gebruik heb je een Office 365-abonnement nodig dat beschikbaar is vanaf €69 per jaar of €7 per maand. Hier meld je je aan voor Office 365 en lees je meer over de functies.

Microsoft Office apps installeren

Wil je Word, Excel of PowerPoint gebruiken op je iPhone? Doorloop dan onderstaande stappen om de apps te installeren en in gebruik te nemen.

  1. Gebruik onderstaande links om te downloaden:
  2. Tik op Gratis en vervolgens op Installeer om de app meteen te installeren. Waarschijnlijk word je gevraagd om je wachtwoord in te voeren of te bevestigen via Touch ID.
  3. De applicatie zal automatisch beginnen met installeren.
  4. Doe dit ook voor de overige Office-apps, mocht je deze willen gebruiken.
  5. Open een Microsoft Office-app op je iPhone. Tik na het openen op Aanmelden.
  6. Voer vervolgens het e-mailadres of telefoonnummer dat is gekoppeld aan je bestaande Microsoft-account in. Heb je nog geen account, vul dan je e-mailadres of telefoonnummer in. Klik vervolgens op Volgende.
  7. Als je een account hebt kun je op het volgende scherm inloggen en direct aan de slag met de app. Heb je nog geen account, dan krijg je een scherm te zien om een gratis account aan te maken. Hierbij krijg je gratis 5 GB opslag om documenten op te slaan in de clouddienst OneDrive van Microsoft.

Microsoft Word voor iPhone

Je kunt bij Word, Excel en PowerPoint ook kiezen om de app te gebruiken zonder account. Je kunt dan enkel documenten openen vanuit een andere app, maar niet bewerken of opslaan. Klik hiervoor in het loginscherm onderaan op Later aanmelden.

Microsoft Outlook installeren

Microsoft Outlook biedt je de mogelijkheid om zowel je mailbox als je agenda te beheren. De app is gratis te gebruiken met een e-mailadres van bijna alle bekende maildiensten. Microsoft Outlook voor iOS werkt met Microsoft Exchange, Office 365, Outlook.com (inclusief Hotmail en MSN), iCloud, Gmail en Yahoo Mail. Je bent daarbij niet verplicht een Microsoft-account aan te maken.

Het enige wat je moet doet is Microsoft Outlook downloaden vanuit de App Store. Vervolgens log je in met het mailadres dat je wilt gebruiken en kun je aan de slag.

Microsoft Outlook OneNote

Microsoft OneNote installeren

Microsoft OneNote is een notitie-app van Microsoft Office. De notities worden gesynchroniseerd tussen apparaten via OneDrive, de eigen clouddienst van Microsoft. Deze kun je in principe volledig gratis gebruiken als je een Microsoft Account hebt, al biedt een betaald Office 365-account je extra opslagruimte. De gratis versie is beperkt tot 5 GB.

Je downloadt Microsoft OneNote gratis vanuit de App Store. Vervolgens moet je je aanmelden met je Microsoft-account of een account aanmaken als je dat nog niet hebt. De stappen die je moet doorlopen zijn vergelijkbaar met die voor het gebruik van de andere Office-apps.

Zie ook: Office installeren op je iPad

Lees ook onze uitleg Microsoft Office voor iOS voor meer informatie over Microsoft Office.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2017
Categorie Documenten
Onderwerpen microsoft office, office