Gerucht: ‘iPhone 2021 krijgt geen Lightning-aansluiting meer’

Volgens nieuwe geruchten van de bekende analist Ming-Chi Kuo zitten er grote veranderingen aan te komen. De iPhone zou in 2021 vaarwel zeggen tegen de Lightning-aansluiting.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

iPhone zonder Lightning-aansluiting in 2021

Het zou volgens Kuo alleen gaan om het topmodel dat Apple in 2021 zal uitbrengen. Hoeveel toestellen er komen is op dit moment nog niet goed te zeggen. In plaats van een Lightning-aansluiting wil Apple volledig draadloos gaan.

Door de Lightning-poort te schrappen zou Apple een grote verandering doorvoeren. De poort zit immers sinds 2012 al op iedere iPhone en heeft tal van accessoires die ermee werken. Volgens Kuo is deze zet onder andere bedoeld om meer onderscheid te maken tussen de goedkopere en duurdere toestellen:

Apple zal meer verschil inbrengen tussen de duurste en goedkopere modellen. Dit zal ten goede komen van het duurste model. We verwachten dat het duurste model van 2021 geen Lightning-poort meer zal hebben, om een volledig draadloze ervaring te bieden.

In 2021 zal volgens Kuo ook een nieuwe ‘iPhone SE2 Plus’ op de markt komen. Dit toestel krijgt volgens hem een randloos design zoals we gewend zijn, maar dan zonder Face ID. In plaats daarvan wordt Touch ID ingebouwd in de aan-uit-knop. Een voordeel daarvan is dat de notch bovenaan het scherm kleiner kan worden. Kuo verwacht dat dit toestel 5,5-inch of 6,1-inch zal worden.

Vijf nieuwe iPhones in 2020

Verder voorspelt Kuo dat er in 2020 wel vijf nieuwe iPhones aan zullen komen. Eén daarvan heeft een soortgelijk design aan de iPhone 8, met Touch ID en al. De rest van de iPhones hebben OLED-schermen en 5G-modems. Het eerste model (met Touch ID) wordt volgens Kuo in de eerste helft van volgend jaar al aangekondigd.

Ben je nu op zoek naar een nieuwe, goedkopere iPhone? Wacht dan liever even met kopen. De geruchten voor een nieuw goedkoper model worden namelijk steeds frequenter.

Het goedkopere model lijkt dus op de iPhone 8. Hij zal een 4,7-inch scherm krijgen met de oude vertrouwde randen. Ook zal Touch ID hetzelfde blijven, maar komt er wel een snelle A13-chip in deze iPhone met 3GB RAM. Aan de achterkant zullen we een enkele cameralens moeten verwachten, net zoals de iPhone 8.

Op onderstaande afbeelding staat de iPhone line-up van 2020 en 2021 volgens Kuo:

iPhone 2021 line-up Ming-Chi Kuo

Eerder deze week deden geruchten van J.P. Morgan de ronde dat de twee toptoestellen mmWave-antennes zouden krijgen, en de goedkopere sub-6Ghz-antennes. Dit zijn respectievelijk betere en minder goede 5G-varianten. Kuo daarentegen kan echter niet stellen welke iPhones deze modems krijgen. Wat hij wel kan aanvullen is dat de 5G-functionaliteit aanvankelijk niet naar alle landen zal komen. Ondermeer de VS en het VK doen als eerste mee.

Bekijk ook

Gerucht: 'Vier nieuwe iPhones met 5G en OLED-schermen in 2020'

Apple brengt volgens geruchten 5G-ondersteuning en OLED naar vier nieuwe iPhones in 2020. Daarnaast verandert het bedrijf misschien van strategie en brengt vanaf 2021 tweemaal per jaar nieuwe iPhones uit.

Actuele iPhone 2020 deals

5G

5G zorgt voor de nieuwste generatie mobiele netwerken met een hogere snelheid en een beter bereik. Sinds de iPhone 12-serie kun je gebruik maken van 5G op de iPhone en ook sommige iPads is zijn al geschikt voor. Apple gebruikt voornamelijk 5G-modems van Qualcomm, maar zou al een tijdje werken aan een eigen 5G-modem. Lees hier alles over 5G-netwerken, 5G bij providers en meer.

5G

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.