iPhone 11 Pro eerste indruk: iPhone 11 Pro achterkant Lightning-aansluiting

Gerucht: ‘Apple kiest bij iPhone 12 voor Lightning, in plaats van USB-C’

Overstap naar Smart Connector in 2021?

Gaat Apple dit jaar bij de iPhone 12 wederom voor Lightning, zo beweert een bron. De prototypes met USB-C hebben het niet gered.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Ieder jaar vragen we ons af of Apple bij de iPhones de overstap maakt van Lightning naar USB-C, zeker sinds Apple bij de iPad Pro 2018 wel de overstap maakte. Maar nog altijd maakt Apple gebruik van Lightning en doet dat al sinds 2012. En het heeft er alle schijn van dat dat ook niet gaat veranderen. De Lightning-aansluiting blijft voorlopig waar hij is, ook bij de iPhone 12.

‘iPhone 12 behoudt Lightning’

De informatie is afkomstig van het Twitter-account @choco_bit, de geruchtenlekker die bijvoorbeeld dit voorjaar ook de iPhone 12 Pro-tekeningen deelde. Er was een prototype van de iPhone 12 met USB-C, maar Apple zou nu toch voor minstens een jaar weer gekozen hebben voor Lightning.

Het behoud van Lightning heeft een aantal voordelen. Hierdoor blijven alle huidige kabels en accessoires gewoon geschikt en hoef je niet te investeren in nieuwe adapters of accessoires. Een nadeel is dat al je huidige USB-C accessoires nog niet zo makkelijk werken met een nieuwe iPhone. Zeker als je al een recente iPad Pro of MacBook hebt, ben je misschien juist wel al klaar voor een toekomst met USB-C.

‘iPhone zonder poorten en met Smart Connector in 2021’

Een ander detail dat hij daaraan toevoegt is dat Apple volgend jaar zou kiezen voor een Smart Connector. Er gaan al langer geruchten dat een iPhone zonder poorten in 2021 realiteit wordt. Geen Lightning, maar ook geen USB-C dus. Maar hoe kun je dan je iPhone opladen? Draadloos via een Qi-oplader, maar de Smart Connector zou hier ook een rol in kunnen spelen. Deze kennen we al van de iPad Pro en is ook geschikt om apparaten mee op te laden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2020, 10:20
Bron Bron AppleInsider
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2020 iPhone, iphone 12, lightning
Devices iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 2020

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.