iPhone 14 en iPhone 14 Plus kleuren line-up voorjaar 2023 met geel

iPhone 14 (Pro) kleuren: in deze tinten zijn de nieuwe modellen te krijgen

Ben jij al helemaal klaar voor de iPhone 14 of iPhone 14 Pro? Zo ja, dan moet je alvast nadenken over een kleur, want bij nieuwe modellen horen ook nieuwe kleuren. Welke is jouw favoriet?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 14 kleuren: heel wat keuze

Ga je altijd voor de simpele uitvoeringen ‘zwart’ of ‘wit’? Die zijn gewoon nog beschikbaar op de nieuwe iPhones, zij het met een iets afwijkende tint. Apple heeft zoals gewoonlijk de iPhone 14 en de iPhone 14 Plus voorzien van de speelse kleuren. Ga je voor een iPhone 14 Pro of iPhone 14 Pro Max, dan heb je keuze uit wat luxere, rustige kleuren.

iPhone 14 (Plus) kleuren

We beginnen met de normale uitvoering van de iPhone 14. Deze is ook als grotere iPhone 14 Plus aangekondigd. Deze toestellen zijn altijd wat kleuriger. Kijk maar:

Kleuren iPhone 14 (Plus):

 • Middernacht
 • Sterrenlicht
 • Paars
 • Rood
 • Blauw
 • Geel (sinds maart 2023)

Middernacht lijkt het meeste op zwart en voor de meest witte uitvoering kies je Sterrenlicht. De overige kleuren zijn altijd een beetje een verrassing bij Apple. Dit jaar zijn paars, rood, blauw en (sinds maart 2023) geel de speelse kleuren. Kies je voor de rode kleur, die officieel (PRODUCT)RED heet, dan gaat een deel van de opbrengst naar het Wereldfonds voor de bestrijding van COVID-19.

iPhone 14 en iPhone 14 Plus kleuren line-up voorjaar 2023 met geel

Deze iPhones hebben een glimmende, glazen achterkant met een matte aluminium rand eromheen. De rand en achterkant hebben dezelfde kleur met een andere afwerking. Het camera-eiland draagt de kleur van de rand. Bekijk ook eens ons artikel over het iPhone 14 design.

Bekijk ook

iPhone 14 (Pro) design: zo ziet het nieuwe toestel eruit

Hoe ziet de iPhone 14 eruit zien? En wat is het verschil met de vorige iPhone? We bespreken hier alles over het design van de nieuwe modellen.

iPhone 14 Pro (Max) kleuren

Bij de iPhone 14 Pro-modellen pakt Apple het zoals verwacht rustiger aan. Naast de gebruikelijke kleuren heeft Apple als blikvanger de kleur paars geïntroduceerd. Dit zijn alle kleuren voor de iPhone 14 Pro (Max):

 • Spacezwart
 • Zilver
 • Goud
 • Dieppaars

Omdat Apple bijna nooit stil kan zitten op één zwarte kleur, is de tint ook dit jaar weer veranderd. Terwijl het bij de iPhone 13 Pro meer naar grijs neigde (Grafiet), kiest Apple dit jaar weer voor een echt zwarte tint (Spacezwart). De zilveren en gouden varianten lijken onveranderd. De nieuwe eyecatcher is Dieppaars.

iPhone 14 Pro kleuren

Wat de kleurverdeling betreft pakt Apple het bij de Pro-modellen anders aan. Hier is de achterkant juist van mat glas. De randen schitteren dankzij de roestvrijstalen afwerking. Het camera-eiland is van glanzend glas.

De komst van deze nieuwe kleuren betekent het afscheid van Sierra Blue op de nieuwste iPhones. Dat is de lichtblauwe kleur die bij de iPhone 13 Pro-serie goed in de smaak viel. Bij de normale modellen vervallen dan de standaardkleuren roze en groen, twee pastelkleuren die toch wel een bepaald publiek trokken.

Dit is de line-up van de nieuwe modellen:

We hebben nog meer artikelen over de iPhone 14:

Over de nieuwe iPhone 14

Apple heeft de iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max aangekondigd op 7 september tijdens het september 2022-event. De Pro-modellen hebben de grootste update gekregen met een always-on display en een nieuw pilvormig Dynamic Island, een 48-megapixel camera en de nieuwe kleuren Space Black en Deep Purple. Voor alle vier modellen start de iPhone 14 pre-order op vrijdag 9 september. Lees onze samenvatting van het iPhone 14-event voor alle info!

Bekijk ook

Samenvatting: dit heeft Apple aangekondigd tijdens het iPhone 14-event

Apple's iPhone 14-event zit erop beginnen en met dit artikel ben je in één klap van alles op de hoogte: kijk de presentatie terug, lees de hoogtepunten van de belangrijkste aankondigingen en de uitgebreide samenvatting. Alles wat je moet weten over het iPhone-event van 2022 vind je hier!

Revisiegeschiedenis:

 • 2023 - 07 maart: Artikel bijgewerkt in voorjaar 2023 met nieuwe gele iPhone 14 (Plus).
 • 2022 - 08 september: Artikel bijgewerkt met de officiële info.
 • 2022 - 25 augustus: Artikel bijgewerkt met dummy's van nieuwe kleuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 14 Pro deals

iPhone 14

De iPhone 14 is de nieuwe 6,1-inch iPhone van 2022. Het is de opvolger van de iPhone 13. De iPhone 14 heeft een verbeterde camera voor foto's bij weinig licht en een nieuwe frontcamera. Hij is beschikbaar in zes kleuren, blauw, paars, middernacht, sterrenlicht, rood en sinds voorjaar 2023 in geel. Je kunt kiezen voor een losse iPhone 14 of alles via je provider laten regelen met een iPhone 14 abonnement. Lees meer over de 2022 iPhone line-up.

iPhone 14
23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.