iPhone 14 autofocus selfiecamera

iPhone 14 (Pro) opslag en werkgeheugen: zoveel kun je opslaan

In dit artikel lees je met hoeveel opslagruimte de iPhone 14- en iPhone 14 Pro-modellen worden geleverd. Ook vertellen we je over het werkgeheugen van deze nieuwe iPhones.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 14 opslag: dit zijn de opties

Bij het kopen van een nieuwe iPhone zijn er altijd drie dingen waar je rekening mee moet houden: welk model iPhone past bij mij, welke kleur wil ik en hoeveel opslag heb ik nodig? Vooral de hoeveelheid opslag is belangrijk, omdat je dit niet achteraf zomaar kan wijzigen als je toch meer foto’s maakt dan vooraf gedacht. Voor de iPhone 14-serie vertellen we je in dit artikel over de opslagruimte.

iPhone 14 opslag standaardmodellen

De standaard iPhone 14 krijgt dezelfde hoeveelheid opslag als de iPhone 13. Dat is ook wel logisch, want deze basismodellen kregen vorig jaar al een verdubbeling: Apple hanteerde al een paar jaar 64GB voor het instapmodel en maakte bij de iPhone 13 de overstap naar 128GB. Voor €120 meer kun je dit verdubbelen naar 256GB en daarnaast kwam er een 512GB optie bij. Ook de grotere iPhone 14 Plus houdt dit schema aan.

Dit zijn de opties:

 • 128GB
 • 256GB
 • 512GB

iPhone 14 autofocus selfiecamera

iPhone 14 Pro opslag: meer opslagruimte dan het standaardmodel

Bij de iPhone 14 Pro-modellen gingen geruchten dat Apple een nieuwe optie zou toevoegen, namelijk 2TB. Het 128GB-model zou dan verdwijnen. We zouden dat wel logisch vinden, zeker nu de iPhone 14 Pro nóg betere beeldopnames kan maken die ook meer ruimte in beslag nemen. Toch heeft Apple niets veranderd aan de opslagmogelijkheden.

De opslagvarianten van de iPhone 14 Pro (Max) zien er als volgt uit:

 • 128GB
 • 256GB
 • 512GB
 • 1TB

Ook bij deze Pro-modellen geldt dus dat je dezelfde hoeveelheid opslag krijgt als vorig jaar, terwijl de iPhone 14-prijzen wel fors omhoog zijn gegaan.

https://www.iculture.nl/nieuws/iphone-14-prijs/

iPhone 14 RAM: allemaal 6GB werkgeheugen

Apple heeft dit nog niet bevestigd, maar de kans is groot dat alle vier iPhone 14-modellen zijn voorzien van 6GB RAM. Bij de iPhone 13-serie was dat nog niet het geval: daar kregen de goedkopere modellen 4GB terwijl de Pro-modellen al voorzien waren van 6GB.

Toch komt er ook bij de iPhone 14-serie onderscheid tussen de standaard- en Pro-modellen, namelijk wat het type RAM betreft. De Pro-modellen worden volgens geruchten voorzien van een sneller en energiezuiniger type RAM, namelijk LPDDR5.

Het ziet er dan als volgt uit:

 • iPhone 14: 6GB (LPDDR4X)
 • iPhone 14 Plus: 6GB (LPDDR4X)
 • iPhone 14 Pro: 6GB (LPDDR5)
 • iPhone 14 Pro Max: 6GB (LPDDR5)

Dit onderscheid heeft wellicht te maken met het feit dat de iPhone 14-chips ook verschillend zijn bij de standaard- en Pro-modellen.

Dit is de line-up van de nieuwe modellen:

We hebben nog meer artikelen over de iPhone 14:

Apple heeft de iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max aangekondigd op 7 september tijdens het september 2022-event. De Pro-modellen hebben de grootste update gekregen met een always-on display en een nieuw pilvormig Dynamic Island, een 48-megapixel camera en de nieuwe kleuren Space Black en Deep Purple. Voor alle vier modellen start de iPhone 14 pre-order op vrijdag 9 september. Lees onze samenvatting van het iPhone 14-event voor alle info!

Bekijk ook

Samenvatting: dit heeft Apple aangekondigd tijdens het iPhone 14-event

Apple's iPhone 14-event zit erop beginnen en met dit artikel ben je in één klap van alles op de hoogte: kijk de presentatie terug, lees de hoogtepunten van de belangrijkste aankondigingen en de uitgebreide samenvatting. Alles wat je moet weten over het iPhone-event van 2022 vind je hier!

Revisiegeschiedenis:

 • 2022 - 08 september: Artikel bijgewerkt met de officiële info.

Actuele iPhone 14 Pro deals

iPhone 14

De iPhone 14 is de nieuwe 6,1-inch iPhone van 2022. Het is de opvolger van de iPhone 13. De iPhone 14 heeft een verbeterde camera voor foto's bij weinig licht en een nieuwe frontcamera. Hij is beschikbaar in zes kleuren, blauw, paars, middernacht, sterrenlicht, rood en sinds voorjaar 2023 in geel. Je kunt kiezen voor een losse iPhone 14 of alles via je provider laten regelen met een iPhone 14 abonnement. Lees meer over de 2022 iPhone line-up.

iPhone 14

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.