office-delve-microsoft

Microsoft: het complete overzicht over Microsoft voor je iPhone, iPad en Mac

Microsoft maakt al jaren uitstekende apps voor de iPhone en de iPad. In dit uitlegartikel geeft iCulture een overzicht van de belangrijkste apps en diensten, zoals Office, OneDrive en OneNote.

apple-watch-workoutAls je al jaren een Windows-pc hebt en verschillende diensten van Microsoft gebruikt, dan is de iPhone een geweldige smartphone om te gebruiken. Microsoft heeft namelijk een aantal uitstekende apps in de App Store staan en doorgaans krijgen die eerder updates dan de Android- en Windows Mobile-versies. De apps die Microsoft voor iPhone en iPad heeft uitgebracht, bevatten talloze handige functies waardoor er geen reden is om voor een Windows-telefoon te kiezen. De iPhone voldoet prima, misschien nog wel beter. In dit uitlegartikel vind je een overzicht van alle belangrijke Microsoft-producten voor de iPhone.


Wil je alle functies van Office en Outlook gebruiken, dan kun je vanaf €69 per jaar abonnee worden van Office 365.

Hier meld je je aan voor Office 365

Microsoft Word

Iedereen die ooit eens een tekstbestand op de computer heeft aangeraakt, weet inmiddels wel wat een Word-bestand is. Met Word op de iPhone kun je onderweg bestanden bewerken of alvast een opzetje maken voor een nieuwe tekst. Je zou er hele lange teksten mee kunnen typen als je dat zou willen en Word biedt meer dan genoeg gereedschappen hiervoor. Op de iPad werkt het echter allemaal iets prettiger. Word ondersteunt ook OneDrive voor het online opslaan van je bestanden. Je kunt ook Word-bestanden in iCloud Drive openen en bewerken. – Lees meer over Word voor iOS.

Microsoft Excel

Excel is een geweldig programma om grote hoeveelheden data te bewerken. Heb je Excel-bestanden die je ook onderweg beschikbaar wilt hebben? Dan kun je bij de Excel-app goed terecht. Deze heeft dezelfde ondersteuning voor Microsoft OneDrive. Als je echt wil werken met de Excel-app raden we iPad aan, omdat dat iets prettiger is op het grotere scherm. Ook kun je Excel-bestanden in iCloud Drive openen en bewerken. – Lees meer over Excel voor iOS.

Microsoft PowerPoint

Dankzij PowerPoint op de iPhone en de iPad kun je onderweg nog even je presentatie doornemen voordat je straks je verhaal moet houden. Je kunt echter ook nieuwe presentaties in elkaar zetten en bestaande presentaties openen vanuit OneDrive of iCloud Drive. De iPhone-versie van deze universele app is verrassend functioneel, maar als je echt iets wilt doen, raden we aan de iPad te gebruiken. De PowerPoint-app is al aangepast voor de Apple Watch. – Lees meer over PowerPoint voor iOS.

Outlook for iOS

Outlook is al jaren een van de bekendste programma’s voor het beheren van je e-mail, agenda en adressen. De iOS-app is eigenlijk niet gemaakt door Microsoft zelf, maar is ontstaan uit een overname van Acompli. Deze uitstekende e-mailapp gaat sindsdien door het leven als Outlook voor iOS. De app combineert je e-mail, agenda en contactenlijst en heeft een clean design. De app is erg overzichtelijk ingedeeld, waardoor je vrij snel contacten vindt, razendsnel je mail beantwoordt en altijd kunt zien wat er in je (werk)agenda staat. Deze app ondersteunt trouwens ook de andere Microsoft-apps, zodat je een Word-bestand in Outlook snel kunt bewerken in Word. – Lees meer over Outlook voor iOS.

OneNote voor iPhone en iPad

OneNote is het digitale notitieblok van Microsoft. Hiermee kun je, net zoals in Evernote en in de Notities-app van Apple, je gedachten en ideeën opschrijven. OneNote is echter een stuk uitgebreider qua opties en mogelijkheden. Er zijn stiften, de app ondersteunt plaatjes en je kunt meerdere notitieboeken gebruiken. Daardoor is OneNote praktisch véél functioneler en nuttiger voor mensen die vaak in projecten werken. De app ondersteunt ook OneDrive, zodat je op de Mac en pc direct verder kan werken als je OneNote voor Windows of de Mac hebt. Er zijn twee losse apps voor iPhone en iPad. – Lees meer over OneNote voor iOS.

OneDrive

OneDrive is Microsofts antwoord op iCloud. Het biedt verschillende functies binnen één app. Zo kun je via de OneDrive-app bij de foto’s die je in OneDrive hebt opgeslagen, net zoals de Fotostream-functie van de standaard iOS-app Foto’s. Uiteraard kun je ook je bestanden bekijken die je in OneDrive hebt opgeslagen. Verder het is mogelijk om alle bestanden die in OneDrive staan te delen met anderen en nieuwe bestanden en foto’s aan OneDrive toe te voegen. De app dient hierdoor eigenlijk als een soort verkenner voor de OneDrive-bestanden in de cloud: je kunt gemakkelijk zoeken wat je wil hebben en daarna openen in een andere (Office)-app. – Lees meer over OneDrive voor iOS.

Skype

Skype is al jarenlang een dochterbedrijf van Microsoft. De Skype-apps op iPhone en iPad zijn bedoeld voor internetbellen (VoIP), videobellen en berichtjes sturen via internet. Net zoals Skype op de pc en Mac. Het is een directe concurrent voor iMessage en FaceTime van Apple. Skype wordt vooral veel gebruikt om mensen in het buitenland te bellen en voor zakelijke gesprekken. Voor consumenten zijn er inmiddels andere beldiensten, zoals bellen via Facebook Messenger en WhatsApp, die langzamerhand de positie van Skype overnemen.

Office Lens

Office Lens is een scanner-app voor notities, facturen, whiteboards en andere geschreven teksten die je wilt digitaliseren. Als je een foto maakt van een whiteboard vol met goede ideeën, snijdt deze app de achtergrond weg en verbetert de leesbaarheid wat er op het bord staat. Hierbij wordt gebruik gemaakt van OCR, optische karakterherkenning. Daarna kun je de afbeelding gemakkelijk delen met een andere Microsoft-app of versturen als mail, in je fotobibliotheek zetten of er een pdf van maken die weer ingelezen kan worden in iBooks. Werk je veel met whiteboards of heb je veel papierwerk op je bureau hebben, dat je graat wilt digitaliseren. Dan is het verdraaid handig om deze app op je iPhone te hebben. – Lees meer over Office Lens.

Wil je alle functies van Office en Outlook gebruiken, dan kun je vanaf €69 per jaar abonnee worden van Office 365.

Hier meld je je aan voor Office 365

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017