iPhone 12 Pro concept met Time of Flight.

‘Time-of-flight-camera alleen in iPhone 12 Pro, kan 3D-modellen maken’

Verklapt door iOS 14-code
Apple gaat de time-of-flight sensoren voor de 3D-camera alleen aan de iPhone 12 Pro (Max) toevoegen. De goedkopere modellen van de iPhone 12 line-up krijgen deze sensoren niet. Je kan er mogelijk 3D-modellen mee maken en nauwkeuriger metingen uitvoeren.

Een time-of-flight 3D-camera heeft allerlei voordelen. Met zo’n sensor kan de camera een stuk nauwkeurig de afstand tot objecten waarnemen. Het werkt ongeveer hetzelfde als de TrueDepth-camera op de nieuwste iPhones, waarbij met laserpuntjes je gezicht gescand wordt. 9to5Mac heeft nu in de code van een vroege versie van iOS 14 nieuwe ontdekkingen gedaan. Daaruit blijkt namelijk dat alleen de duurdere Pro-modellen deze nieuwe sensoren krijgen.

‘Alleen iPhone 12 Pro krijgen time-of-flight 3D-camera’

In de code zijn verwijzingen naar iPhones met codenaam d5x ontdekt. De huidige iPhone 11-familie heeft codenaam d4x, waardoor het duidelijk is dat het met het nieuwe nummer gaat om de 2020 iPhones. In slechts twee van deze modellen wordt gesproken over de time-of-flight sensor. Dit zijn vermoedelijk de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. Dat betekent dat deze twee toestellen zich wederom voornamelijk onderscheiden met de camera. De goedkopere iPhone 12 krijgt mogelijk weer twee camera’s.

iPhone 12 Pro camera in blauw.

Net als dit jaar krijgen de Pro-modellen drie lenzen, namelijk een telelens, groothoeklens en een ultragroothoeklens. Daar komt dus nog de time-of-flight sensor bij. Dit is een onzichtbare laser die door objecten teruggekaatst wordt, waarna de iPhone kan meten hoe lang dit terugkaatsen duurt en hier vervolgens een afstand mee berekent. De iPhone kan zo 3D-modellen van objecten maken. De Meten-app zou hier in ieder geval gebruik van gaan maken, door nauwkeuriger metingen te doen en afstand te berekenen. Apple werkt ook aan een nieuwe augmented reality-app voor iOS 14.

Bekijk ook

Zo werkt de Meten-app op de iPhone en iPad

Op recente iPhones en iPads vind je de Meten-app. In het Engels heet deze app: Measure. Met de Meten-app kun je dankzij augmented reality (AR) lengtes opmeten met de camera van je iPhone. Hoe werkt de Meten-app precies? Je leest het hier - of bekijk onze uitlegvideo!

Eerder verklapte de iOS 14-code al de iPhone 9, nieuwe iPad Pro en meer. De iPad Pro is mogelijk het eerste apparaat met een dergelijke time-of-flight sensor. Hoe Apple dit gaat benutten is nog even afwachten, maar mogelijk levert dit bijvoorbeeld mooiere portretfoto’s op. In ons artikel over de time-of-flight-camera lees je meer over wat er mogelijk is met dergelijke sensoren.

Bekijk ook

Time-of-flight camera: dit zijn de voordelen van een 3D-camera

Volgens geruchten krijgen de 2020 iPhones een heuse time-of-flight-camera. Dit is een nieuw soort 3D-camera, maar wat heb je hier eigenlijk aan? Wat zijn de voordelen van zo'n time-of-flight camera? We zetten ze op een rijtje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 12 deals

iPhone 12

De iPhone 12 is de nieuwste smartphone die Apple in najaar 2020 uitbracht. De iPhone 12 is de opvolger van de iPhone 11 en heeft een 6,1-inch scherm, ondersteuning voor 5G, een nieuw design en een verbeterde camera. Er zijn zes kleuren, met paars als nieuwste kleur uit april 2021. Lees alles over de iPhone 12 kopen, prijzen en specificaties.

iPhone 12
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.