WhatsApp voor Windows: zo gebruik je WhatsApp op je pc

Je kan WhatsApp op Windows gebruiken, zodat je niet continu je iPhone hoeft te gebruiken om berichten te versturen. In deze tip laten we je zien hoe je WhatsApp op je pc gebruikt.

WhatsApp op je Windows-pc

Heb je een iPhone en een Windows-pc, dan kun je gelukkig WhatsApp op je pc gebruiken. Dat kan op twee manieren: met WhatsApp Desktop en WhatsApp web. Hoe kan je WhatsApp Windows installeren en wat zijn de mogelijkheden? Je leest hier alles over WhatsApp voor je pc.

Optie 1: WhatsApp Windows downloaden en gebruiken

De meest eenvoudige manier om WhatsApp op Windows te gebruiken is via de desktop-app. Je hebt WhatsApp op Windows 8, maar WhatsApp werkt ook op Windows 10. De Windows-app werkt ook in combinatie met je iPhone en Android, zolang je maar WhatsApp hebt. Het is helaas niet mogelijk om WhatsApp Windows zonder telefoon te gebruiken. Volg deze stappen om WhatsApp Windows gratis te installeren:

  1. Ga naar de Windows Store en download WhatsApp (link) of ga naar de officiële website. Op de website kies je de juiste versie: 32-bit of 64-bit.
  2. Open WhatsApp op je iPhone en je computer. Ga op je iPhone naar Instellingen > WhatsApp Web/Desktop.
  3. Scan de QR-code met je iPhone die op je Windows-pc weergegeven wordt.
  4. Je kan nu WhatsApp gebruiken op je Windows-pc.

WhatsApp Web en Desktop instellen.

Met WhatsApp op je computer hoef je dus niet meer voor elk berichtje je smartphone erbij te pakken. Antwoorden kan gewoon rechtstreeks vanaf je pc en met meldingen blijf je op de hoogte van alle berichtjes. Meer over de mogelijkheden van WhatsApp Desktop lees je in onze tip.

WhatsApp Web gebruiken op Windows
Als je geen app wil installeren, dan kan je ook WhatsApp Web gebruiken. Je hebt dan alleen een internetbrowser nodig, bijvoorbeeld Chrome of Edge. Je gebruikt WhatsApp Web op Windows als volgt:

  1. Ga op je Windows-pc naar de website web.whatsapp.com.
  2. Open WhatsApp op je iPhone en ga naar Instellingen > WhatsApp Web/Desktop.
  3. Scan met je iPhone de QR-code die op je Windows-pc in beeld verschijnt.
  4. Je kan nu WhatsApp gebruiken op het web.

Het is voor WhatsApp Web vereist dat je iPhone of andere smartphone aan staat en een actieve internetverbinding heeft. Meer over de mogelijkheden en functies van WhatsApp Web lees je in ons uitgebreide artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!