IKEA Symfonisk in rood

Nieuwe kleuren voor IKEA Symfonisk Sonos-speaker: blauw en rood

Heb je de IKEA Symfonisk-speakers in huis gehaald, maar wil je wel eens een ander kleurtje proberen? Dat kan nu met de los verkrijgbare frontjes en hoezen in blauw en rood.

IKEA Symfonisk-frontjes in blauw en rood

De in samenwerking met Sonos gemaakte IKEA Symfonisk-speakers zijn voorzien van een verwisselbaar frontje en hoes. Tot nu toe moest je zelf met IKEA-hacks aan de slag gaan om een andere kleur textiel om je speaker aan te brengen. Nu zijn er ook officiële frontjes in een andere kleur. Voor het geld hoef je het niet te laten:

  • Blauw of rood frontje voor boekenplankspeaker: €8
  • Blauwe of rode hoes voor tafellamp: €10


Daarmee liggen de prijzen iets anders dan in Duitsland, waar je voor beide accessoires €9,74 betaalt. Bij IKEA België zagen we de blauw en rode accessoires nog niet in het assortiment.

Symfonisk-hoes voor tafellamp in rood en blauw

De speakers zelf zijn een goedkope kennismaking met het Sonos-multiroomsysteem, waarbij je profiteert van veel functies die de duurdere speakers ook hebben. Het frontje is bij de boekenplankspeaker gemakkelijk te verwijderen, omdat het vastgemaakt is met magneten.

Symfonisk-front voor boekenplank-speaker

De speakers zelf zijn nog steeds een aanrader als je een goedkoop alternatief voor de Play:1 zoekt. De audiokwaliteit is wel iets minder en in plaats van touch-bediening heb je op de IKEA-speakers te maken met fysieke knoppen. Verder heb je bij IKEA meerdere goedkope manieren (ca. 10 euro) om de speaker aan de wand te monteren, terwijl je bij Sonos bent aangewezen op beugels van externe partijen, die soms 30 euro of meer kosten.

Symfonisk-hoes voor lamp

De Symfonisk-speakers zijn ook te gebruiken naast de TV, in combinatie met een Sonos Beam (ca. 419 euro). De Symfonisk-speakers zijn uitsluitend verkrijgbaar bij IKEA. Lees onze review van de Symfonisk boekenplankspeaker voor meer informatie. Ook hebben we een review van de Symfonisk tafellamp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One (SL), Sonos Beam, Sonos Arc en de samenwerking met IKEA.

Sonos
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.