Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
UPDATED
Toon of verberg de lijst met posts
Microsoft 365

Microsoft: het complete overzicht over Microsoft voor je iPhone, iPad en Mac

Microsoft maakt al jaren uitstekende apps voor de iPhone en de iPad. In dit uitlegartikel geven we je een overzicht van de belangrijkste apps en diensten, zoals Office, OneDrive en OneNote.

Microsoft op je iPhone, iPad en Mac

Als je al jaren Windows-gebruiker bent en de verschillende Microsoft-diensten gebruikt, dan is een overstap naar de iPhone, iPad en Mac een kleine stap. Microsoft heeft namelijk uitstekende apps gemaakt, die gewoon via de App Store te downloaden zijn en die regelmatig updates krijgen. Ook bij nieuwe iOS-functies is Microsoft er vaak snel bij om te zorgen dat je er gebruik van kan maken. En dat gaat veel verder dan alleen Microsoft Office. Wil je alle functies van Office en Outlook gebruiken, dan kun je vanaf €69 per jaar abonnee worden van Office 365.

Microsoft Office

Iedereen die ooit een tekstbestand op de computer heeft aangeraakt, weet hoe belangrijk Word is. Word is hét standaardformaat voor geschreven documenten, al wordt er ook steeds vaker gebruik gemaakt van online diensten zoals Google. Er zijn Word-apps voor iPhone, iPad en Mac om onderweeg je bestanden te kunnen bewerken of om alvast een opzetje te maken voor een nieuwe tekst. Word ondersteunt OneDrive voor het online opslaan van je bestanden, maar je kunt de Word-bestanden ook in iCloud Drive openen en bewerken. Je vindt ze terug in de Bestanden-app.

Excel is een geweldig programma om grote hoeveelheden data te bewerken in rekenbladen. Met de Excel-app bekijk je je spreadsheets ook onderweg.

Als je een presentatie moet geven is PowerPoint voor veel mensen dé standaard oplossing. Met de PowerPoint-apps voor iPhone en de iPad kun je onderweg nog even je presentatie doornemen voordat je je verhaal moet houden. Je kunt echter ook nieuwe presentaties in elkaar zetten en bestaande presentaties openen vanuit OneDrive of iCloud Drive. De mobiele app is verrassend functioneel, maar als je echt een belangrijk verhaal wilt houden kan het beter op de iPad of Mac. Ook een leuk detail: je kunt je PowerPoint-presentatie vanaf je Apple Watch bedienen.

Verder lezen:

Hier meld je je aan voor Office 365

Outlook voor iOS

Outlook is al jaren een van de bekendste programma’s voor het beheren van je e-mail, agenda en adressen. De iOS-app is ontstaan uit een overname van Acompli. Deze e-mailapp was in het verleden erg populair en is al een paar jaar geleden ‘omgekat’ naar Outlook voor iOS.

De app combineert je e-mail, agenda en contactenlijst en heeft een opgeruimd design, zodat je vrij snel contacten vindt, razendsnel je mail beantwoordt en altijd kunt zien wat er in je (werk)agenda staat. Deze app werkt trouwens ook nauw samen met de andere Microsoft-apps, zodat je een Word-bestand in Outlook snel kunt bewerken in Word.

OneNote voor iPhone en iPad

OneNote is het digitale notitieblok van Microsoft. Hiermee kun je net zoals in Evernote en in de Notities-app van Apple je gedachten en ideeën opschrijven. OneNote is echter een stuk uitgebreider qua opties en mogelijkheden. Er zijn stiften, de app werkt met plaatjes en je kunt meerdere notitieboeken gebruiken. Daardoor is OneNote praktisch véél functioneler en nuttiger voor mensen die vaak in projecten werken. De app ondersteunt ook OneDrive, zodat je op de Mac en pc direct verder kan werken als je OneNote voor Windows of de Mac hebt. Er zijn twee losse apps voor iPhone en iPad. – Lees meer over OneNote voor iOS.

OneDrive

OneDrive is Microsofts antwoord op iCloud. Het biedt verschillende functies binnen één app. Zo kun je via de OneDrive-app bij de foto’s die je in OneDrive hebt opgeslagen. Uiteraard kun je ook je bestanden bekijken die je in OneDrive hebt bewaard. Verder het is mogelijk om alle bestanden die in OneDrive staan te delen met anderen en nieuwe bestanden en foto’s aan OneDrive toe te voegen. De app dient hierdoor eigenlijk als een soort verkenner voor de OneDrive-bestanden in de cloud: je kunt gemakkelijk zoeken wat je wil hebben en daarna openen in een andere (Office)-app.

Microsoft Teams

Microsoft Teams is in korte tijd erg belangrijk geworden. Met deze dienst kun je videovergaderen met collega’s en mensen buiten je organisatie. Microsoft Teams is een chatgebaseerd platform om samen te werken. Je kunt documenten delen, online vergaderen en op allerlei andere manieren communiceren. Met een teamruimte kun je beslissingen nemen, ook als iedereen thuis werkt. Het helpt vooral als een team deel uit maakt van een groot bedrijf met geografisch gespreide medewerkers of veel externe medewerkers.

Andere Microsoft-apps

Skype is al jarenlang een dochterbedrijf van Microsoft. De Skype-apps op iPhone en iPad zijn bedoeld voor internetbellen (VoIP), videobellen en berichtjes sturen via internet. Het was ooit een directe concurrent voor iMessage en FaceTime van Apple, maar ondertussen hebben WhatsApp en Facebook Messenger die rol als concurrenten overgenomen.

Office Lens is een scanner-app voor notities, facturen, whiteboards en andere geschreven teksten die je wilt digitaliseren. Als je een foto maakt van een whiteboard vol met goede ideeën, snijdt deze app de achtergrond weg en verbetert de leesbaarheid wat er op het bord staat. Hierbij wordt gebruik gemaakt van OCR, optische karakterherkenning. Daarna kun je de afbeelding gemakkelijk delen met een andere Microsoft-app of versturen als mail, in je fotobibliotheek zetten of er een pdf van maken die weer ingelezen kan worden in de Boeken-app op je iPhone. Werk je veel met whiteboards of heb je veel papierwerk op je bureau hebben, dat je graat wilt digitaliseren. Dan is het verdraaid handig om deze app op je iPhone te hebben.

Zo zijn er nog veel meer apps van Microsoft in de App Store te vinden. Zoek op een van de hierboven genoemde apps en tik daarna op de naam ‘Microsoft’ om alle apps te bekijken. Soms heb je er Office 365 voor nodig, soms is het gratis.

Wil je alle functies van Office en Outlook gebruiken, dan kun je vanaf €69 per jaar abonnee worden van Office 365.

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2022
Onderwerp