Apple Watch wijzerplaat met complicaties Weer in watchOS 10

watchOS 10.1 lost probleem op met Weer-complicaties en -widgets op Apple Watch

Apple geeft mogelijke oplossing
Heb jij last van een probleem waardoor complicaties en widgets van de Weer-app op de Apple Watch in watchOS 10 geen info tonen? Na Apple's eerdere suggestie om het probleem op te lossen, wordt nu geadviseerd om te updaten naar watchOS 10.1.

Update 26 oktober 2023: In het eerder genoemde supportdocument zegt Apple dat watchOS 10.1 het probleem mogelijkst oplost. Apple adviseert dan ook om gebruikers die last hebben van niet-werkende Weer-complicaties en widgets (waarbij er — getoond wordt) om de Apple Watch te updaten naar watchOS 10.1. Als dat nog niet het gewenste effect heeft, dan kun je altijd nog de eerdere stappen proberen die we hieronder al voorgesteld hebben.

Bekijk ook

watchOS 10.1 staat klaar: Tik dubbel op de nieuwste modellen en meer

watchOS 10.1 voor de Apple Watch is nu beschikbaar en daarin zitten een paar nieuwe functies, zowel voor de nieuwste modellen als andere Apple Watches.

Update 27 september 2023: Apple heeft een nieuw supportdocument online gezet waarin het probleem met de Weer-complicaties in watchOS 10 zo goed als erkend wordt. Daarbij geeft Apple ook twee oplossingen. De eerste oplossing is het wijzigen van je locatie-instellingen voor de Weer-app, door deze op Nooit te zetten en daarna terug te zetten naar je eerdere instelling. Dit heeft bij ons niet het gewenste effect gehad. Een tweede suggestie is om al je privacy- en locatie-instellingen te resetten. Hiermee reset je alle locatie-instellingen van alle apps, waardoor iedere app weer opnieuw toestemming moet vragen tot je locatie.

Volg deze stappen om je locatie-instellingen te resetten:

  1. Ga op de iPhone naar Instellingen > Algemeen > Zet over of stel iPhone opnieuw in.
  2. Tik op Stel opnieuw in.
  3. Kies voor Herstel locatie en privacy.
  4. Voer je toegangscode in en bevestig het.

Je raakt bij deze stappen geen gegevens kwijt, maar je moet voor alle apps dus wel opnieuw toestemming geven tot je locatie. Open daarom nu de Weer-app op je iPhone en geef daar toestemming tot je locatie. Ga daarna nog naar Instellingen > Privacy en beveiliging > Locatievoorzieningen > Weer en zet deze op Altijd. Check vervolgens op je Apple Watch of de complicatie nu wel werkt.

Hieronder volgt ons eerdere artikel van 26 september 2023
De complicaties op je Apple Watch (de kleine informatieblokjes op je wijzerplaat) geven je een snelle blik op nuttige info, zoals je volgende agenda-afspraak, je activiteitringen en het weerbericht. Vooral die laatste hebben veel Apple Watch-gebruikers op hun wijzerplaat staan, maar juist daarmee is nu een probleem. Op de wijzerplaat verschijnt geen informatie over het weer in watchOS 10 en ook de nieuwe widget in de slimme stapel kan bij sommige gebruikers geen informatie tonen.

Problemen met weerinfo op wijzerplaat watchOS 10

In plaats van de huidige temperatuur, uv-index, kans op neerslag of één van de vele andere weercomplicaties, zien sommige gebruikers slechts een streepje. De data van je huidige locatie lijkt dus niet opgehaald te kunnen worden. Zodra je op de complicatie tikt, wordt wel de Weer-app geopend en kun je de huidige informatie voor jouw locatie bekijken. Maar op de wijzerplaat zelf verschijnt deze informatie dus niet, wat de complicaties onbruikbaar maakt.

Dat geldt ook voor de nieuwe widgets op de Apple Watch, die ook beschikbaar is voor de Weer-app. Je ziet daar normaal gesproken een weersvoorspelling voor de komende vijf uur, maar nu zijn er alleen streepjes te zien met de tekst Weer laden. De informatie kan dus niet opgehaald worden.

Complicaties en Weer-widget werken niet in watchOS 10 op Apple Watch

Gebruikers op Apple’s supportforum, Reddit en diverse andere fora maken melding van het probleem. Tijdens de beta’s van watchOS 10 merkten sommige gebruikers ook al dit probleem op, dus het lijkt erop dat ditzelfde probleem in de definitieve versie ook aanwezig is. Wij hebben dit probleem zelf ook ervaren op één van onze Apple Watch-modellen.

Een definitieve oplossing is er helaas niet. Om überhaupt informatie te kunnen tonen, moet de Weer-app altijd toestemming hebben tot je locatie, zowel op de iPhone als Apple Watch. Je kunt dit checken via Instellingen > Privacy en beveiliging > Locatievoorzieningen > Weer. Je vindt deze stappen ook op de Apple Watch zelf, waarbij de instelling overgenomen wordt van de iPhone. Sommige gebruikers zeggen dat het tijdelijk helpt om de instelling voor de 24 uursklok aan te passen, maar dat heeft bij ons niet het gewenste effect. Je vindt deze optie in de Watch-app op je iPhone bij Klok > 24 uursklok. Zet het uit en weer aan en check op je Apple Watch of het geholpen heeft. Maar zelfs als dit helpt, zal je op den duur weer streepjes bij de complicatie zien.

Een andere oplossing is het instellen van een andere weer-app op de Apple Watch met complicaties. Een goed alternatief is de app Carrot Weather, die complicaties heeft die er exact hetzelfde uit zien als die van Apple zelf. Meer voorbeelden vind je in onze gids.

Heb jij na het updaten van watchOS 10 ook last van dit probleem? Laat het ons weten in de reacties.

Bekijk ook

De beste weer-apps voor je Apple Watch, mét handige complicaties

Er zijn tal van handige weerapps op de Apple Watch. Sommige daarvan werken met complicaties, zodat je vanaf je wijzerplaat meteen het weer kan checken. In dit artikel zetten we de beste apps op een rij.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 26 oktober: Artikel bijgewerkt dat het probleem is opgelost in watchOS 10.1.

watchOS 10

watchOS 10 is de grote update voor de Apple Watch, die in het najaar van 2023 is verschenen. watchOS 10 is aangekondigd tijdens de WWDC 2023 en bevat veel grote en belangrijke verbeteringen en nieuwe functies. Zo zijn er nieuwe Apple Watch-widgets en een slimme stapel, is de bediening vernieuwd met het Bedieningspaneel bij de zijknop, hebben bijna alle standaardapps een nieuwe look gekregen en nog veel meer. In ons overzicht met de beste watchOS 10-functies, lees je er veel meer over. De update is beschikbaar voor de Apple Watch Series 4 en nieuwer. Hier lees je alles over watchOS 10 en lees je meer over het besturingssysteem voor de Apple Watch.

watchOS 10

Reacties: 36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.