iPhone 14 Pro concept

iPhone 14 Pro opslag: van 256GB tot 2TB?

Wat kunnen we verwachten van de iPhone 14 opslag? Vooral bij de opslag van de iPhone 14 Pro lijkt er iets te gaan veranderen. Maar of er echt een smartphone met 2TB opslag komt, is nog zeer de vraag. Dit zijn onze verwachtingen.

iPhone 14 opslag: dit verwachten we

Bij het kopen van een nieuwe iPhone zijn er altijd drie dingen waar je rekening mee moet houden: welk model iPhone past bij mij, welke kleur wil ik en hoeveel opslag heb ik nodig? Vooral de hoeveelheid opslag is belangrijk, omdat je dit niet achteraf zomaar kan wijzigen als je toch meer foto’s maakt dan vooraf gedacht. Voor de iPhone 14-serie gaan er al diverse geruchten. Met name de iPhone 14 Pro zou meer opslag krijgen.

iPhone 14 opslag standaardmodellen

De standaard iPhone 14 krijgt volgens geruchten dezelfde hoeveelheid opslag. Dat zou ook logisch zijn, want deze basismodellen kregen vorig jaar al een verdubbeling: Apple hanteerde al een paar jaar 64GB voor het instapmodel en maakte bij de iPhone 13 de overstap naar 128GB. Voor €120 meer kun je dit verdubbelen naar 256GB en daarnaast kwam er een 512GB optie bij.

We verwachten dat dit bij de iPhone 14-serie hetzelfde blijft, dus. Voor de iPhone 14 (Max) kunnen we dan het volgende verwachten:

 • 128GB
 • 256GB
 • 512GB

Voor wie het gemist heeft: de iPhone 14 Max is een nieuw type toestel met een groot 6,7-inch scherm, als vervanger van de veel kleinere mini. Apple zou na twee mini-modellen tot de conclusie zijn gekomen dat er te weinig vraag naar is, terwijl mensen juist wel een groter formaat zoeken. Ironisch genoeg wordt er onder Android-gebruikers juist een petitie gehouden voor een klein 5,4-inch toestel, hetzelfde formaat als de huidige mini-modellen. We zijn benieuwd welke fabrikant dit dan gaat fabriceren en of dit een succes wordt.

iPhone 14 Pro concept

iPhone 14 Pro opslag: een verdubbeling

Bij de iPhone 14 Pro-modellen zou Apple juist wel een sprong willen maken. Geruchten wijzen op twee ontwikkelingen: het instapmodel zou 256GB krijgen (nu 128GB) en voor het topsegment komt er een 2TB-uitvoering bij. Dit model zal dan met gemak rond de 2000 euro kosten en is vooral bedoeld voor professionele film- en videomakers die veel opslag nodig hebben. Interne opslag is in dat geval sneller dan het beeldmateriaal steeds moeten uitladen en dat bespaart tijd en geld.

Het probleem met dit soort geruchten is echter dat ze afkomstig zijn van anonieme accounts, waarvan moeilijk te achterhalen valt waar ze hun informatie vandaan halen. Het gerucht over 2TB is afkomstig van MyDrivers en de bewering dat 128GB wegvalt komt van LeaksApplePro. Dit zijn vaak accounts die korte tijd actief zijn en daarna weer geruisloos kunnen verdwijnen.

De opslagvarianten van de iPhone 14 Pro (Max) zien er dan als volgt uit:

 • 128GB
 • 256GB
 • 512GB
 • 1TB
 • 2TB?

De doorgestreepte variant vervalt als de geruchten kloppen, terwijl er aan de bovenkant mogelijk een 2TB-variant bij komt. Apple zou de iPhone 14-prijzen vanwege deze verdubbeling iets kunnen verhogen.

iPhone 14 RAM: allemaal 6GB

Alle vier iPhone 14-modellen zullen worden voorzien van 6GB RAM, volgens het Taiwanese onderzoeksbureau TrendForce. Bij de iPhone 13-serie was dat nog niet het geval: daar kregen de goedkopere modellen 4GB terwijl de Pro-modellen al voorzien waren van 6GB.

Toch komt er ook bij de iPhone 14-serie onderscheid tussen de standaard- en Pro-modellen, namelijk wat het type RAM betreft. De Pro-modellen worden volgens TrendForce voorzien van een sneller en energiezuiniger type RAM, namelijk LPDDR5.

Het ziet er dan als volgt uit:

 • iPhone 13 mini: 4GB (LPDDR4X)
 • iPhone 13: 4GB (LPDDR4X)
 • iPhone 13 Pro: 6GB (LPDDR4X)
 • iPhone 13 Pro Max: 6GB (LPDDR4X)
 • iPhone 14: 6GB (LPDDR4X)
 • iPhone 14 Max: 6GB (LPDDR4X)
 • iPhone 14 Pro: 6GB (LPDDR5)
 • iPhone 14 Pro Max: 6GB (LPDDR5)

Dit onderscheid heeft wellicht te maken met het feit dat de iPhone 14-chips ook verschillend zullen zijn bij de standaard- en Pro-modellen. De opmerkingen van TrendForce sluiten aan bij die van Apple-analist Ming-Chi Kuo, die eerder ook over 6GB RAM voor alle modellen sprak.

Meer weten over de iPhone 14-verwachtingen? Lees onze round-up van de laatste geruchten over dit aanstaande toestel. De aankondiging wordt zoals gebruikelijk in september verwacht.

Bekijk ook

Dit zijn de meest recente iPhone 14 geruchten

Hoewel de iPhone 14-modellen nog maanden van ons verwijderd zijn, zijn er al diverse geruchten over de iPhone 14-serie geweest. Wat is er zoal gezegd en geschreven en hoe groot is de kans dat deze iPhone 14 geruchten waar zijn?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPhone 14

De iPhone 14 is de nieuwe aankomende 6,1-inch iPhone van 2022. Het is de opvolger van de iPhone 13. De iPhone 14 krijgt mogelijk een verbeterde camera en een aangepast ontwerp. Er wordt ook gesproken over een verbeterd scherm, waarbij de notch plaatsmaakt voor een cameragaatje. Maar of dit alleen naar de iPhone 14 Pro komt of ook naar de gewone iPhone, is nog niet bekend. De iPhone 14 komt waarschijnlijk in twee formaten. Lees meer over de 2022 iPhone line-up.

iPhone 14
17 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.