iPhone 14 en iPhone 14 Plus blauw

iPhone 14 (Pro) design: zo ziet het nieuwe toestel eruit

Anders dan vorig jaar?
Hoe ziet de iPhone 14 eruit zien? En wat is het verschil met de vorige iPhone? We bespreken hier alles over het design van de nieuwe modellen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 14 (Pro) design

Eens in de zoveel jaar gooit Apple het design van de iPhone op de schop. Maar is dat met de iPhone 14 weer het geval? Als je dat hoopte, moeten we je helaas teleurstellen. Het designverschil tussen de iPhone 14 en de iPhone 13 is héél subtiel. Bij de Pro-modellen is er wel wat meer aan de hand.

Ontwerp van de iPhone 14: wat is er nieuw?

De iPhone 14-serie ziet er grotendeels hetzelfde uit als de iPhone 13-serie. Dat betekent dus platte zijkanten en een glazen achterkant. Aan de voorkant vind je nog steeds een kleine notch. Ook de camera-indeling is hetzelfde gebleven, maar in deze buurt is wel het enige designverschil te zien. De nieuwe LED-flitser in de iPhone 14 heeft een iets ander ontwerp dan die in voorgaande modellen.

iPhone 14 camera

Is een iPhone 14 dan aan de buitenkant niet te onderscheiden van een iPhone 13? In bepaalde gevallen wel. Dankzij de nieuwe iPhone 14 kleuren kun je toch nog aan de buitenwereld laten zien dat je met het nieuwste model rondloopt. We bespreken de kleuren verderop.

iPhone 14 Pro

De meest opvallende designwijzigingen vind je op de iPhone 14 Pro. Het algehele ontwerp is hier ook gelijkgebleven, maar je kunt al gauw zien of je met een iPhone 14 Pro te maken hebt. Zo is de camerabult achterop nóg een stukje groter geworden om ruimte te maken voor grotere lenzen. Het belangrijkste verschil vind je aan de voorkant.

Er is veel interesse in het nieuwe Dynamic Island op de iPhone 14 Pro. Dat is de vervanger van de inmiddels klassieke uitsparing aan de bovenkant van het scherm. In plaats van een uitsparing die tot aan de bovenste rand loopt, is het Dynamic Island losgeknipt van de bovenkant (als een eiland dus). Op de onderstaande afbeelding is het goed te zien.

iPhone 14 Pro Dynamic Island

Met software heeft Apple talloze functies toegevoegd aan het Dynamic Island. Zo bekijk je snel je muziekvoortgang, AirPods-batterijniveau, timers, navigatie en meer.

Materialen iPhone 14 design

De iPhone 14 (Plus) en iPhone 14 Pro (Max) zijn gemaakt van dezelfde materialen als hun voorgangers. Zo is het verdeeld:

Achterkant Behuizing (randen)
iPhone 14 Glas (glimmend) Aluminium (mat)
iPhone 14 Plus Glas (glimmend) Aluminium (mat)
iPhone 14 Pro Glas (mat) Roestvrijstaal (glimmend)
iPhone 14 Pro Max Glas (mat) Roestvrijstaal (glimmend)

iPhone 14 en iPhone 14 Plus blauw

Kleuren iPhone 14: wat wordt het dit jaar?

Iets wat wel ieder jaar verandert is de kleurstelling van de nieuwe iPhone. Je kunt weer kiezen uit Middernacht (zwart) of Sterrenlicht (wit), maar er zijn nieuwe kleuren toegevoegd. Zo kan de oplettende kijker altijd zien dat je een iPhone 14 of iPhone 14 Pro gebruikt.

Bij de iPhone 14 zijn er nieuwe tinten paars en blauw. De iPhone 14 Pro heeft ‘dieppaars’ als enige écht nieuwe kleur, maar heeft ook een aangepaste zwarte uitvoering met de naam ‘Spacezwart’. Meer over alle kleuren van de iPhone 14-modellen lees je in ons aparte artikel.

Bekijk ook

iPhone 14 (Pro) kleuren: in deze tinten zijn de nieuwe modellen te krijgen

Ben jij al helemaal klaar voor de iPhone 14 of iPhone 14 Pro? Zo ja, dan moet je alvast nadenken over een kleur, want bij nieuwe modellen horen ook nieuwe kleuren. Welke is jouw favoriet?

Dit is de line-up van de nieuwe modellen:

De Pro-modellen uit de iPhone 14-serie zijn niet meer bij Apple verkrijgbaar, maar nog wel bij sommige andere winkels.

Prijzen iPhone 14

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 08 september: Artikel bijgewerkt met de officiële info.

We hebben nog meer artikelen over de iPhone 14:

Apple heeft de iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max aangekondigd op 7 september tijdens het september 2022-event. De Pro-modellen hebben de grootste update gekregen met een always-on display en een nieuw pilvormig Dynamic Island, een 48-megapixel camera en de nieuwe kleuren Space Black en Deep Purple. Voor alle vier modellen start de iPhone 14 pre-order op vrijdag 9 september. Lees onze samenvatting van het iPhone 14-event voor alle info!

Bekijk ook

Samenvatting: dit heeft Apple aangekondigd tijdens het iPhone 14-event

Apple's iPhone 14-event zit erop beginnen en met dit artikel ben je in één klap van alles op de hoogte: kijk de presentatie terug, lees de hoogtepunten van de belangrijkste aankondigingen en de uitgebreide samenvatting. Alles wat je moet weten over het iPhone-event van 2022 vind je hier!

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 08 september: Artikel bijgewerkt met de officiële info.

Actuele iPhone 14 Pro deals

iPhone 14

De iPhone 14 is de 6,1-inch iPhone van 2022. Het is de opvolger van de iPhone 13. De iPhone 14 heeft een verbeterde camera voor foto's bij weinig licht en een nieuwe frontcamera. Hij is beschikbaar in zes kleuren: blauw, paars, middernacht, sterrenlicht, rood en sinds voorjaar 2023 in geel. Je kunt kiezen voor een losse iPhone 14 of alles via je provider laten regelen met een iPhone 14 abonnement. Of misschien heb je liever een refurbished iPhone 14? Lees meer over de 2022 iPhone line-up. De iPhone 14 werd in 2023 opgevolgd door de iPhone 15 maar bleef nog wel even in het assortiment bij Apple.

iPhone 14

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.