iPhone 15 camera

‘Extra foto’s gelekt van iPhone 15 Pro-hoesje met nieuwe actieknop’

Er zijn extra afbeeldingen opgedoken van prototypes van iPhone 15 Pro-hoesjes. Daaruit kunnen we diverse details afleiden, waaronder de nieuwe actieknop en de grotere uitsnede voor de usb-c-poort.

Update 8 augustus: Er zijn extra foto’s van de iPhone 15 Pro-hoes gelekt. Het gaat wederom om hoesjes die van Apple afkomstig lijken. Op X (Twitter) geeft de bron @MajinBuOfficial aan dat het om een replica gaat. De nieuwe foto’s tonen lederen hoesjes met een speciale knop boven de volumeknoppen. Deze knop is voor de nieuwe iPhone 15 Pro actieknop met meerdere functies. In voorgaande modellen van deze hoes werd een uitsnede gemaakt voor de fysieke schakelaar zoals iedere iPhone tot nu toe heeft gehad.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 27 juni
Nu de zomer aangebroken is, komen we langzaamaan dichter bij de aankondiging van de 2023 iPhones. De iPhone 15 en iPhone 15 Pro worden naar verwachting in september aangekondigd en dat betekent dat er ook steeds meer geruchten over de iPhone 15 naar boven komen, net als gelekte onderdelen en accessoires. Deze keer zijn er op het Chinese Weibo afbeeldingen opgedoken van een hoesje voor de iPhone 15 Pro. Het gaat om een hoesje van een derde partij en dus niet om een hoesje van Apple zelf. Maar dat maakt het er gelukkig niet minder interessant op, want dankzij dit hoesje krijgen we een beter beeld van enkele aspecten van het toestel.

Nieuwe muteknop iPhone 15 Pro in beeld dankzij hoesje

De foto’s zijn afkomstig van UnclePan op Weibo. Dit account heeft in het verleden wel vaker Apple-hoesjes vroegtijdig uitgelekt. Het gelekte hoesje wordt vergeleken met de huidige variant voor de iPhone 14 Pro. Zo zijn de volumeknoppen en de zijknop iets lager geplaatst dan bij de iPhone 14 Pro. Dat betekent ook dat huidige hoesjes niet zullen passen, omdat de knoppen anders uitgelijnd zijn. Maar een duidelijkere oorzaak waarom huidige iPhone 14 Pro-hoesjes niet meer gaan passen, is vanwege de nieuwe muteknop of actieknop.

iPhone 15 Pro case gelekt met muteknop en meer

Volgens geruchten maakt de muteschakelaar boven de volumeknoppen plaats voor een nieuwe knop. Met deze muteknop kun je de iPhone nog steeds op stil zetten, maar er gaan ook geruchten dat het om een programmeerbare actieknop gaat, vergelijkbaar met die op de Apple Watch Ultra. In de case zien we dan ook een knopje in plaats van een uitsnede voor de schakelaar. De nieuwe knop is net zo breed als de volumeknoppen.

Verder zien we dat de uitsnede voor de poort onderaan een stukje groter is. De iPhone 15 Pro zou dit jaar overstappen van Lightning naar usb-c en daarvoor is iets meer ruimte nodig. De ingang van een usb-c-poort is namelijk iets groter dan van een Lightning-poort, waardoor hoesjes hier ook op aangepast moeten worden. De uitsnede voor de speakers is bij de hoesjes nog wel gelijk.

Geruchtenlekker Majin Bu toont op Twitter nog een ander hoesje, voor de iPhone 15 Pro Max. Ook dit is een prototype. Wat opvalt bij dit hoesje is dat er voor de volumeknoppen één grote uitsnede is. Er waren geruchten dat Apple de individuele volumeknoppen zou aanpassen naar één grotere drukgevoelige knop, maar volgens recentere bronnen is Apple hier (voorlopig) vanaf gestapt. Mogelijk is dit hoesje gebaseerd op oudere informatie.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Dergelijke hoesjes van derde partijen zijn vaak gemaakt op basis van gelekte informatie. Niet alle bedrijven krijgen van Apple van tevoren de officiële afmetingen van de nieuwe iPhones. Alleen bekende merken zoals Belkin en Otterbox krijgen van Apple deze informatie, zodat zij al ver voor de aankondiging de nieuwe hoesjes kunnen ontwerpen en produceren.

Bekijk ook

Overzicht: deze iPhone 15-geruchten bleken te kloppen

DeiPhone 15 zijn aangekondigd en dat betekent dat we weten welke geruchten van de afgelopen tijd correct waren. We vertellen je welke iPhone 15 geruchten waar bleken te zijn en op welke punten de geruchtenlekkers compleet de plank missloegen.

Actuele iPhone 15 deals

iPhone 15

De iPhone 15 is het standaardmodel van de iPhones van 2023. De iPhone 15 heeft een 6,1-inch display, maar nu met Dynamic Island. Ook zijn er verbeteringen voor de camera, chip en andere extra functies en is het design vernieuwd met meer afgeronde hoeken en een matglazen achterkant. Bovendien is Lightning vervangen door usb-c. Ontdek de iPhone 15 abonnementen of oriënteer je op de iPhone 15 prijzen voor een los toestel. Lees ook onze review van de iPhone 15.

iPhone 15

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.