iPhone 12 Pro concept met Time of Flight.

‘Time-of-flight-camera alleen in iPhone 12 Pro, kan 3D-modellen maken’

Verklapt door iOS 14-code

Apple gaat de time-of-flight sensoren voor de 3D-camera alleen aan de iPhone 12 Pro (Max) toevoegen. De goedkopere modellen van de iPhone 12 line-up krijgen deze sensoren niet. Je kan er mogelijk 3D-modellen mee maken en nauwkeuriger metingen uitvoeren.

Een time-of-flight 3D-camera heeft allerlei voordelen. Met zo’n sensor kan de camera een stuk nauwkeurig de afstand tot objecten waarnemen. Het werkt ongeveer hetzelfde als de TrueDepth-camera op de nieuwste iPhones, waarbij met laserpuntjes je gezicht gescand wordt. 9to5Mac heeft nu in de code van een vroege versie van iOS 14 nieuwe ontdekkingen gedaan. Daaruit blijkt namelijk dat alleen de duurdere Pro-modellen deze nieuwe sensoren krijgen.

‘Alleen iPhone 12 Pro krijgen time-of-flight 3D-camera’

In de code zijn verwijzingen naar iPhones met codenaam d5x ontdekt. De huidige iPhone 11-familie heeft codenaam d4x, waardoor het duidelijk is dat het met het nieuwe nummer gaat om de 2020 iPhones. In slechts twee van deze modellen wordt gesproken over de time-of-flight sensor. Dit zijn vermoedelijk de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. Dat betekent dat deze twee toestellen zich wederom voornamelijk onderscheiden met de camera. De goedkopere iPhone 12 krijgt mogelijk weer twee camera’s.

iPhone 12 Pro camera in blauw.

Net als dit jaar krijgen de Pro-modellen drie lenzen, namelijk een telelens, groothoeklens en een ultragroothoeklens. Daar komt dus nog de time-of-flight sensor bij. Dit is een onzichtbare laser die door objecten teruggekaatst wordt, waarna de iPhone kan meten hoe lang dit terugkaatsen duurt en hier vervolgens een afstand mee berekent. De iPhone kan zo 3D-modellen van objecten maken. De Meten-app zou hier in ieder geval gebruik van gaan maken, door nauwkeuriger metingen te doen en afstand te berekenen. Apple werkt ook aan een nieuwe augmented reality-app voor iOS 14.

Eerder verklapte de iOS 14-code al de iPhone 9, nieuwe iPad Pro en meer. De iPad Pro is mogelijk het eerste apparaat met een dergelijke time-of-flight sensor. Hoe Apple dit gaat benutten is nog even afwachten, maar mogelijk levert dit bijvoorbeeld mooiere portretfoto’s op. In ons artikel over de time-of-flight-camera lees je meer over wat er mogelijk is met dergelijke sensoren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2020, 13:29
Bron Bron 9to5Mac
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iphone 12
Device iPhone 12

iPhone 12

De iPhone 12 is de nieuwste smartphone die Apple in 2020 gaat uitbrengen. Lees alles over de iPhone 12 en wat je kunt verwachten.

iPhone 12

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.