iPhone 2020

iPhone 2020: alles over de komende iPhones van dit jaar

Er zijn al diverse voorspellingen gedaan over de iPhone 2020. In dit overzicht zetten we op een rijtje wat er al bekend is over de 2020 iPhone, welke geruchten er circuleren en wat je zoal kunt verwachten van de toekomstige iPhones van volgend jaar.

Vijf toestellen in 2020

Apple zou van plan zijn om dit jaar maar liefst vijf modellen van de iPhone uit te brengen in het jaar 2020: één in het voorjaar en vier in het najaar. Naast de iPhone SE 2 gaat het om twee high-end modellen die extra functies krijgen en twee goedkoper instapmodellen, vergelijkbaar met de huidige iPhone XR.

iPhone 2020: kleiner en groter scherm

Volgens de bekende analist Ming-Chi Kuo is Apple van plan om de schermformaten te wijzigen. Dit zouden de schermformaten zijn die Apple overweegt:

  • 5,4-inch
  • 6,1-inch (twee keer)
  • 6,7-inch

iPhone 2020
De iPhones van 2020 naast de huidige modellen.

4,7-inch: De iPhone SE-opvolger die in het voorjaar uit komt. Het design is gebaseerd op die van de iPhone 8, met hetzelfde formaat en een enkele camera.

5,4-inch: Een nieuwe kleinere versie van de instap iPhone 12. Deze wordt uitgebracht naast de iPhone 11-opvolger die een 6,1-inch scherm krijgt. Apple zou van plan zijn om een toestel uit te brengen met een scherm van 5,42-inch, afgerond 5,4-inch.

6,1-inch: Er verschijnen twee modellen met 6,1-inch scherm: als opvolger van de iPhone XR en als opvolger van de iPhone 11 Pro. Dat betekent dat het high-end model een stapje groter wordt. Allebei de varianten krijgen een OLED-scherm en het grote verschil zit hem in de camera. Dit wordt overigens bevestigd door Digitimes, die soortgelijke geruchten heeft gehoord.

6,7-inch: Daarnaast lijkt het scherm van de huidige 6,5-inch iPhone 11 Pro Max ook iets groter te gaan worden. Het zou om precies te zijn gaan om een 6,67-inch scherm en ook dit is een high-end toestel, dat voorzien is van alle vernieuwingen die Apple in 2020 introduceert voor de iPhone.

OLED op alle 2020 iPhones

Een andere grote verandering is dat Apple bij alle toestellen van 2020 gaat kiezen voor een OLED-scherm. De huidige iPhone XR is nu nog voorzien van een LCD-scherm dat iets geavanceerder is dan normaal en dat door Apple Liquid Retina Display wordt genoemd. Japan Display, Apple’s toeleverancier van LCD-schermen, verwacht dat er vanaf 2020 helemaal geen iPhones met LCD-scherm meer zullen verschijnen en zoekt daarom hulp van investeerders om te overleven als Apple wegvalt. Japan Display kan ook niet zomaar op OLED-schermen overstappen, omdat dit te grote investeringen vergt.

Apple zal waarschijnlijk gebruik maken van OLED-schermen van Samsung en LG.

iPhone 2020

Touch ID op hele scherm

Apple zou Touch ID terug willen brengen in de iPhones van 2020. Het zou gaan om zogenaamde akoestische vingerafdruktechnologie. Dit houdt in dat Touch ID in het scherm van de toestellen is ingebouwd en dus niet een aparte thuisknop vereist. Dit zegt een analist van Barclays. In onderstaand artikel lees je er meer over.

5G op sommige 2020 iPhones

Apple was eigenlijk van plan om de Intel XMM 8161 modemchip te gebruiken voor 5G-functies, maar door ontwikkelproblemen liep dat plan spaak. Nu zal Apple gebruik gaan maken van de modemchips van Qualcomm, een bedrijf waar Apple een langlopend conflict mee had.

iPhone 2020

Nu Apple de keuze heeft gemaakt voor Qualcomm is er ook meer duidelijkheid over de tijdlijn. Apple zou in 2020 de twee topmodellen willen voorzien van 5G-ondersteuning, terwijl het goedkopere instapmodel alleen met 4G werkt. Vanaf 2021 zullen alle nieuwe iPhones geleverd worden met 5G-ondersteuning, denkt Kuo.

Inmiddels werkt Apple in eigen huis ook aan een eigen 5G-modem. De eerste resultaten daarvan zullen we in 2022 zien, waardoor Apple minder afhankelijk wordt van externe leveranciers.

iPhone 8 Plus review: achterkant met camerabult

Opvolger iPhone 8?
Er wordt al jarenlang gesproken over een opvolger van de iPhone SE, het populaire toestel met 4-inch scherm dat dankzij het compacte formaat een lange batterijduur en een vriendelijk prijskaartje had. Tot nu toe is er weinig van die voorspellingen terechtgekomen, maar Apple zou toch plannen hebben om een goedkoper instapmodel uit te brengen. Het zou dan gaan om een opvolger van de iPhone 8. Dit is het laatste model waar nog een thuisknop op zit. Deze vernieuwde iPhone 8 zou in 2020 moeten verschijnen.

Design van de 2020 iPhones

Het is moeilijk te voorspellen hoe de iPhone er in 2020 uit komt te zien. Waarschijnlijk zal het sterk lijken op de huidige modellen, maar met kleine aanpassingen. Met het aluminium design van de iPhone 6 heeft Apple het ook meerdere jaren volgehouden, tot en met de iPhone 8. De introductie van 5G zal volgens Bloomberg wel wat designwijzigingen noodzakelijk maken.

iPhone 2020

Camera in de iPhones van 2020

Wat Apple van plan is met de camera’s in de 2020 iPhones is af te leiden uit de veranderingen die volgens geruchten voor de 2019 iPhones gepland staan. Apple zou van plan zijn om een krachtiger systeem met drie lenzen uit te brengen en een 3D-lasersensor. Daarmee wordt het nog beter mogelijk om diepte in foto’s te herkennen. Dit betekent ook dat de camera aan de achterzijde van de iPhones er anders uit zal zien, met drie cameralenzen in een vierkant vlak voor de topmodellen.

Er zijn ook geruchten dat de 3D-sensor is uitgesteld naar 2020. Apple zou met Sony werken aan de ontwikkeling van de camera’s, die ook nieuwe augmented reality-ervaringen mogelijk maken. Mogelijk krijgt de iPad Pro als eerste de beschikking over een 3D-camera.

Liever weten wat de iPhones van 2019 te bieden hebben? Ook daarvan hebben we een overzicht gemaakt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!