iPhone 14 Pro always-on

‘Zo werkt het always-on scherm van de iPhone 14 Pro’

Er is nieuw gelekte informatie over de werking van het always-on scherm op de iPhone 14 Pro-modellen. Volgens een bron is dit wat we kunnen verwachten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 14 Pro always-on: zo werkt het

De bron die deze informatie gedeeld heeft, liet eerder weten dat het iPhone 14 Pro-scherm één langgerekte balk aan de bovenkant heeft, in plaats van een rond en pilvormig gaatje. Nu heeft dezelfde bron meer onthuld over de werking van het always-on scherm, dat in de iPhone 14 wordt verwacht. In plaats van gedempte grijstinten laat het always-on scherm toch wat kleur zien, maar in een soort ‘maanlicht’-variant. De informatie kwam in handen van MacRumors, die verschillende mockups maakte om het effect te laten zien.

Komt de oude batterijweergave terug?

Als je naar de niet-gedimde weergave kijkt, is er iets opmerkelijks te zien: de oude batterijweergave, rechtsboven in het scherm! Het lijkt erop dat op de Pro-modellen het klassieke batterijpercentage weer terugkomt. Deze is makkelijker af te lezen dan de nieuwe weergave binnenin het icoontje, waar de afgelopen tijd sprake van was.

Zodra always-on actief wordt en het scherm wordt gedimd verdwijnt de batterij-indicator. Dat geldt ook voor de naam van de provider. Je ziet nog wel de datum, het tijdstip en een verduisterde wallpaper.

iPhone 14 Pro always-on scherm

Widgets zullen nog wel te zien zijn op het always-on display, maar ze zullen op bepaalde tijdstippen verdwijnen, om inbranden in het OLED-scherm te voorkomen. De gebruiker zal er weinig van merken.

Bekijk ook

De vijf voordelen van always-on op de iPhone 14 Pro (en ook wat nadelen)

Na jaren wachten is het moment daar: de iPhone 14 Pro heeft een always-on-scherm! Het is vergelijkbaar met de Apple Watch. Maar wat heb je hieraan en wat zijn de voor- en nadelen?

Het is niet mogelijk om op het always-on scherm andere informatie of andere widgets te tonen. Je zult altijd dezelfde wallpaper, kleuren, lettertypes en dergelijke zien.

iPhone 14 Pro always-on scherm

Deze afbeeldingen geven een indruk hoe het er ongeveer uit komt te zien, ook al zijn hier geen widgets zichtbaar. Bij wallpapers met diepte-effect zal de achtergrond worden weggelaten, zodat je alleen het object op de voorgrond ziet, maar in een gedimde variant. Zijn er notificaties, dan zullen ze net als op elk toestel met iOS 16 vanaf de onderkant omhoog komen. Ze zijn subtiel zichtbaar gedurende 10 seconden. Zodra het scherm wordt geactiveerd komen ze vanaf de onderkant naar binnen schuiven en is er interactie mogelijk. Apple wil je ook de mogelijkheid geven om een notificatie-teller aan de onderkant van het always-on scherm te tonen, zodat je weet hoeveel meldingen je hebt gemist.

iPhone 14 Pro always-on

Apple zou met de laatste werkzaamheden bezig zijn en is zich bewust dat er nog wat kleine wallpaper-bugs in zitten. Die zullen in een kleine update (iOS 16.0.1 of iOS 16.1) worden opgelost. Deze update verschijnt vlak na de introductie van de iPhone 14 Pro.

We verwachten dat Apple de iPhone 14 Pro op woensdag 7 september gaat onthullen en daarbij ook meteen alle eigenschappen van het always-on scherm gaat uitleggen. De complete serie nieuwe toestellen zal dan waarschijnlijk op 9 september in iPhone 14 pre-order gaan. Vanaf vrijdag 16 september kunnen de eerste klanten hun nieuwe toestel uitpakken, als alles volgens de geruchten verloopt.

Bekijk ook

Alles over de iPhone 14 pre-order: zo ben je de eerste!

De pre-order van de iPhone 14 begint dit jaar al vrij snel na de aankondigingen. Wanneer moet je klaarzitten en hoe werkt het eigenlijk, die iPhone 14 pre-order? We leggen het uit en geven ook tips over alles waar je rekening mee moet houden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 04 september: Info over terugkeer van batterij-indicator toegevoegd.

iPhone 14 Pro

De iPhone 14 Pro is de iPhone voor professionals uit 2022. De iPhone 14 Pro heeft een 6,1-inch always-on display met nieuw Dynamic Island, als vervanging van de notch. Ook heeft de camera een 48-megapixel groothoeklens en mogelijkheden voor satellietcommunicatie. Je kunt kiezen voor een iPhone 14 Pro los toestel of alles via je provider laten regelen met een iPhone 14 Pro abonnement. Lees ook onze pagina over de 2022 iPhone line-up. De iPhone 14 Pro is in 2023 opgevolgd door de iPhone 15 Pro.

iPhone 14 Pro

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.