iOS 17 Update

Apple brengt iOS 17.1.1 met bugfixes uit: lost Weerwidget- en BMW-bug op

Er staan weer updates klaar voor je iPhone, want Apple heeft iOS 17.1.1 en iPadOS 17.1.1 uitgebracht. Deze updates focussen zich op verbeteringen achter de schermen. Er worden ook twee vervelende bugs opgelost.

Apple heeft weer een nieuwe update uitgebracht. Onlangs verscheen iOS 17.1, waarin tal van nieuwe functies zaten. Maar tussendoor komt ook nog even iOS 17.1.1 langs, die nu voor je klaar staat. Daarnaast is er voor de tablets iPadOS 17.1.1 te downloaden. Aan de versienummers is al te zien dat er geen nieuwe functies in zitten, maar uitsluitend bugfixes. Wat is er precies opgelost? Dat lees je hier!

De nieuwste iOS-update wordt momenteel uitgerold. Het kan daardoor even duren voordat de update voor jou zichtbaar is. Meestal rolt Apple de updates uit vanaf 19:00 Nederlandse tijd. Het heeft geen zin om in de reacties te melden dat je de update nog niet ziet. Zie ook ons artikel over iOS-installatieproblemen.

iOS 17.1.1 en iPadOS 17.1.1 verschenen

De afgelopen zijn er bij sommige iPhone-gebruikers nog wel wat problemen opgedoken. Zo hebben sommige gebruikers nog last van wifi-problemen, dat volgens Apple in ieder geval in iOS 17.2 opgelost zou moeten zijn.

Ook hebben sommige gebruiker last van een probleem waardoor de iPhone in de nacht spontaan opnieuw opstart, terwijl hij aan de lader ligt. Of deze bugs nu zijn opgelost, is niet helemaal duidelijk. In de releasenotes van iOS 17.1.1 (buildnummer 21B91) worden namelijk alleen deze twee problemen met name genoemd:

This update provides bug fixes for your iPhone including:

– In rare circumstances, Apple Pay and other NFC features may become unavailable on iPhone 15 models after wireless charging in certain cars
– Weather Lock Screen widget may not correctly display snow

De toevoeging ‘including’ wekt de indruk dat er nog meer bugs zijn opgelost die niet worden genoemd. Wat we in ieder geval wel weten is dat het NFC-probleem in sommige BMW’s en Toyota’s nu moet zijn opgelost. Bij het opladen van je iPhone op een draadloze oplaadmat in de auto werd de NFC-chip kapot gemaakt, waardoor Apple Pay niet meer werkte.

Bekijk ook

iPhone 15 in de auto: Apple gaat probleem met BMW en Toyota oplossen

Gebruikers klagen over problemen met het draadloos opladen van hun iPhone 15 in BWM's. Toestellen raken daardoor beschadigd. Ook zijn er problemen met CarPlay.

Dat de weerwidget geen data gaf was eerder al op de Apple Watch problematisch, maar ook op de iPhone hadden mensen een probleem. Op plaatsen waar het sneeuwde was een ‘blank page’-icoontje te zien in plaats van een sneeuwicoon. Apple heeft dit nu aangepakt. Mogelijk zijn deze of andere bugs in deze update aangepakt. We verwachten verder dat de beveiliging verder verbeterd is.

iOS 17.1.1 en iPadOS 17.1.1 downloaden

Om iOS 17.1.1 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via je computer. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac en open de Finder (of iTunes in macOS Mojave of ouder). Windows-gebruikers openen iTunes. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Bekijk ook

iPhone updaten: zo kun je de nieuwste iOS-versie installeren

Hoe kun je de software op je iPhone bijwerken naar de nieuwste versie van iOS? In deze tip leggen we uit hoe de iPhone updaten werkt, met of zonder computer.

Gebruikte je een testversie en wil je geen beta’s meer ontvangen? Vergeet je niet af te melden voor het betaprogramma mocht je geen beta meer willen draaien.

Bekijk ook

Zo kun je je afmelden voor de beta's van iOS, watchOS, macOS en tvOS

Als je geen publieke betaversies van iOS, iPadOS, watchOS, macOS en tvOS meer wilt installeren, kun je je hiervoor eenvoudig afmelden. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

Waarom zie ik de update (nog) niet?

Het kan soms even duren voordat jij de update op jouw toestel te zien krijgt. Dat heeft ermee te maken dat Apple deze updates gefaseerd uitrolt. Hoe dit zit lees je in dit artikel: Dit is waarom het langer duurt voordat iOS-updates automatisch geïnstalleerd worden. Als het na een tijdje nog niet lukt om iOS te updaten, lees dan ons artikel over iOS-installatieproblemen.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat

iOS 17

iOS 17 is de nieuwste software-update voor de iPhone, die in september 2023 uitgebracht is. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe interactieve widgets, vernieuwde Telefoon-app met aangepast belscherm, de vernieuwde Stand-by modus in horizontale weergave en meer. Lees hier over de beste iOS 17 functies, de leukste iOS 17 ontdekkingen, welke iPhones geschikt zijn voor iOS 17 en meer.

iOS 17

Reacties: 3 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.