iPhone 15 usb-c-poort

‘Sommige usb-c-powerbanks laden iPhone 15 niet op’

Een grote verandering aan de iPhone 15 dit jaar is dat Apple de Lightning-aansluiting heeft ingeruild voor een usb-c-poort. Dat is goed nieuws, want je kan je iPhone en andere usb-c-apparaten hierdoor met dezelfde kabel opladen. Gebruikers melden echter dat niet alle usb-c-powerbanks compatibel zijn met de iPhone 15.

Op Reddit en op het forum van Apple-site MacRumors melden enkele gebruikers problemen met het opladen van de iPhone 15 via een usb-c-powerbank. De Anker PowerCore Slim 10K PD zou een van de powerbanks zijn die niet compatibel is met de nieuwste iPhone.

iPhone 15 en powerbank problemen: omgekeerd opladen via usb-c mogelijk de oorzaak

De problemen worden misschien veroorzaakt door de mogelijkheid tot omgekeerd opladen op de iPhone. De iPhone 15-reeks kan namelijk andere apparaten, zoals een Apple Watch of AirPods, opladen via de usb-c-poort. Mogelijk probeert de iPhone de powerbank op te laden, in plaats van andersom.

iPhone 15 usb-c poort

Het is niet duidelijk hoeveel powerbanks met usb-c-ondersteuning problemen geven bij het opladen van de iPhone 15. Mocht je tegen hetzelfde oplaadprobleem aanlopen, dan kan je proberen om een usb-a-naar-usb-c-kabel te gebruiken om je smartphone mee op te laden. Veel moderne powerbanks hebben naast usb-c-ondersteuning ook ondersteuning voor usb-a. Wellicht dat Apple in de toekomst nog met een software-update komt waardoor powerbanks beter herkend worden, zodat de iPhone ze niet zelf probeert op te laden.

Ondanks dit probleem heeft de usb-c-poort in de iPhone 15 veel voordelen. In een eerder artikel hebben we de voordelen (en nadelen) voor je op een rij gezet.

Bekijk ook

iPhone 15 kopen: prijzen voor los toestel en de beste deals

Wil je de iPhone 15 als los toestel kopen? Lees hier alles over bestellen bij Apple en webwinkels en wat de voordelen zijn van een losse iPhone 15 ten opzichte van een langer contract. Combineer met een goedkope sim only en je zit helemaal goed!

iPhone 15

De iPhone 15 is het standaardmodel van de iPhones van 2023. De iPhone 15 heeft een 6,1-inch display, maar nu met Dynamic Island. Ook zijn er verbeteringen voor de camera, chip en andere extra functies en is het design vernieuwd met meer afgeronde hoeken en een matglazen achterkant. Bovendien is Lightning vervangen door usb-c. Ontdek de iPhone 15 abonnementen of oriënteer je op de iPhone 15 prijzen voor een los toestel. Lees ook onze review van de iPhone 15.

iPhone 15

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.