Microsoft Authenticator

Nieuwe Microsoft Authenticator-app laat je veilig inloggen met Apple Watch en Touch ID

Microsoft gaat de beveiliging van Hotmail- en Outlook-accounts verbeteren. In de nieuwe Microsoft Authenticator-app kun je veilig inloggen met je Apple Watch of Touch ID.

Microsoft gaat de beveiliging van Outlook- en Hotmail-gebruikers verbeteren en heeft daarbij de Apple Watch in het vizier als beveiligingsmiddel. De Azure Authenticator-app voor iOS krijgt volgende maand een update met een nieuw design en enkele nieuwe functies. Tweestapsverificatie op meerdere apparaten werd al ondersteund op Android, maar nog niet op iOS. Daar komt half augustus verandering in, als je vanaf je iPhone, iPad én Apple Watch toestemming kunt geven om in te loggen op Microsoft-accounts.


microsoft-authenticator

Microsoft Authenticator

Wil je inloggen met je Microsoft-account op een nieuw apparaat, dan krijg je een melding op je telefoon of smartwatch (dat mag trouwens ook een Samsung Gear zijn). Met één simpele beweging geef je aan dat jij het echt bent. Het werkt zelfs nog iets sneller dan Google’s vernieuwde tweestapsverificatie-functie voor iOS. Je hoeft namelijk alleen op de notificatie te tikken, terwijl je bij Google nog de app moet openen.

De aankondiging van Microsoft spreekt in typische Redmond-taal over “best in breed MFA experience”, maar daarmee bedoelen ze multi-factor authentication, het inloggen met meerdere apparaten of codes, waarmee je bewijst dat jij het bent. Apple ondersteunt naast tweestapsverificatie sinds een paar maanden ook tweefactorauthenticatie, waarmee je twee bewijsmiddelen nodig hebt: een wachtwoord en een vertrouwd apparaat.

Microsoft Authenticator-app

Verder gaat Microsoft in de vernieuwde app ook Touch ID ondersteunen. Heb je geen Apple Watch of Touch ID, dan kun je de app toch nog gebruiken, maar moet je wel een 6-cijferige code intikken. “We beginnen nog maar net met deze nieuwe app”, aldus Alex Simons, programmamanager bij Microsoft’s divisie die zich bezighoudt met identiteiten. “Nu dat we klaar zijn met het samenvoegen tot één codebasis, verwachten we op korte termijn snel verbeteringen door te voeren.”

De vernieuwde app zal ook niet langer Azure Authenticator heten, een naam die consumenten misschien wat afschrikt. In plaats daarvan heet de app simpelweg Microsoft Authenticator. Wil je niet voor elke aanbieder een aparte app installeren, dan zijn er ook apps voor tweestapsverificatie die het werk uit handen nemen en meerdere diensten bundelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2016, 8:46
Categorie Apps
Onderwerp microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.