iPhone 12 LiDAR

‘Zo ziet de kleinere notch in de iPhone 12 er van binnen uit’

Opnieuw zijn er aanwijzingen voor een kleinere notch in de iPhone 12 verschenen. Een technische tekening laat zien hoe de onderdelen verwerkt kunnen worden in een veel kleinere inkeping.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

De notch in de huidige iPhone-familie, officieel de TrueDepth-camera genoemd, bestaat uit een flink aantal sensoren. Daarmee kan je niet alleen selfies met portretfunctie maken, maar ook je gezicht scannen met Face ID. Hoe wil Apple al die sensoren verwerken in een kleiner oppervlak? Een nieuwe tekening van de kleinere notch in de iPhone 12 laat zien hoe Apple dit wil gaan doen.

‘Zo werkt de kleinere notch in de iPhone 12’

De tekening is gedeeld door Jon Prosser, die de laatste tijd volop de Apple-geruchten gedoken is. Het is onduidelijk wie of wat zijn bron precies is, maar de afgelopen weken had hij het bij het juiste eind wat betreft de iPhone SE 2020. Of zijn bronnen nu ook gelijk hebben, weten we vermoedelijk pas in september. Desalniettemin zijn de aanwijzingen voor een kleinere notch al vaker naar voren gekomen.

Tekening iPhone 12 met kleinere notch en sensoren.

In de nieuwe schematische tekeningen zien we een notch die ongeveer een derde kleiner is dan nu het geval is. De huidige versie van de TrueDepth-camera bestaat uit acht sensoren. Ook in de nieuwe kleinere versie is dat het geval, maar hoe lukt het Apple dan toch om de inkeping kleiner te maken? Door de speaker (samen met de microfoon) niet in de notch maar in de schermrand te plaatsen. We zien dit de laatste tijd wel vaker bij smartphones. Hierdoor maakt Apple bijna een centimeter ruimte vrij in de notch zelf, waardoor alles iets dichter bij elkaar geplaatst kan worden.

Hoewel het er dus nog niet op lijkt dat de notch helemaal gaat verdwijnen, is deze wel een stuk minder aanwezig. Of de kleinere notch in alle 2020 iPhones van dit najaar verwerkt zit, is nog niet helemaal duidelijk. We verwachten dat de notch in ieder geval in de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max een stukje kleiner is. Overigens verschilt de indeling wel iets van een eerdere tekening van de notch van de iPhone 12.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2020, 9:02
Bron Bron Jon Prosser
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2020 iPhone, iphone 12, iphone 12 pro, iphone 12 pro max
Devices iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.