Draadloze CarPlay in BMW dankzij Harman.

Reacties voor: iPhone 15 in de auto: Apple gaat probleem met BMW en Toyota oplossen

Gebruikers klagen over problemen met het draadloos opladen van hun iPhone 15 in BWM's. Toestellen raken daardoor beschadigd. Ook zijn er problemen met CarPlay.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. De Kevlar (zwarte) usb A naar usb C kabel van Kruidvat werkt prima met CarPlay en de kabel kost maar 6 euro (1 meter lang)

  2. Ik heb een adapter van USB-A naar USB-C gekocht voor een paar euro en die werkt prima met verschillende USB-C kabels.

  3. Sommige kabels kunnen alleen opladen en ondersteunen geen data-transfer (of het juiste protocol hiervoor). Zou het daar niet aan kunnen liggen?

    Dat is toch wel een probleem met de huidige USB-standaard: de ene USB kabel is de andere niet, en dat is maar moeilijk te zien..

  4. Niet enkel BMW: heb een nieuwe Seat (met USB-C) en CarPlay is een regelrecht drama bij veel wagens van de Volkswagen groep.
    Ik heb heel veel contact gehad met Seat en Apple en ze verwijzen naar elkaar. Zo nu en dan komen er wel software updates uit maar ik had beter verwacht van dit soort grote bedrijven.
    CarPlay is voor veel mensen echt essentieel.

  5. Ik had dezelfde uitdaging, onze auto heeft alleen een USB-A poort. Gelukkig had ik nog een USB-A naar USB-C kabel liggen die bij mijn Samsung T7 zat en die werkt zonder problemen met CarPlay.

  6. Karma! Voor het nooit gebruiken van richtingaanwijzers…

  7. Carplay draadloos perfect met pro nergens last van
    Ook geen warme batterij

  8. Ook in mijn Toyota Corolla van 2021 (met software updates van 2022) heb ik sinds iOS 17 problemen. Zowel iPhone 14 pro als 15 pro max hebben deze issues met bedraad (of onbedraad met draadloze CarPlay dongel):

    – Muziek in apple music start niet met automatisch spelen (was wel zo met iOS 16 en eerder)
    – Zodra auto met iPhone CarPlay verbindt, verwacht de auto een spraak opdracht (MIC icoon zichtbaar in info scherm tussen de tellers) en staat de radio op mute. Kortom, ik moet elke keer na wegrijden de MIC icoon wegdrukken

    En ja, de iPhone 15 is wel selectief welke USB-C kabels werken. Tot nu toe is de beste combi de gevlochten Apple iPhone kabel icm een USB A naar C adaptertje (enkele euro’s op Amazon).

  9. Ik heb bij allekabels deze gekocht. Dan kan ik ook nog switchen tussen Lightning en usb-c. Hij gaat met usb-a in mijn Sony CarPlay radio. Ik wel goed opgelet bij de aanschaf en zoektocht dat ik kabel voor datatransfer kocht.

  10. (Red.) Er hebben zich meer mensen met klachten gemeld, ook met eerdere iPhone-modellen en met andere automerken. We hebben het artikel daarom aangepast.

  11. Bij de Polestar 2 is dus net een software update gekomen die het mogelijk maakt het draadloos opladen uit te zetten. Als je carplay via een kabel doet en je legde je iPhone op de oplaadmat werd m’n iPhone idd erg heet. Dit was al onder iOS 16. Dat is nu verleden tijd.

    De automatische iPhone opwarmer, noemen we dat matje. Laden deed het nauwelijks.

  12. De Belkin BoostCharge usb-a-naar-usb-c kabel uit het artikel is er ook in het zwart, deze wordt alleen niet bij Apple verkocht. Er zijn meerdere (web)winkels die hem verkopen in diverse lengtes. Enige wat je dan niet krijgt is het “fancy” kabelbindertje.

    Heb hem gisteren zelf in het zwart gekregen, moet hem alleen nog even uitproberen in m’n auto 🙂

  13. (Red.) Apple gaat het probleem met draadloos opladen in BMW’s oplossen. We hebben het artikel daarom bijgewerkt.

  14. Er worden momenteel 2 specifieke automerken genoemd: BMW en Toyota. Weet iemand ook hoe het zit met een Tesla? Gaat het dan wel goed? Ik krijg binnen een maand mijn iPhone 15 Pro Max geleverd en ben wel erg benieuwd 🙂

    • Origineel geplaatst door snoepert

      Er worden momenteel 2 specifieke automerken genoemd: BMW en Toyota.

      Ze noemen enkel specifiek de Toyota Supra.
      En dat is heel simpel gezegd een BMW Z4 met vast dak (volgens Top Gear).
      Ik vraag me dan af hoe het zit met Mini; feitelijk ook een BMW…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.